Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 93

Domyślnie

no, a jak inaczej? Jarek podawał zdjęcia stronę wcześniej obiektywu lustrzanego tak to właśnie wygląda ja kupiłem jakiś filterek marumi za 30 zeta i przykleiłem na klej zwykły do papieru ( odrobinkę ;D ) i działa jak ta lala, izopropanol czyści to normalnie.. wersja Jarka jest mniej "inwazyjna" ( zdjęcie na tej stronie )

Domyślnie

to do czego podalem linka to nie jest moj ring... Ja moje wycinam troche staranniej Ale tez przyklejam do taniego filtra UV.... po co sie bawic w jakies mocowanie drucikami i klejenie do obiektywu.. bez sensu.

17.

18.

19.

20.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

jak wyglada lustrzany obiektyw to ja wiem, ale Jarku pisales ze uzywales go kiedys a teraz przykleiles tego ringa do Sigmy, stad pytanie jak to wyglada na Sigmie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MichalR Zobacz posta
    stad pytanie jak to wyglada na Sigmie
    rowniez z checia bym to zobaczyl
    Jarus nie daj sie prosic - ustrzel jaka fote ...

Domyślnie

1 i 12 to czysta bajeczka. Pięknie...
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

12. mega 14 również super
    Pozdrawiam
    Adamson

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

19. bardzo mi światło i kadr odpowiada. motylek wygląda jak na scenie w teatrze. bajka
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Jak koledzy wyżej, jestem pod wrażeniem. Super patent z przesłonięciem soczewki. Kiedyś próbowałem czegoś podobnego, przysłoniłem obiektyw kartonem z kwadratowym otworem (a potem z otworem w kształcie serca) no i bokeh miałem kwadratowy (serduszkowy ;p ). Wracając do zdjęć naprawdę klasa, miło popatrzeć.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Jarku, nie ociągaj się, dawaj następne foty
    To co naklejasz na filtr, to jest papierowe kółko czy pierścień?
    Z ostatniej serii najlepsze są 18 i 20.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Kurcze wszyscy pytają o moim zdaniem oczywistą rzecz która widać już było na przykładowym zdjęciu a i widać w bokehu. Generalnie na przednią soczewkę przyklejasz kółko w środku (rozmiar musisz sobie dobrać, np wielkość 2zł-5zł) i po zewnętrznej części przyklejasz pierścień również czarny i zostawiasz tylko pierścień przezroczysty pomiędzy tym kółkiem a tym czarnym pierścieniem. W zależności jak grubo zostawisz pomiędzy taki będziesz miał bokeh i tyle światła będziesz dostawał.... Jeżeli coś nie tak to proszę Jarku sprostuj, ale ja właśnie tak odczytuję ten obrazek

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów