Szukaj
Bierz Nikona i strzelaj foty...jeżeli Ci nie zależy na szybkim AF to to jest szkło dla Ciebie. Te wersje z allegro to pierwszy wypust 80-200 (pierscien limit) czyli te najlepsze optycznieKolejna wersja pompki (przełącznik limit) mają tendencje do FF z DSLR....albo szukaj 80-200 dwupierścieniową użwke. O ile mi wiadomo habakuk ma takie szkiełko
Analog&DSLR...w tej kolejności...
GG 1976878
o nikkorach 80-200 wiesz, o 70-300 VR też.
sa jeszcze 2 inne tele - 70-210/4-5,6 D - ale ciemny i wolny - natomiast bardzo dobry optycznie i bardzo tani - z 500 zł (tylko uzywki)
i zupełnie niepopularny i nowy diabelnie drogi 70-180/4,5 - 5,6 micro - ostra zyletka, makro i mechanika najlepszych nikkorów. Własnie go sprzedajępopatrz tu na forum do działu sprzedam - tam wiecej info i linki do opisów tego szkła. A uzywany mieści sie własnie w twojej cenie.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
po 1900 to chodzą wersje "pompka" z żółwim silnikiemDwupierścieniowy to już inny obiektyw z bardzo szybkim AF.
tu link do zestawienia tych obiektywów 80-200:
http://www.kenrockwell.com/nikon/80200.htm
ja piszę właśnie o tym opisywanym przez Kena![]()
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
jednak zalezy mi na jasnym obiektywie. jakbym brał pod uwage ciemne to zdecydowanie 70-300 vr. pozostaje ten nikon. hmm jest moze ktos z warszawy kto ma ten obiektyw zeby zobaczyc jak wolno on działa i wogóle jak sie zachowuje?
wizja, ja wiem ze chcesz zrobic jak najlepsza reklame swoim szkielkom ale nie przesadzaj moze z tym ze 80-200 jest zolwiem... gdyby tak bylo to czy daloby sie nim robic zdjecia akcji? bo nawet z D50 dawal rade
Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
www.blog.pressfocus.pl
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
qooba wyjął mi to z ustpisząc "żółwie" porównywałem pompkę z dwupierścieniowcem, który śmiga prawie jak AF-S.
Reklama to jedno, ale nie możesz mi zarzucić, że wprowadzam kogoś w błąd - ot, rzetelna informacja żeby było wiadomo czym się te szkła różniąPoza tym to szkła Nikona, nie moje
![]()
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
qooba, ja mowie o pompce...
wizja, pompka napewno jest wolniejsza ale Ty piszesz jakby tym sie zdjec nie dalo robic![]()
Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
www.blog.pressfocus.pl
hmm a z d80 jak bedzie sie to zachowywac? bo taka puszka dysponuje.
Skontaktuj się z nami