Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL
    Hmmm F3 a FE2 ... mialem oba przez jakis czas i moje wywody na ich temat sa w archiwum.

FG vs FE ... wybralbym F301.
    Manual bez "trans-hebla", a fujj. Normalnego węzyka też nie da się zapodać. Za to trza mieć następny zestaw accu do tego wynalazku. a mocowanie statywowe to w jakim ciekawym miejscu jest umieszczone ?

[ Dodano: 14-05-2006, 19:24 ]
    Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak
    No to może skoro już jesteśmy przy F-301 to ja zaproponuję F-501.
    miast F-501 proponujem F-601
    miast F-601 proponujem F-801
    miast F-801 proponujem F-90
    miast F 90 proponujem F-100
    miast F-100 proponujem F-6

Można też rozważyć zakup: F4, F5, F401, F50, F55, F60, F65, F70, F75, F80 i ich klony.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Sieporobilo, generalnie tojuz sie raczej na FE zdecydowalem. Pisalem przeciez, ze chce sobie przypomniec czasy practici,wiec zadnych wodotryskow niepotrzebuje. Pozniej pewnie jeszcze sobie sprawie f80 albo f100 jak mnie bedzie stac, a d70 zostanie tylko do zastosowan komercyjnych.
    jeszcze raz wszystkim dziekuje za rady
    pozdr
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

witam,
    ciekawe jak zadowolenie z uzytkowania fe? wlasnie powaznie sie zastanawiam nad podobnym zakupem...
    pozdrawiam

Domyślnie

Kupuj, kupuj. Ja nie znam osoby, która kupiłaby FE / FE2 i była nie zadowolona. W FE podoba mi się kontrola stanu baterii - później już tego nie robili....
    Jeśli duża masa nie jest problemem i nie zamierzamy robić 3 kl.s, można też poszukać model EL-2 - dość rzadki, ale jeszcze pancerniejszy od FE. I ma RĘCZNIE podnoszone lustro!
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_G Zobacz posta
    W FE podoba mi się kontrola stanu baterii - później już tego nie robili....
    Z kategorii "później już nie robili" to FG, FE (i chyba FE2) mają podwójny pomiar w trybie A, w oparciu o mechaniczny symulator co widzi w wizjerze statystyczny Kowalski oraz i w momencie po domknięciu przysłony ostateczny. Czyni to je nieczułe na luzy i wyrobiony z latami symulator.

Później tego nie robili. Nie mam twardych dowodów, ale wstępnie przypuszczam dlatego FG lepiej mi naświetla z jednym starym szkłem niż F90.

Brak mi w FG podglądu głębi (DOF) i pamięci pomiaru (miał to F301), bardzo szybki sposób kompensacji bez odrywania oczu od celownika. Kompensacji przyciskiem +2EV (rodem z EM) użyłem raz, ludzie na tle okna, dość wtedy realistycznie zadziałało.

Nie świeciłem nic na 800, pewnie migawki do 1/1000 by brakło.

Uwaga, nowszy FG20 jest wcale nie lepszy, uproszczony przez księgowych.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    Z kategorii "później już nie robili" to FG, FE (i chyba FE2) mają podwójny pomiar w trybie A, w oparciu o mechaniczny symulator co widzi w wizjerze statystyczny Kowalski oraz i w momencie po domknięciu przysłony ostateczny. Czyni to je nieczułe na luzy i wyrobiony z latami symulator.
    .
    To jest opis jak działa ekspozycja w programie P w modelach FG, FA i F-301. Z FE nie ma to za wiele wspólnego
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_G Zobacz posta
    To jest opis jak działa ekspozycja w programie P w modelach FG, FA i F-301. Z FE nie ma to za wiele wspólnego
    Może.
    Z tym że nie mam przekonania do f301, ale już nie sprawdzę, niech spoczywa w pokoju
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

niestety, FE model nad ktorym sie zastanawialem okazal sie na tyle dobrym zakupem, ze nie przetrwal 10h mojego wachania Gdy zdecydowany pojawilem sie rano w sklepie, okazalo sie, ze poprzedniego popoludnia ktos nie mial takich watpliwosci jak ja. Szukam dalej...

Domyślnie

Czy do FE da się zapiąć współczesne 50/1.4G (w manualu jak się domyślam)?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    Czy do FE da się zapiąć współczesne 50/1.4G (w manualu jak się domyślam)?
    Zapiąć się da i w sumie niewiele więcej.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów