Dzięki za odpowiedzNo chodzi mi wlasnie o te plamki od slonca w lewym gornym rogu... Bo bez filtra tez tak jest i zastanawiam sie poprostu czy mam jakis wadliwy egzemplarz tego polara czy co?
Szukaj
Dzięki za odpowiedzNo chodzi mi wlasnie o te plamki od slonca w lewym gornym rogu... Bo bez filtra tez tak jest i zastanawiam sie poprostu czy mam jakis wadliwy egzemplarz tego polara czy co?
z moich osobistych doswiadczen wynika, ze jak lens sobie radzi z flarami, to dobry filtr mu wiele nie pogorszy,
a przynajmniej nie na tyle, zeby choc troche zblizyc go do poziomu tych lensow, ktore ssa pod swiatlo.
no a jak lens ssie pod swiatlo, to filtr mu juz naprawde wiele nie pogorszy...
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
ale mi chodzi o to czy taki filtr nie powinien polepszyc tego albo zlikwidowac... Nie mam doswiadczenia z filtrami polaryzacyjnymi, to moj pierwszy
w tym przypadku gradient jest tylko w jedna strone: dodatkowa warstwa szkla czy czegokolwiek w srodku (w przypadku polara dwie warstwy szkla i to cokolwiek w postaci folii polaryzacyjnej w srodku) moze wylacznie popsuc, naprawic nie ma jak. flara to sa odbicia swiatla juz wewnatrz ukladu optycznego
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
mam go od 2-tyg, przetestowałem i nie żałuję zakupu
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Skontaktuj się z nami