Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Zakup Analoga

Domyślnie

Może kolega koniecznie chce Nikona z analogowych ja rozglądałbym się za F801, F90x, F100, F4, F5 lub manual FM, FM2 i koniec .
    Widzę że idziesz budżetowo, wiec celowałbym w minolty zwłaszcza, że już masz 50/1.4.
    Jeszcze można zastanowić się nad araxem - budżetowe ale chyba nie w temacie
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    Jeszcze można zastanowić się nad araxem - budżetowe ale chyba nie w temacie
    Czyżby upgrejdowali Zenita?
    Völkchlor

to
    Gość

Domyślnie

Gdybyś (pomimo posiadania tego co posiadasz) jakimś cudem jednak zdecydował się na Nikona F80, to powiem tylko, że polecam Osobiście jestem od niedawna jego posiadaczem i jakoś po zrobieniu kilku zdjęć F80-tką jakieś dziwne zniechęcenie mnie ogarnia kiedy do ręki biorę D50... Kawał fajnego sprzętu i naprawdę niedrogi. F100 to już inna bajka. Ale też inna cena

A najsmutniejsze jest to (patrząc po sobie), że jak już masz małoobrazkowy analog, to za chwilę zaczynają Ci się podobać klatki z średniego formatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    A najsmutniejsze jest to (patrząc po sobie), że jak już masz małoobrazkowy analog, to za chwilę zaczynają Ci się podobać klatki z średniego formatu
    Tak, tylko jest coś jeszcze smutniejszego. Jak już masz średni format to zaczynasz myśleć o wielkim .

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztefanek Zobacz posta
    Tak, tylko jest coś jeszcze smutniejszego. Jak już masz średni format to zaczynasz myśleć o wielkim .
    no to trzeba od razu w wielki uderzać i już tylko radość z fotografowania zostaje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztefanek Zobacz posta
    Eeee, no chyba nie. Mnie tam do dużego nie ciągnie (choć kolodion mi się bardzo podoba). Średniak to idealne połączenie wielkości/jakości/Łatwości skanowania (mnie się średni dużo łatwiej skanuje niż mały obrazek), no i 10(12) klatek na rolkę to też jest idealne rozwiązanie

Oszczędny w słowach Awatar nikof100
    Miasto
    Horgen / Krakow

Domyślnie

No i jak gwujciow, zdecydowles sie na cos konkretnego?
    ----------------- analogi ------------------

Domyślnie

na ta chwilę kupilem canona 3000n a rozwazam rowniez zakup minolty z body tak aby koszt byl kolo 100zl i pasowaly by mi obiektywy z alfy. Jakies propozycje modeli!?

Oszczędny w słowach Awatar nikof100
    Miasto
    Horgen / Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwujciow Zobacz posta
    na ta chwilę kupilem canona 3000n a rozwazam rowniez zakup minolty z body tak aby koszt byl kolo 100zl i pasowaly by mi obiektywy z alfy. Jakies propozycje modeli!?
    Troche tego jest ... ale generalnie celowal bym nie nizej niz w serie zaczynajace sie na cyfre "7". Sam posiadalem 7000AF i bylem zadowolony niemilosiernie (choc na dzisiejsze standardy to moze ergonomia niezbyt wyszukana ).
    ----------------- analogi ------------------

Domyślnie

A jakie są główne różnice między f65 a f80. Warto zamieniać?
    Ostatnio edytowane przez samson09 ; 05-08-2011 o 08:04

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów