Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 93

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nickt Zobacz posta
    Kurcze wszyscy pytają o moim zdaniem oczywistą rzecz (...) Jeżeli coś nie tak to proszę Jarku sprostuj, ale ja właśnie tak odczytuję ten obrazek
    No widzisz, wszyscy pytają Jarka i chcą od Jarka usłyszeć odpowiedź (u źródła), a nie od przydrożnych mędrców...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

dobrze odczytujesz ( można i bez zewnętrznego kółeczka ) nie rozumiem dlaczego reszta tego jeszcze nie pojęła autor całe szczęście zdradził technikę

nie odświeżajcie tematu bo zawsze myślę że Jarek coś wstawił, a tu tylko komenty

Domyślnie

1 jest rewelacyjna

Domyślnie

Kurcze wszyscy pytają o moim zdaniem oczywistą rzecz ...
    Widzisz, bo nie kazdy sie urodzil z lensem w kroku

Domyślnie

BASN pełna gębą
    najlepsze makro ever !!!!!!!
    "GŁASKANIEM NIC SIĘ NIE NAUCZĘ - pokrytykuj mnie nieco"
    ~ JA

Domyślnie

No super fotki .
    Co do pytań dobrze myślisz-to coś co jest podane jak przykład (z banku fotek) właśnie podsyłałem autorowi żeby się spytać czy o to chodzi-próbowałem potem fotek z tym kartonem ale trochę za ciemno było więc wymyśliłem inny patent- nitkami przykleiłem do mojego tamrona 90 taśmą klejąca na środku przed soczewką takie małe kartonowe kółko-efekt dużo lepszy ,ale przed każdym wyjściem trzeba przyklejać :P.
    Wychodzi mi takie coś (cudów nie ma ale efekt zbliżony troszkę,choć 100 poziomów niżej od jarka):

Wydaje mi się też,że przy ogniskowej 150 mm jest to lepiej widoczne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    No widzisz, wszyscy pytają Jarka i chcą od Jarka usłyszeć odpowiedź (u źródła), a nie od przydrożnych mędrców...
    Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    Widzisz, bo nie kazdy sie urodzil z lensem w kroku
    Przydrożny mędrec z lensem w kroku, no cóż różnie mnie nazywano

Chodzi mi tylko o to, że Jarek dokładnie napisał jak to jest zrobione i podał nawet przykładowe zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez Jarek78 Zobacz posta
    to są 2 ringi... to znaczy jeden ring i kolko w srodku.. w zaleznosci od tego jak duzą obrączke miedzy nimi zostawisz takie bedziesz mial grube kola w bokehu... zobacz pierwszy lepszy lustrzany obiektyw jak wyglada.. http://www.fotografowac.pl/gfx/instance_9/90_1.jpg Ja mam srodek mniejszy...
    Nie wiem czego jeszcze chcecie, żeby zrobił Wam model i wysłał? Popróbujcie sami.
    Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ja już sobie coś takiego zrobiłem i pierwsze domowe efekty celowania w odbicia światła są obiecujące. Wielkie dzięki za zdradzenie, bądź co bądź, tajemnicy takich zdjęć.

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Przydrożny mędrec z lensem w kroku, no cóż różnie mnie nazywano
    Tamron 90, Sigma 150 czy może N18-200 ?
    Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale nie mogłem się powstrzymać
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Mógłby ktoś mi wyjaśnić w jaki sposób zrobione są te zdjęcia, jeśli 90% przedniej soczewki jest zasłonięte przez czarną kartkę? Bo ja chyba z tych nieogarniętych jestem...

Domyślnie

piękne... więcej, więcej proszę nr 1 po prostu odjazdowo, kilka minut musiało minąć zanim zacząłem oglądać następne. SUPER!!!
    Aparat fotograficzny. moje inspiracje i GPLUS
    "...świat opisują liczby, gdy znajdziemy wszystkie dane z odpowiedniego zbioru, pojawi się wzór..."

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów