piękne... więcej, więcej proszęnr 1 po prostu odjazdowo, kilka minut musiało minąć zanim zacząłem oglądać następne. SUPER!!!
Szukaj
piękne... więcej, więcej proszęnr 1 po prostu odjazdowo, kilka minut musiało minąć zanim zacząłem oglądać następne. SUPER!!!
Aparat fotograficzny. moje inspiracje i GPLUS
"...świat opisują liczby, gdy znajdziemy wszystkie dane z odpowiedniego zbioru, pojawi się wzór..."
Zdjęcia rewelacyjne, z przyjemnością się ogląda. Pozdrawiam
za kolegami, jedyneczka super.
!!!!!!!!!
Więcej nie dam rady, odjęło mi mowę!!
@Jarek78 tę pierwsza fotografię wywołaj na dobrym papierze w dużym formacie. Obij w ramy dobrej klasy i zawieś na ścianie. Twoje wnuki będą bogate![]()
Powaliłeś mnie tymi wszystkimi zdjęciami na kolana.
Jednak po przeczytaniu całego wątku dalej NIE ROZUMIEM jak można fotografować mając przesłonięte centrum obiektywu....
Pozdr
Ostatnio edytowane przez OberD ; 21-07-2011 o 23:15 Powód: literówka
To ja się dopiszę do zachwytów nad pomysłemGenialne w swej prostocie
Gratuluję!
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Ludzie, sprawdźcie czy można. Oczywiście, że na ogniskowej 35mm to się nie uda, ale przy długich ogniskowych jak najbardziej. Fakt, że AF praktycznie nie działa więc zostaje kręcenie ręczne co specjalnie nie przeszkadza. Natomiast można taki bokeh...lub zupełnie inny przez odpowiednie wycięcie kształtu zewnętrznego ringu uzyskać np przy 85 f1.4 co mnie również ucieszyło
Ostatnia uwaga, wycinając i zakładając tylko zewnętrzny ring bez środkowego kółka....otrzymujemy filtr ND![]()
Jako , że pogoda sie psuje i niespecjalnie zacheca na makrofoto a ja w trakcie przeprowadzki do Stolicy, nie mam zbyt wiele nowego materialu... A dodatkowo ciagle lataja mi w parku te same 2 gatunki motyli wiec i wyboru za duzego w tym nie ma... Trzeba łąke zmienic bo mimo ze fotografie robione w rozne dni, sprawiaja wrazenie ze to jeden i ten sam motyl mnie napastuje
Tym razem różne, i z nakladkami i golym obiektywem... on tez potrafi pieknie rozmywac bez tych wszystkich ulepszaczy.
21.
22.
23.
24.
25.
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
12 wyglada jak Sheloba z Wladcy Pierscieni![]()
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Nie jestes jedyny ktory ma podobne skojarzeniaJak pokazywalem je na innym portalu, to jako komentarz pisalem "znajdz ssssssssskarb... znajdz Froda " "D
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
Skontaktuj się z nami