Close

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 150

Wątek: Cos sredniego

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomett Zobacz posta
    Mamiya 645 pociaga mnie "przystepnymi"cenami -jest dosc duzo tego sprzentu na rynku wtornym w UK.
    Zastanowilo mnie wlasnie ze nikt nigdy sie nie zastanawial czemu te sprzety takie tanie sa, i tak bardzo dostepne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Zastanowilo mnie wlasnie ze nikt nigdy sie nie zastanawial czemu te sprzety takie tanie sa, i tak bardzo dostepne
    Może dlatego że m645 (1000S / J / Pro / Pro-TL / E ) jest relatywnie dużo na rynku wtórnym (wysycenie)?

Domyślnie

Bo ludzie w swojej dobroci chca sie dzielic dobrym sprzetem, aby ktos inny mogl sie nim nacieszyc. Nie to co hasselolbnicy

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rogass Zobacz posta
    Bo ludzie w swojej dobroci chca sie dzielic dobrym sprzetem, aby ktos inny mogl sie nim nacieszyc. Nie to co hasselolbnicy
    no tak, nie wzialem pod uwage ludzkiej dobroci i uczynnosci

Domyślnie

A czy warto na początek kupić Araxa-CM (upgrade z kieva-88 ? Ew. co można by uznać za minusy dyskredytujące taki wybór (z pominięciem argumentu, że to nie hassel ).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Ew. co można by uznać za minusy dyskredytujące taki wybór (z pominięciem argumentu, że to nie hassel ).
    No przede wszystkim to, że to nie Contax
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    No przede wszystkim to, że to nie Contax
    Co by nie było to jednak nie 6x6
    Poza tym mówię o czymś na początek

Domyślnie

A czy warto na początek kupić Araxa-CM (upgrade z kieva-88 ? Ew. co można by uznać za minusy dyskredytujące taki wybór (z pominięciem argumentu, że to nie hassel ).
    Tam synchro z lampami jest jakieś mało użyteczne coś 1/30 czy 1/60.
    Poza tym to naprawdę dobry aparat na początek, jest sporo optyki, w tym CZJ. Sam sprzęt też nie jest drogi.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Minusem jest to ze CM jest o wiele bardziej skomplikowany od 60tki, i sa z nim wieksze problemy. Magazynki sa dosc sredniej jakosci, szczegolnie blokada otwarcia z plastiku, ktora sie sypie i trzeba kombinowac. Potrafia nakladac klatki i ogolnie sie "rozkrecac". Sam aparat tez jest bardziej skomplikowany, i podatny na awarie, ma tez "myki" typu "jak zmienisz czas bez naciagniecia migawki, to Ci sie posypie mechanizm caly" Generalnie, CM kupujesz tylko i wylacznie jak MUSISZ miec zmienne magazynki. Hartblei z tym byl o wiele lepszy, bo oni modyfikowali tez tyl aparatu aby mozna bylo zapinac magazynki od Hasselblada, tak jak wlasnie ja mialem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Minusem jest to ze CM jest o wiele bardziej skomplikowany od 60tki, i sa z nim wieksze problemy. Magazynki sa dosc sredniej jakosci, szczegolnie blokada otwarcia z plastiku, ktora sie sypie i trzeba kombinowac. Potrafia nakladac klatki i ogolnie sie "rozkrecac". Sam aparat tez jest bardziej skomplikowany, i podatny na awarie, ma tez "myki" typu "jak zmienisz czas bez naciagniecia migawki, to Ci sie posypie mechanizm caly" Generalnie, CM kupujesz tylko i wylacznie jak MUSISZ miec zmienne magazynki. Hartblei z tym byl o wiele lepszy, bo oni modyfikowali tez tyl aparatu aby mozna bylo zapinac magazynki od Hasselblada, tak jak wlasnie ja mialem.
    Męczyłem pożyczonego CM przez miesiąc i większość wymienionych wad potwierdziłem na własnej skórze. Magazynek otworzył mi się raz i zaświetlił film, krótkie czasy to loteria itp.

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów