Close

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 150

Wątek: Cos sredniego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Moim skromnym, najbardziej wartym zakupu 6x6 pomiedzy 0zl a najprostrzym Hasselbladem jest Arax 60, za cale 250 funciakow mniej wiecej, na http://araxfoto.com/
    Nie chcialbym byc uznany za covetofoba (zdarza mi sie czasem zakrecic z16 i j135 do mego d300), ale tak sobie poczatkowo pomyslalem, po co wbijac sie w post-radziecka produkcje (tak jakby jezykiem 35mm mowiac kupowac jakiegos modern zeniitha) kiedy cala swiatowo produkcja stoi dostepna (blizej lub dalej...cenowo).
    Jednak poogladalem sample z Araxa60, poczytalem tomaw posty i bardzo mi sie spodobal, tym bardziej, ze jakos bardzo blisko do NRDowskiej produkcji ktora posiadam i zaczalem powaznie liczyc: przy obecnym kursie $ do £ koszt Araxa to ok. £285 (z dostawa) czyli juz troche blizej Hassa niz 0zl :/ (Ok, wiem, ze to nie uzywka tylko nowy sprzet...)
    Ciekawe ile Arax kosztuje na Ukrainie (o ile nie jest to towar tylko exportowy)...?

Domyślnie

A piecioletniego D3 byś kupił ?
    Völkchlor

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomett Zobacz posta
    Nie chcialbym byc uznany za covetofoba (zdarza mi sie czasem zakrecic z16 i j135 do mego d300), ale tak sobie poczatkowo pomyslalem, po co wbijac sie w post-radziecka produkcje (tak jakby jezykiem 35mm mowiac kupowac jakiegos modern zeniitha) kiedy cala swiatowo produkcja stoi dostepna (blizej lub dalej...cenowo).
    Jednak poogladalem sample z Araxa60, poczytalem tomaw posty i bardzo mi sie spodobal, tym bardziej, ze jakos bardzo blisko do NRDowskiej produkcji ktora posiadam i zaczalem powaznie liczyc: przy obecnym kursie $ do £ koszt Araxa to ok. £285 (z dostawa) czyli juz troche blizej Hassa niz 0zl :/ (Ok, wiem, ze to nie uzywka tylko nowy sprzet...)
    Ciekawe ile Arax kosztuje na Ukrainie (o ile nie jest to towar tylko exportowy)...?
    Hm, blizej Hassia ? Na polskie Arax 60 wychodzi rowne 1200zl, jak mi zalatwisz Hassia nawet za 2000zl (nie mowimy o zlomie z naklejka Hasselblad, tylko o co najmniej pozniejszym 500CM zestawie, lub najlepiej 501C) to wezme ze 20, serio A co do NRDowskiej produkcji, domniemam P6, zestaw w idealnym stanie, z dorobiona matowka porzadna, pryzmatem z pomiarem, nie nakladajacy klatek i trzymajacy czasy to wydatek okolo 900zl, przynajmniej na polskim Allegro, za sprzet ktory ma 30 lat minimum, zadnych regulacji i czesci zapasowych na rynku Czy naprawde fabrycznie nowy Arax wychodzi drogo ?

I co z tej swiatowej produkcji ze szklem 2.8 mozna kupic, za te 1200zl ? Juz nie mowie o tym ze bedzie robic gorsze zdjecia, ale generalnie, co ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    I co z tej swiatowej produkcji ze szklem 2.8 mozna kupic, za te 1200zl ? Juz nie mowie o tym ze bedzie robic gorsze zdjecia, ale generalnie, co ?
    mamiye!
    Völkchlor

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    mamiye!
    Taaa, ta wspaniala Mamiya

Domyślnie

Zostawcie Małą Mi w spokoju, ona służy do robienia zdjęć, a nie *******nika z tła

Nawet przez chwilę kalkulowałem Kieva 60 od Hartbleia (Arax ma paskudne logo ) ale stwierdziłem, że chce 6x7 choć nie, właściwie to nie wiem czego chcę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    Zostawcie Małą Mi w spokoju, ona służy do robienia zdjęć, a nie *******nika z tła
    tak to sobie tłumacz
    Völkchlor

Domyślnie

Nie muszę, ostatnią opchnąłem pół roku temu Bronię jej honoru, dobrego imienia!

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta

Nawet przez chwilę kalkulowałem Kieva 60 od Hartbleia (Arax ma paskudne logo ) ale stwierdziłem, że chce 6x7 choć nie, właściwie to nie wiem czego chcę...
    Hehe, jak zmienisz "robienia zdjec" na "cykania fotecek" to przytakne

Jesli myslisz o Kievie to szkoda za Hartbleia przeplacac - 60tka jest tak prosta ze Arax sobie swietnie radzi z jej przerobka czarna tasma i loga niet

Domyślnie

To zdjęcie jest z M645. Nie porównuję bokehu z contaxem i hasselem, ale czy bokeh z araxa (czyli biometara, sonara albo volny) byłby jakoś zauważalnie lepszy? Wydaje mi się że nie.

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów