Szukaj
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
dobrze odczytujesz ( można i bez zewnętrznego kółeczka ) nie rozumiem dlaczego reszta tego jeszcze nie pojęła autor całe szczęście zdradził technikę
nie odświeżajcie tematu bo zawsze myślę że Jarek coś wstawił, a tu tylko komenty![]()
1 jest rewelacyjna
BASN pełna gębą
najlepsze makro ever !!!!!!!
"GŁASKANIEM NIC SIĘ NIE NAUCZĘ - pokrytykuj mnie nieco"
~ JA
No super fotki.
Co do pytań dobrze myślisz-to coś co jest podane jak przykład (z banku fotek) właśnie podsyłałem autorowi żeby się spytać czy o to chodzi-próbowałem potem fotek z tym kartonem ale trochę za ciemno było więc wymyśliłem inny patent- nitkami przykleiłem do mojego tamrona 90 taśmą klejąca na środku przed soczewką takie małe kartonowe kółko-efekt dużo lepszy ,ale przed każdym wyjściem trzeba przyklejać :P.
Wychodzi mi takie coś (cudów nie ma ale efekt zbliżony troszkę,choć 100 poziomów niżej od jarka):
Wydaje mi się też,że przy ogniskowej 150 mm jest to lepiej widoczne![]()
Przydrożny mędrec z lensem w kroku, no cóż różnie mnie nazywano
Chodzi mi tylko o to, że Jarek dokładnie napisał jak to jest zrobione i podał nawet przykładowe zdjęcia
Nie wiem czego jeszcze chcecie, żeby zrobił Wam model i wysłał? Popróbujcie sami.
Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ja już sobie coś takiego zrobiłem i pierwsze domowe efekty celowania w odbicia światła są obiecujące. Wielkie dzięki za zdradzenie, bądź co bądź, tajemnicy takich zdjęć.
Mógłby ktoś mi wyjaśnić w jaki sposób zrobione są te zdjęcia, jeśli 90% przedniej soczewki jest zasłonięte przez czarną kartkę? Bo ja chyba z tych nieogarniętych jestem...
piękne... więcej, więcej proszęnr 1 po prostu odjazdowo, kilka minut musiało minąć zanim zacząłem oglądać następne. SUPER!!!
Aparat fotograficzny. moje inspiracje i GPLUS
"...świat opisują liczby, gdy znajdziemy wszystkie dane z odpowiedniego zbioru, pojawi się wzór..."
Skontaktuj się z nami