Close

Strona 51 z 95 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 942

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    loki_pP.R.P.[/B] - fajne sampelki, tylko szkoda że takie małe - zwłaszcza te "cmentarne" mi się podobają

Dzięki, miło mi. To Powązki. No małe bo cholercia z bloga, a na flickru to ja właściwie nie jestem..
    Co do samej 50tki, to fakt, dziwnym trafem najmniej ciekawe, wręcz zwykle szkło, tylko jakimś cudem najczęściej ląduje na korpusie..

tu jeszcze jedno "cmentarne" - ostrość celowo nie na twarz. Widać "piłeczki rugby"

D700 i f1.8

Domyślnie

Ja założyłem osobny temat ale spytam się tutaj. Jak wypada porównanie nówki 50-tki z 1,4D? Na optycznych wychodziło, że 1.4D rozdzielczość jest na świetnym poziomie, szczególnie w centrum, gdzie wychodziło, że jest lepiej niż przy wersji G. Jednak ja nie chcę się opierać na testach, które często zależą od portalu-gazety. Dlatego byłbym wdzięczny za opinie użytkowników tych szkieł, czy chociażby tego starszego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    skąd przekonanie, że bokeh zalezy od ilości listków przysłony? Generalnie widac to na źródłach światła i odblaskach, przy przymknietym szkle.
    Na otwartej dziurze, a tak najczęsciej pracuja bokehożercy listki przysłony nie mają znaczenia wcale.
    Skąd przekonanie, że tak uważam ?
    Zapytałem najpierw o ilość listków przysłony a potem wyraziłem moje odczucie w stosunku do bokeh z nowej 50-ki. Mimo wszystko i tak uważam, że dla mnie to najlepsza obecnie 50-ka Nikona.

PS.Nadal czekam na FXową AF-S 35/2. Marzenia się spełniają.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Skąd przekonanie, że tak uważam ?
    Tak sformułowane zdanie:
    Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    7 listków przysłony ? Bokeh tragedia.
    Zasugerowało mi, że opinie o bokehu to twój wniosek wynikający z policzenia listków przysłony.
    Jeśli nie to OK, peace
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Sie listkami przejmować... Jak ostry od pełnej dziury to ja tam rzadko będę przymykać. 95% zdjęć z 35/1.8 mam na pełnej dziurze. Ja nie wiem, zawsze znajda się jakieś płaczki co zamiast zdjęcia robić zrzędzą i jakieś pseudo teorie wymyślają.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Testy ogladałem na LCD mojej D700. W domu na monitorze okazało się, że ten wątpliwy obiektyw miał (znów "jakby") plamę nieostrości z jednej strony...
    Do porównania miałem swój 1.8D i dwa - sklepowe - 1.4G.
    Szczęśliwi, co nie muszą 50mm zapinać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Szczęśliwi, co nie muszą 50mm zapinać...
    Hę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Hę?
    Pewnie chodzi o to, że nie mają dylematów, którą 50tkę wybrać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrommCruaich Zobacz posta
    Pewnie chodzi o to, że nie mają dylematów, którą 50tkę wybrać.
    Może...
    Ja szczęśliwie nie muszę, nawet zbytnio nie lubię

Domyślnie

Witam, jak ktoś chce wrzuciłem parę fotek z zestawu Nikon D7000 + Nikkor AF-S 50 mm f1.8G (jpegi) do pobrania z:

https://rapidshare.com/files/3204392...__Samples_.rar

Strona 51 z 95 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów