Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: LandCruiser 120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KWs Zobacz posta
    .... Pytanie jednak brzmi - co jest bardziej "naturalnym" środowiskiem "terenówki dla mas", żwirownia czy rodzinny piknik na łonie natury. Dla mnie to drugie. ...
    Chodzi o pokazanie autka z jak najlepszej strony a nie o jego zastosowanie. BMW X5 też bym wolał na tle pagórkowatym, choć mogłoby ono na te górki niemóc wjechać...

Polar znakomicie eliminuje te niepotrzebne refleksy i kwestia jego ustawienia, żeby nie popsuć więcej niż jest.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Chodzi o pokazanie autka z jak najlepszej strony a nie o jego zastosowanie. BMW X5 też bym wolał na tle pagórkowatym, choć mogłoby ono na te górki niemóc wjechać...

Polar znakomicie eliminuje te niepotrzebne refleksy i kwestia jego ustawienia, żeby nie popsuć więcej niż jest.

Pzdr.
    Nie sztuką jest niwelować odbicia, ba, widziałem takich, co niwelowali wszystkie odbicia łącząc strzały z różnych ustawień polara... Sztuką jest umieć te odbicia zagospodarować. Auto bez odbić wyjdzie matowe. Co do żwirowni, no może racji nie mam, ale zdania nie zmienie. To auto, ten kolor, ten model, kompletnie nie pasuje do żwirowni.

Domyślnie

Kamilu jak dobrze siegam pamiecia to Ty robiles na zwirowni jakies sesje zupelnie nie terenowego auta, nie moge sobie przypomniec tylko co to bylo, ale wydaje mi sie, ze ono bardziej tam nie pasowalo jak LandCruiser
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

A kto powiedział, że ja błędów nie popełniam?

Domyślnie

Na żwirownię można też dojechać skuterem, Subaru Imprezą, ciągnikiem, rowerem, Maybachem, a dla odważnych pewnie i helikopterem się da wylądować. Pytanie jednak brzmi - co jest bardziej "naturalnym" środowiskiem "terenówki dla mas", żwirownia czy rodzinny piknik na łonie natury. Dla mnie to drugie. Na żwirowni szybciej widziałbym woła roboczego z otwartą skrzynią, choćby Navarę. Ale to tylko moje zdanie.
    Navara to auto dla amerykańskiego farmera, a nie w teren.

Jeśli japońska terenówa w warunki żwirowni, to albo właśnie Landcruiser, albo Patrol. A, no i Pajero, przynajmniej te starsze.

Ale, nawet idąc Twoją dedukcją, czy czymkolwiek się tam kierowałeś.. Uważasz, że gdyby wsadzić w kadr ten samochód w towarzystwie rodziny złożonej z mamy, taty, synka, córeczki, teściowej i pekińczyka zdjęcie było by ciekawsze ??
    Ostatnio edytowane przez coroner ; 04-07-2011 o 21:04
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

W140 na żwirowni dobrze się sprawdza. Słyszałem o jednym co używał
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pes Zobacz posta
    W140 na żwirowni dobrze się sprawdza. Słyszałem o jednym co używał
    Baa ja znam takich co dwoma W123 po wydmach Sahary jezdzili Dojechali tam nimi z Polski, i na pustyni poszla chlodnica w jednym. Pomoglo wbicie jajeczka
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Ale, nawet idąc Twoją dedukcją, czy czymkolwiek się tam kierowałeś.. Uważasz, że gdyby wsadzić w kadr ten samochód w towarzystwie rodziny złożonej z mamy, taty, synka, córeczki, teściowej i pekińczyka zdjęcie było by ciekawsze ??
    Czy by było to zależy od autora i przeznaczenia. Jako reklamówka, zdjęcie auta, ładne słońce jako kontra z małym refleksem, na trawie kocyk/obrus w biało czerwone kwadraty, wiklinowy kosz, szczęśliwa rodzinka, i jak się patrzy reklama wozu jako weekendowego, rodzinnego autobusu w teren... a w tle np widoczne jakieś góry.

Domyślnie

Czy by było to zależy od autora i przeznaczenia. Jako reklamówka, zdjęcie auta, ładne słońce jako kontra z małym refleksem, na trawie kocyk/obrus w biało czerwone kwadraty, wiklinowy kosz, szczęśliwa rodzinka, i jak się patrzy reklama wozu jako weekendowego, rodzinnego autobusu w teren... a w tle np widoczne jakieś góry.
    Tyle, ze lancruiser nigdy nei mial byc weekendowym, rodzinnym wozidlem do wyjazdow na pikniki. To rasowa terenowka z kri i kosci, a nie miejska bulwarowka (czyt. SUV) do lansowania sie i wjezdzania w polne drozki, aby dotrzec na polane w celach skonsumowania malego conieco z rodzinka na kocyku.
    Land Rovera Defendera tez bys przedstawial jako weekendowe auto do rodzinnych wypadow w podmiejskie łąki na piknik ?
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Tyle, ze lancruiser nigdy nei mial byc weekendowym, rodzinnym wozidlem do wyjazdow na pikniki. To rasowa terenowka z kri i kosci, a nie miejska bulwarowka (czyt. SUV) do lansowania sie i wjezdzania w polne drozki, aby dotrzec na polane w celach skonsumowania malego conieco z rodzinka na kocyku.
    Land Rovera Defendera tez bys przedstawial jako weekendowe auto do rodzinnych wypadow w podmiejskie łąki na piknik ?
    Nie, nie przedstawiłbym Defendera jako auta do kocyka, ale... Defenderów nie widuję w takich ilościach pod przedszkolami w jakich widzę te auta, dwa, Żwirownia to również nie miejsce na Defendera... Las, poligon (prawdziwy, a nie łąka z napisem "teren wojskowy", etc.)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów