Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Zakup Analoga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez necrodome Zobacz posta
    to czy szkła M42 Cię satysfakcjonują, to kwestia tego, jaki typ fotografii zamieszasz uprawiać
    Nie mam szkieł M42, ale poza tym, że tam trzeba ostrość nastawić manualnie, nie widzę innych ograniczeń. Natomiast efektywnego nastawiania ostrości ręcznie można się nauczyć.

nie mam szuflady pełnej szkieł - korzystam z tego co mam, a posiadam obiektywy z AF, więc na tematy innych nie mogę się wypowiadać.
    No widzisz, ja mam i chyba w tej chwili przewagę mają szkła manualne. Posiadając F80 miałbym zatem dość ograniczony wybór.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

http://allegro.pl/minolta-404si-dynax-i1698532817.html na przyklad ten model przypasuje do moich obiektywow alfa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwujciow Zobacz posta
    http://allegro.pl/minolta-404si-dynax-i1698532817.html na przyklad ten model przypasuje do moich obiektywow alfa?
    Aaa, ja akurat miałem na myśli manualny zestaw Minolty, gdzie szkła były wielce godne. O AFowych nowościach i ich jakości już się nie wypowiem. Wszystkie będą działać z aparatami powyżej Maxxuma więc i z Dynaksem. Ale to już jest mega plastik wszystko Zdjęcia robi - brać i focić!

Domyślnie

do nikona f80 pasuja obiektywy G jak i D?

Domyślnie

do nikona f80 pasuja obiektywy G jak i D?
    http://www.kenrockwell.com/nikon/compatibility-lens.htm
    Völkchlor

Oszczędny w słowach Awatar nikof100
    Miasto
    Horgen / Krakow

Domyślnie

Gwujciow, naprawde rozwaz body z systemu Minolty, jesli chcesz wykorzystac szkla ktore juz masz pod Sony alfa.

Lustrzanki takie jak dynax 7 czy 700 czy tez stara Minolta 7000AF kosztuja zalosnie malo
    (od kilkudziesieciu zlotych), ze kupujac nie wtopisz wiele gdyby analogowa fotografia cie nie wciagnela.
    Wchodzenie w system Nikona moze byc ryzykowny, plus co dobrego z obiektywow Sony / Minolta, ktorych nie uzyjesz pod Nikonem?

Minolta to naprawne dobry sprzet byl. A i w dodatku szkla z autofokusem Minolta naleza chyba do najtanszych (lub prawie najtanszych)w porownaniu z Nikona i innych systemow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikof100 Zobacz posta
    Gwujciow, naprawde rozwaz body z systemu Minolty, jesli chcesz wykorzystac szkla ktore juz masz pod Sony alfa.

Lustrzanki takie jak dynax 7 czy 700 czy tez stara Minolta 7000AF kosztuja zalosnie malo
    (od kilkudziesieciu zlotych), ze kupujac nie wtopisz wiele gdyby analogowa fotografia cie nie wciagnela.
    Wchodzenie w system Nikona moze byc ryzykowny, plus co dobrego z obiektywow Sony / Minolta, ktorych nie uzyjesz pod Nikonem?

Minolta to naprawne dobry sprzet byl. A i w dodatku szkla z autofokusem Minolta naleza chyba do najtanszych (lub prawie najtanszych)w porownaniu z Nikona i innych systemow.
    popieram w 100%

jeśli interesuje Cię
    to dodam że odpowiednik f80 to canon300 a minolta404 jest trochę lepsza od najprostszej 303 lustrzanki plastykowej (którą też robi się zdjęcia)
    Ostatnio edytowane przez klisza36 ; 08-07-2011 o 19:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klisza36 Zobacz posta
    popieram w 100%

jeśli interesuje Cięto dodam że odpowiednik f80 to canon300 a minolta404 jest trochę lepsza od najprostszej 303 lustrzanki plastykowej (którą też robi się zdjęcia)
    sory za pomyłkę odpowiednik f80 to eos 30 eos 300 to następca eosa500N,z całkowicie nowym układem pomiaru światła i systemem autofokus.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów