Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Co Lepiej... ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    dla mnie np. nie warto, obudowa delikatna, uderzenie w tubus->serwis
    Wersja 1.4 jest tak delikatna ?

Domyślnie

Bardzo fajną alternatywą jest Sigma 50 1.4 ale podobno na Canonie jest rożnie z AF-em.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuuubu Zobacz posta
    Wersja 1.4 jest tak delikatna ?
    niestety, i optycznie też już się domaga ver.II

ja bym polecił jednak 85 1.8 lub 100 2.0 (mniejsza abberacja)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuuubu Zobacz posta
    Dzieki za odp. ...widze ze posiadasz c 50 1.4, mam pytanie czy warto doplacac az 1000zł do niego w porownaniu do c 50 1.8 ? ...wiem ze swiatło 1.4 i obudowa lepsza... a optyka ?
    Dobre szkło. Przede wszystkim równe w całym kadrze, porządny środek jak i brzegi. Dziura 1.4 IMHO jak najbardziej użyteczna, wbrew częstym opiniom o mydle. Kupiłem używkę na gwarancji w stanie sklepowym za 1000pln. Jestem zadowolony.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    niestety, i optycznie też już się domaga ver.II

...)
    Fanaberie. Co tam optycznie nie pasuje ?? Jedyna wada optyczna to trochę fioletu na 1.4, podłużna aberracja. Widziałem dużo droższe szkła mające dużo większe zielenie i fiolety, a uchodzące za "kultowe", jak to się zwykło ostatnio mawiać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Remol71 Zobacz posta
    Fanaberie. Co tam optycznie nie pasuje ?? Jedyna wada optyczna to trochę fioletu na 1.4, podłużna aberracja. Widziałem dużo droższe szkła mające dużo większe zielenie i fiolety, a uchodzące za "kultowe", jak to się zwykło ostatnio mawiać.
    Fiolet, fioletem, ale ten obiektyw na niskich przysłonach licho trzyma kontrast, (zresztą przymykanie też niewiele pomaga) robiąc zdjęcia z większego dystansu mamy ciekawy efekt mgiełki. Ostrość i Af również nie powalają, o ile z bliska do zaakceptowania to znowu przy większej odległości jest mocno przeciętnie, a w gorszym świetle sporo nietrafionych zdjęć. O lichej konstrukcji już wspominano wcześniej
    pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Fiolet, fioletem, ale ten obiektyw na niskich przysłonach licho trzyma kontrast, (zresztą przymykanie też niewiele pomaga) robiąc zdjęcia z większego dystansu mamy ciekawy efekt mgiełki. Ostrość i Af również nie powalają, o ile z bliska do zaakceptowania to znowu przy większej odległości jest mocno przeciętnie, a w gorszym świetle sporo nietrafionych zdjęć. O lichej konstrukcji już wspominano wcześniej
    pozdr
    No nie mogę się z tym zgodzić. Chyba trafiłeś trzepniętą sztukę.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów