Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: tele do 2,5 tys

Domyślnie tele do 2,5 tys

Przeglądam allegro i widze nikona 80-200 2.8 ED poczytałem testy i wypada świetnie, ale jednak ma swoje lata.
    i teraz pytanie który wybór będzie lepszy
    - 80-200 2.8 ED
    - 70-300 IF-ED VR
    - 180 2.8
    czy jakas sigma wszystkie sa w podobnych cenach. przyznam sie ze kusi mnie swiatło 2.8, ale jednak VR to tez fajna sprawa nie trzeba biegać ze statywem. Jak ktoś może doradzić w tej dziedzinie to bardzo prosze. dzieki

Domyślnie

VR to fajna sprawa, ale światła nie zastąpi niestety
    niestety sam musisz rozważyć jakie zdjęcia robisz i co jest do tego potrzebne
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

jak kupisz 80-200 to "szal pal" gdyby nie krop to bylby moj kit. nawiasem mowiac mialem 70-300 zwykly a jak zapiolem 80-200 i 2,8 wszedlem w inny swiat..
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

VR to faktycznie fajna rzecz, ale między 2.8 a 5.6 masz 4 razy krótszy czas. A różnica między ruchem w np 1/250 a 1/1000 jest bardzo duża i VR nie ma tu nic do rzeczy.
    Nie wspominając o GO i ogólnej plastyce obrazu.
    A do pracy ze stałkami to trzeba trochę wprawy i raczej świadomego użytkownika.
    Ale każdemu co kto lubi.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Miałem 80-200, fajny ale ma kilka mankamentów: ciężki i trochę mydlany na końcu zakresu przy małych odległościach (bliskich minimalnej granicy ostrzenia). Pisało o tym kilka osób na różnych forach, poszukaj sobie. Zresztą i tak po czasie pewnie znajdziesz "swoją" ogniskową w tym zoomie i zaczniesz szukać stałki w takiej okolicy
    Polecam 180/2.8, bawię się nim od kilku dni i jest naprawdę ok.
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

no własnie myslałem o 180 ale jednak miałbym spora przerwe bo do kompletu mam sigme 17-70 i 50. wiec taka za duza raczej luka.
    czytając photozone.de to opinia o 80-200 2.8 jest bardzo dobra. racja ze troche cieżki jest, ale to akurat mi tak bardzo nie przeszkadza.
    a co myślicie o tych aukcjach?
    http://www.allegro.pl/item174126211_..._f_2_8_ed.html
    http://www.allegro.pl/item172660267_..._zadzwon_.html
    i ile ew te szkła są warte?
    z vr chyba zrezygnuje kusi te 300 mm w porównaniu do 200 ale raczej żadko bede go aż tak wyciągał.

Domyślnie

no tak ale cena juz powyzej 3,5 tys.
    ew moze jeszcze
    http://www.allegro.pl/item171963159_...e_swiatlo.html ??
    Ostatnio edytowane przez saygon ; 13-03-2007 o 16:13

Domyślnie

jedna na allegro jest teraz po 2800
    starguj i masz prawie nówke
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów