Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Skradziono

Domyślnie

Z tym monitoringiem to też różnie bywa. Pracuje w dużej firmie i już nie raz samochody na parkingu były uszkodzone lub okradzione, cho istnieje ochrona zakładowa i monitoring. Zawsze kamera jest w innym miejscu
    Oczywiście mam nadzieje, że w tym wypadku będzie inaczej. Zyczę dorwania złodzieja/i i doprowadzenia go przed oblicze sprawiedliwości - czyli do mnie
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

Może za dużo nie wniosę do tematu ale trzymam kciuki za odzyskanie sprzętu i złapanie peda... Zarazem traktujmy to jako przestroge.
    NEX- 5R

Domyślnie

Czyli mała iskra nadziei na odzyskanie sprzętu istnieje. Z drugiej strony masz nauczkę, żeby nie kusić losu.
    DX & APS-C

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Czyli kolesie wiedzieli co mogą zyskać.
    Czyli albo jakiś twój "znajomy" lub znajomy znajomego, lub faktycznie ktoś z kursu mógł pozazdrościć sprzętu ;(.
    Niekoniecznie. Złodzieje to nie tylko tępe mięśniaki – cóż za problem dla takiego z paroma szarymi komórkami znaleźć informacje gdzie i kiedy odbywają się warsztaty czy inne kursy fotograficzne i tam się zaczaić. Trafi się co się trafi, raz lepiej, raz gorzej, może D3, może małpka, "koszty uzysku" znikome. Tak więc przestrzegał bym przed snuciem zbyt daleko idących wniosków o znajomych, czy uczestnikach.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Niekoniecznie. Złodzieje to nie tylko tępe mięśniaki – cóż za problem dla takiego z paroma szarymi komórkami znaleźć informacje gdzie i kiedy odbywają się warsztaty czy inne kursy fotograficzne i tam się zaczaić. Trafi się co się trafi, raz lepiej, raz gorzej, może D3, może małpka, "koszty uzysku" znikome. Tak więc przestrzegał bym przed snuciem zbyt daleko idących wniosków o znajomych, czy uczestnikach.
    Mam takie same odczucia. Przypuszczam, ze giełda w jest już znana z takich numerów i złodzieje zaczynają szukać innych miejsc.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Normalnie jakby sezon złodziejski otwarto... Przykra kolejna taka sprawa i współczuję straty, no i trzymam kciuki za odzyskanie (sprawnego) sprzętu.
    "Na koło" wpadają kolejne ofiary - ludzie, włączajcie czerwone lampki w sytuacjach dających do myślenia, minimalizujcie szanse dla złodziei, bo tak to jak podanie na tacy...

Domyślnie

Bardzo mi przykro z tego powodu że straciłeś taki sprzęt, ale okoliczności w jakich go straciłeś przyprawiają o zawrót głowy. Jak można zostawić torbe ze wszystkimi gratami w samochodzie i jeszcze okno zostawić otwarte? No niestety człowiek się uczy na błędach (najlepiej jakby to były cudze błędy). Trzymam kciuki żebyś odzyskał ten sprzęt!!!
    D600

sarkan
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mu2yk Zobacz posta
    Jak można zostawić torbe ze wszystkimi gratami w samochodzie i jeszcze okno zostawić otwarte?
    Nie zrobiłbym tego gdzieś w centrum, z bagażnika musiałem wszystko "wygruzić" żeby wyjąć zapas i podnośnik to co miałem z torbą (która jest mało poręczna) zmieniać koło? Uśpiła moją czujność pusta uliczka i zaufanie do współuczestników kursu. Uwierz mi że ja wyjątkowo pilnowałem się i nawet na "chwilę" nie zostawiałem sprzętu w miejscu typu bagażnik. Skoro kręcisz się koło samochodu na pustej praktycznie ulicy to nie przypuszczasz nawet że ktoś może być na tyle bezczelny żeby coś ukraść praktycznie na oczach. Teraz utwierdzam się w przekonaniu że złodzieje wiedzą że tam są szkolenia, wiedzą o której się kończą, wiedzą że ludzie przywożą ze sobą sprzęt, wart parę złotych, itd Prawdopodobnie będzie się to powtarzać w innych miejscach tego typu. Podejrzewam, że gdybym koło zmienił od razu to po skończonym kursie przebite byłoby drugie... Choć wtedy to już by mi się zapaliła czerwona lampeczka...

Angry

Cytat Zamieszczone przez sarkan Zobacz posta
    TAAA w swej naiwności wstawiłem opis zdarzenia na twarzoksiążce na ich profilu ... raz - myślałem że coś mi z internetem nie halo bo zniknęło, no to sru drugi raz - znów zniknęło.. naruszyłem dobry obraz firmy? przecież napisałem wyraźnie że nie mam do nich pretensji ani żadnych roszczeń...
    Przekonany jestem, że powinieneś to uzgodnić oraz uzyskać od nich zgodę. Popełniłeś fo pa.

Osobiście nie podejrzewam nikogo z Akademii Nikona. Uważam, że złodziejem może być również ktoś z domku naprzeciwko (bądź powiązany z nimi) lub ktoś z ulicy. Informacja, że tam na szkolenia przychodzą ludzie z drogim sprzętem jest banalnie łatwa do uzyskania. Obawiam się aby Twój sprzęt nie wywędrował za granicę.

Na drobną stłuczkę od lat kradną samochody - tego się boję. Na przebitą oponę kradną saszetkę z dokumentami, ba, nawet pomagają wymienić koło - w ten sposób zagadując zasłaniają wspólnika. Szczególnie trzeba uważać gdy pobieramy gotówkę z banku. Pisali już w prasie, że działają w kilka osób.

Szczerze Ci współczuję i życzę szczęśliwego zakończenia.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

sarkan
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Przekonany jestem, że powinieneś to uzgodnić oraz uzyskać od nich zgodę. Popełniłeś fo pa.

Osobiście nie podejrzewam nikogo z Akademii Nikona. Uważam, że złodziejem może być również ktoś z domku naprzeciwko (bądź powiązany z nimi) lub ktoś z ulicy. Informacja, że tam na szkolenia przychodzą ludzie z drogim sprzętem jest banalnie łatwa do uzyskania.

Szczerze Ci współczuję i życzę szczęśliwego zakończenia.
    Może i popełniłem fo pa ale byłem bardzo wzburzony a wtedy człowiek "myśli inaczej" (nawet zaglądałem pod samochód czy czasem torba nie wypadła - sam się dziś z tego śmieję) Chciałem ostrzec innych przed popełnieniem tego samego błędu.
    Osobiście też nie podejrzewam kogoś A.N. za dużo mogą stracić. Co do kursantów ręki sobie uciąć nie dam...

Dzięki za wsparcie. nawet nie wiecie ile to znaczy w takich chwilach...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów