Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45
    Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Michał Jędrak

Ja niczego nie polecam. W mojej ocenie do świadomego robienia zdjęć i edukacji, każdy z tych dwóch korpusów nadaje się idealnie.
    A z takimi stwierdzeniami, że używając 105/2.5 z FG czułeś się jakbyś miał sam obiektyw nie można polemizować. Każdy czuje inaczej.

Pozdrawiam

Domyślnie

Spór robi się czysto akademicki. Jak nie pomacasz to się nie przekonasz co lepiej będzie pasować.
    Z parametrów technicznych na korzyść FG przemawia TTL flasha, reszta na FE. I nie dziwota FG to taki D70 dwadzieścia dwa lata wcześniej. A jaki jest D70 wszyscy wiedzą
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Wszystkim, ktorzy pomogli - dzieki serdeczne. A pytalem, bo mam ochote przypomniec sobie czasy, kiedy biegalem z practica mtl 50. Tyle, ze chce kupic cos, do czego nie bede potrzebowal oddzielnej optyki. Zalezy mi szczegolnie na dwoch rzeczach: priorytet przyslony i kompensacji ekspozycji. Wizjej kazdy bedzie lepszy od D70, wiec i tak bedzie dobrze. Na ttl szczegolnego nacisku nie klade bo do fotografowania z lampa to i tak d70. Chyba bardziej sie sklaniam do FE. A tak btw to ktos sie orientuje ile waza oba aparaty, bo przy obecnych 7,5 kg sprzetupowoli zaczynam wymiekac
    FG20 odpada - zbyt okrojony, a FE2 zewzgledu na cene. FE i FG maja wszystko czegopotrzebuje ,wiec nie masensu doplacac.
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

lesheck,

W TAKIM RAZIE FE TO NAJLEPSZY WYBOR DLA CIEBIE!
    Nie bedziesz zalowal, dostaniesz:
    -jasny wizjer z czytelnymi danymi (czas, przyslona, gotowosc lampy blyskowej, waga swiatlomierza)
    -korekcje expozycji +-2EV co 1/2
    -czas mechaniczny jak wysiada baterie 1/90
    -synchronizacja lampy 1/125
    -czasy od 8 do 1/1000 i B
    -niezniszczalny korpus
    -wspolpraca ze wszystkimi obiektywami z wyjatkiem wlasnie niektorych DX (podobno wchodza dosc gleboko w korpus i zawadzaja o DUZE lustro, mysle ze sytuacja dotyczy tych najszerszych DXow)
    -moze czasem sie tez przydac : wejscie na zwykly wezyk spustowy i wstepne uniesienie lustra za pomoca samowyzwalacza
    -podglad glebi ostrosci
    ...... hmmmm cos jeszcze, pewnie jeszcze wiele ale juz nie bede tak zachwalal bo oddasz swego D70 do lombardu...
    POZDRAWIAM!

Domyślnie

Nie wiesz co mowisz, stalem przed wyborem FE/FE2 ... wzialem FE2 i nie zaluje. Moja lepsza polowa wyrywa mi ten aparat z rak, pomimo, ze tez mamy F80 i D70.

A robienie z lampa z FE2 to naprawde przyjemnosc.

I jeszcze bardziej Ci zamieszam. Poszukaj F301.

Domyślnie

gALL, ale kolega chcialby wybrac miedzy FG a FE tak przeciez napisal wyzej... napisal tez ze nie chce FE2 bo jest drozszy!

Ja tez polecalem mu FE2 wiadomo ze lepszy... a moze polecimy mu odrazu F3 ...?
    :P

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Możecie zapomnieć. Tego nie sprzedam

Domyślnie

Hmmm F3 a FE2 ... mialem oba przez jakis czas i moje wywody na ich temat sa w archiwum.

FG vs FE ... wybralbym F301.

http://www.allegro.pl/item102996447_..._301_body.html

Domyślnie

No to może skoro już jesteśmy przy F-301 to ja zaproponuję F-501. Ten sam korpus i funkcje co 301 ale dodatkowo autofocus (oczywiście single i continuous) oraz elektroniczny self-timer i przyciski AF-L AE-L. A tak poza tym to rozmiary ma manuala i zachowuje się jak manual pod względem obsługi. W komplecie klasyczny, skórzany futerał. Zrobiono nim jakieś 10 filmów.

LINK 1
    LINK 2
    LINK 3
    LINK 4
    LINK 5
    LINK 6
    LINK 7
    LINK 8

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie