Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Zapiąć się da i w sumie niewiele więcej.
    No tak, ta 50tka przecież nie ma pierścienia przysłon, chyba nie do końca się obudziłem...

Domyślnie

To tak nie do końca, bo jakby na niemaniu pierścienia się kończyło, to byłoby OK. Wszakże pełna dziura też powinna dawać radę. Jednakże, pomiar będzie wykonywany na pełnym otworze, a podczas robienia zdjęcia przysłona zostanie maksymalnie zamknięta. Zdjęcie zatem da się zrobić, ale tylko na f/16 i do tego trzeba sobie ręcznie przeliczyć czas.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Ogólnie polecam FG bo jest z lekka nowszy. Solidny to on i tak jest, bo to czasy kiedy robiono wszystko z metalu. Poza tym kupujesz sprzęt do robienia zdjęć a nie do wbijania gwoździ. FG jest lekki, mały, płaski i ma w sumie wszystko co trzeba. Naprawdę cudo.[/b]
    Miałem trzy sztuki FG, we wszystkich trzech były problemy ze światłomierzem (z resztą nie mnie jednemu zdarzały się te problemy, inne osoby z tego forum także pisały o problemach ze światłomierzem w FG), jeden miał także problemy mechaniczne - dźwignia naciągu i blokowanie tarczy czasów.
    Na papierze to świetny aparat, w praktyce wyjątkowo awaryjny produkt.

Domyślnie

W moim fg lustro po strzale ustawiało sie jak chciało i w rezultacie ostrzyłem w kosmos< a na pewno nie tam gdzie chciałem więc wyrwałem chwasta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesheck Zobacz posta
    Jakby mi ktos obeznany w temacie podal roznice,to bylbym w niebo wziety:P
    z gory dzieki
    Może już ktoś wspominał, ale dla mnie przede wszystkim fajność FG polega na tym, że jest malutki i że potrafi robić zdjęcia także bez baterii. A po więcej zapraszam tu, żeby nie mnożyć tekstu:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....5&postcount=13
    Dla mnie ta "bezbateryjność" to najistotniejsza różnica między FG i serią FM a serią FE.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów