Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Skradziono

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    sarkan
    Gość

Angry Skradziono

SKRADZIONO!!! Dziś pod Akdemią Nikona na ulicy Pasymskiej około 17:15 NIKON D7000 o numerze seryjnym 6043758 z kartą Transcend SDHC 32GB Class10, obiektyw NIKKOR AF-S VR 70-300/4,5-5,6G IF-ED o numerze seryjnym 2728184 oraz obiektyw TAMRON SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC o numerze seryjnym 008846. Złodzieju Jeśli przypadkiem Czytasz te słowa to proponuję zwróć sprzęt najlepiej do Akademii Nikona Potraktuję to jako głupi kawał... Zaręczam że sprzęt wcześniej czy później się odnajdzie się, sprzęt jest dodatkowo oznaczony, a wtedy po nitce do kłębka... Ponadto na posesji jest monitoring który stale rejestruje otoczenie, a nagrania już są zabezpieczone... kradzież zgłoszona na policji i będzie zgłoszona w każdym możliwym miejscu. Pozdrawiam wszystkich Nikoniarzy.

Domyślnie

życzę odzyskania sprzętu i mimo że za islamem nie przepadam to obcinanie łapek złodziejom akurat mi się podoba

sarkan
    Gość

Angry a wyglądało to tak

Witam! Dziś byłem uczestnikiem Kursu Podstaw Fotografii Ogólnie super. Pan Paweł Duma jest wspaniałym prowadzącym o bardzo dużej wiedzy teoretycznej i praktycznej. Jest tylko jeden zgrzyt od razu zaznaczam NIE JEST TO WINA NIKOGO Z AKADEMII NIKONA. Nie mam też żadnych pretensji do organizatorów kursu. Jednak fakt jaki zaistniał muszę opisać by przyszli uczestnicy mieli się na baczności. Rano przed godziną 9 przyjechałem na ulicę Pasymską w Warszawie swoim samochodem, zaparkowałem przed posesją w której odbywają się szkolenia. W trakcie przerwy koło południa p. Michał zwrócił uwagę że mam "flaka" Faktycznie lewe tylne koło nie miało powietrza. Jak się później okazało zostało przebite prawdopodobnie celowo i skutecznie. Po skończonym kursie około 17:15 wrzuciłem torbę podręczna , reklamówkę z gadżetami szkoleniowymi oraz torbę Lowepro Topload Zoom AW z zawartością... na podłogę przy siedzeniu pasażera, a że gorąc w samochodzie był niesamowity więc otworzyłem okna w celu wywietrzenia się samochodu i zająłem się wymianą koła. W tym czasie pozostali uczestnicy kursu wychodzili z posesji. Ulica Pasymska jest ulicą osiedlową przy której stoją jednorodzinne domki, senną, spokojną o praktycznie zerowym natężeniu ruchu tym bardziej w sobotę po południu. Wymiana koła zajęła mi około 10 minut. Po skończonej operacji stwierdziłem brak torby z aparatem...

Domyślnie

Przykra sprawa ;(
    Jeśli sprawa koła nie była przypadkowa, to raczej obstawiał bym na jakiś twoich "znajomych" lub niestety kogos z kursu co mógł dać cynk. Raczej w takiej okolicy jak opisujesz bez "zaplanowania " by to nie przeszło.
    Przeanalizuj swoje rozmowy na temat sprżetu od chwili zakupu.
    Jeśli sprawa opony była faktycznie przypadkiem to złodziej po prostu wykorzystał moment
    Mam nadzieję że ludzie od Akademii NIKON jakoś cię wspierają w tym temacie ?????

sarkan
    Gość

Domyślnie

TAAA w swej naiwności wstawiłem opis zdarzenia na twarzoksiążce na ich profilu ... raz - myślałem że coś mi z internetem nie halo bo zniknęło, no to sru drugi raz - znów zniknęło.. naruszyłem dobry obraz firmy? przecież napisałem wyraźnie że nie mam do nich pretensji ani żadnych roszczeń...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sarkan Zobacz posta
    TAAA w swej naiwności wstawiłem opis zdarzenia na twarzoksiążce na ich profilu ... raz - myślałem że coś mi z internetem nie halo bo zniknęło, no to sru drugi raz - znów zniknęło.. naruszyłem dobry obraz firmy? przecież napisałem wyraźnie że nie mam do nich pretensji ani żadnych roszczeń...
    no to juz wiemy kto za tym stoi

Angry

Cytat Zamieszczone przez sarkan Zobacz posta
    Przekonany jestem, że powinieneś to uzgodnić oraz uzyskać od nich zgodę. Popełniłeś fo pa.

Osobiście nie podejrzewam nikogo z Akademii Nikona. Uważam, że złodziejem może być również ktoś z domku naprzeciwko (bądź powiązany z nimi) lub ktoś z ulicy. Informacja, że tam na szkolenia przychodzą ludzie z drogim sprzętem jest banalnie łatwa do uzyskania. Obawiam się aby Twój sprzęt nie wywędrował za granicę.

Na drobną stłuczkę od lat kradną samochody - tego się boję. Na przebitą oponę kradną saszetkę z dokumentami, ba, nawet pomagają wymienić koło - w ten sposób zagadując zasłaniają wspólnika. Szczególnie trzeba uważać gdy pobieramy gotówkę z banku. Pisali już w prasie, że działają w kilka osób.

Szczerze Ci współczuję i życzę szczęśliwego zakończenia.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

sarkan
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Przekonany jestem, że powinieneś to uzgodnić oraz uzyskać od nich zgodę. Popełniłeś fo pa.

Osobiście nie podejrzewam nikogo z Akademii Nikona. Uważam, że złodziejem może być również ktoś z domku naprzeciwko (bądź powiązany z nimi) lub ktoś z ulicy. Informacja, że tam na szkolenia przychodzą ludzie z drogim sprzętem jest banalnie łatwa do uzyskania.

Szczerze Ci współczuję i życzę szczęśliwego zakończenia.
    Może i popełniłem fo pa ale byłem bardzo wzburzony a wtedy człowiek "myśli inaczej" (nawet zaglądałem pod samochód czy czasem torba nie wypadła - sam się dziś z tego śmieję) Chciałem ostrzec innych przed popełnieniem tego samego błędu.
    Osobiście też nie podejrzewam kogoś A.N. za dużo mogą stracić. Co do kursantów ręki sobie uciąć nie dam...

Dzięki za wsparcie. nawet nie wiecie ile to znaczy w takich chwilach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Przykra sprawa ;(
    Jeśli sprawa koła nie była przypadkowa, to raczej obstawiał bym na jakiś twoich "znajomych" lub niestety kogos z kursu co mógł dać cynk. Raczej w takiej okolicy jak opisujesz bez "zaplanowania " by to nie przeszło.
    Przeanalizuj swoje rozmowy na temat sprżetu od chwili zakupu.
    Jeśli sprawa opony była faktycznie przypadkiem to złodziej po prostu wykorzystał moment
    Mam nadzieję że ludzie od Akademii NIKON jakoś cię wspierają w tym temacie ?????
    To nie przypadek. Metoda na oponę była opisywana na forum wiele razy.
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=183330
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

sarkan
    Gość

Domyślnie

"znajomki" na pewno nie... a ktoś z kursu? Policja też tak za sugerowała... A. N. ma ze wszystkimi uczestnikami podpisane umowy także nie jest problem z dotarciem do ludzi. Na posesji jest też monitoring ... Ponieważ jest to Studio Fotograficzne...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów