Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: tele do 2,5 tys

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    hmm na allegro chodza po 1900 co prawda wersje same ED, no chybaze możemy sie targować to chętnie poczekam...

ponizej 1900 chyba ciezko u nas dostac wiec miedzy saygona 2700 a np 1900 to troche jest chyba ze lepszy stan
    emeryt

Domyślnie

Bierz Nikona i strzelaj foty...jeżeli Ci nie zależy na szybkim AF to to jest szkło dla Ciebie. Te wersje z allegro to pierwszy wypust 80-200 (pierscien limit) czyli te najlepsze optycznie Kolejna wersja pompki (przełącznik limit) mają tendencje do FF z DSLR....albo szukaj 80-200 dwupierścieniową użwke. O ile mi wiadomo habakuk ma takie szkiełko
    Analog&DSLR...w tej kolejności...
    GG 1976878

Domyślnie

o nikkorach 80-200 wiesz, o 70-300 VR też.
    sa jeszcze 2 inne tele - 70-210/4-5,6 D - ale ciemny i wolny - natomiast bardzo dobry optycznie i bardzo tani - z 500 zł (tylko uzywki)
    i zupełnie niepopularny i nowy diabelnie drogi 70-180/4,5 - 5,6 micro - ostra zyletka, makro i mechanika najlepszych nikkorów. Własnie go sprzedaję popatrz tu na forum do działu sprzedam - tam wiecej info i linki do opisów tego szkła. A uzywany mieści sie własnie w twojej cenie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    hmm na allegro chodza po 1900 co prawda wersje same ED, no chybaze możemy sie targować to chętnie poczekam...
    po 1900 to chodzą wersje "pompka" z żółwim silnikiem Dwupierścieniowy to już inny obiektyw z bardzo szybkim AF.

tu link do zestawienia tych obiektywów 80-200:
    http://www.kenrockwell.com/nikon/80200.htm

ja piszę właśnie o tym opisywanym przez Kena
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Domyślnie

jednak zalezy mi na jasnym obiektywie. jakbym brał pod uwage ciemne to zdecydowanie 70-300 vr. pozostaje ten nikon. hmm jest moze ktos z warszawy kto ma ten obiektyw zeby zobaczyc jak wolno on działa i wogóle jak sie zachowuje?

Domyślnie

wizja, ja wiem ze chcesz zrobic jak najlepsza reklame swoim szkielkom ale nie przesadzaj moze z tym ze 80-200 jest zolwiem... gdyby tak bylo to czy daloby sie nim robic zdjecia akcji? bo nawet z D50 dawal rade
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lacha Zobacz posta
    wizja, ja wiem ze chcesz zrobic jak najlepsza reklame swoim szkielkom ale nie przesadzaj moze z tym ze 80-200 jest zolwiem... gdyby tak bylo to czy daloby sie nim robic zdjecia akcji? bo nawet z D50 dawal rade
    ale o którym 80-200 mówisz?
    pompki są faktycznie wolne, ale można nimi przy odrobinie wprawy "szybkie" zdjęcia robić
    nowa dwupierścieniowa D ED jest pierońsko szybka nawet z D50, na D200 i wyżej już pięknie śmiga, nie wspomnie o F100 czy F5...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lacha Zobacz posta
    qooba wyjął mi to z ust pisząc "żółwie" porównywałem pompkę z dwupierścieniowcem, który śmiga prawie jak AF-S.

Reklama to jedno, ale nie możesz mi zarzucić, że wprowadzam kogoś w błąd - ot, rzetelna informacja żeby było wiadomo czym się te szkła różnią Poza tym to szkła Nikona, nie moje
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Domyślnie

qooba, ja mowie o pompce...
    wizja, pompka napewno jest wolniejsza ale Ty piszesz jakby tym sie zdjec nie dalo robic
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

hmm a z d80 jak bedzie sie to zachowywac? bo taka puszka dysponuje.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów