Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: LandCruiser 120

Domyślnie LandCruiser 120

i wersja kolorowa

500px.com/kubasikorski

Domyślnie

Na jakich parametrach robiłeś to zdjęcie?

Domyślnie

f/4, 1/2500s / iso200 / 24mm
    500px.com/kubasikorski

Domyślnie

1. Kratkę mogłeś wyjąć na czas zdjęć.
    2. Auto ma za mało przestrzeni z przodu a za to z tyłu - nie wiem po co.
    3. Na takie zdjęcia pojechałbym albo na poligon albo na żwirownię.
    4. Jasne auto wymaga ciemnego tła.
    5. Polar koniecznie.

Takie moje osobiste spostrzeżenia.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

dzieki za uwagi, to zdjecie powstalo niejako przy okazji fotek "burzowych", na pewno zabiore Landi w lepsze okolicznosci przyrody i przyloze sie bardziej do caloksztaltu
    500px.com/kubasikorski

Domyślnie

i antenę do CB wywal następnym razem

Domyślnie

Zdecydowanie kolor. Szkoda że horyzont krzywy i widać tam jakieś wierze. Wolałbym, o ile była taka możliwość, ujęcie pod słonce z refleksami jeśli chodzi o to miejsce, ten styl. CB out, kratka może zostać. Koło mogłoby pójść w lewo. Poligon i żwirownia... oklepane. Nie mniej jednak to auto na poligon się nie nadaje, a żwirownia jest chyba częstszym motywem niż trawka i mleczyki, opatrzyła się już - i znów, co takie auto miałoby robić na żwirowni? Wozić żwir? Co do polara - zabiłby te zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KWs Zobacz posta
    i znów, co takie auto miałoby robić na żwirowni? Wozić żwir? Co do polara - zabiłby te zdjęcia.
    Mogloby np transportowac pracownika tudziez wlasciciela zwirowni po calym terenie. Pracowalem na zwirowni i Land Cruiser swietnie dawal sobie rade z przemieszaniem sie po grzaskim, sypkim czy mokrym piachu.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Mogloby np transportowac pracownika tudziez wlasciciela zwirowni po calym terenie. Pracowalem na zwirowni i Land Cruiser swietnie dawal sobie rade z przemieszaniem sie po grzaskim, sypkim czy mokrym piachu.
    Na żwirownię można też dojechać skuterem, Subaru Imprezą, ciągnikiem, rowerem, Maybachem, a dla odważnych pewnie i helikopterem się da wylądować. Pytanie jednak brzmi - co jest bardziej "naturalnym" środowiskiem "terenówki dla mas", żwirownia czy rodzinny piknik na łonie natury. Dla mnie to drugie. Na żwirowni szybciej widziałbym woła roboczego z otwartą skrzynią, choćby Navarę. Ale to tylko moje zdanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KWs Zobacz posta
    Na żwirownię można też dojechać skuterem, Subaru Imprezą, ciągnikiem, rowerem, Maybachem, a dla odważnych pewnie i helikopterem się da wylądować. Pytanie jednak brzmi - co jest bardziej "naturalnym" środowiskiem "terenówki dla mas", żwirownia czy rodzinny piknik na łonie natury. Dla mnie to drugie. Na żwirowni szybciej widziałbym woła roboczego z otwartą skrzynią, choćby Navarę. Ale to tylko moje zdanie.
    I takie woly robocze nie dawaly na zwirowni rady. Land Cruiser to terenowka z krwi i kosci, a nie auto do jezdzenia na pikniki.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów