Close

Strona 50 z 95 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 942

Domyślnie

Ale on ma wersje D, stąd zdziwienie
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    Ale on ma wersje D, stąd zdziwienie
    Ups, przepraszam, nie zwróciłem uwagi. Co do wesji D to tu upierał się nie będę..

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P.R.P. Zobacz posta
    Jakos trudno mi uwierzyc, ze wszystkie sztuki trafialem walnięte.
    A ja wierze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    A ja wierze.
    A fakt, zapomniałem o Twojej i, że taką jak twoja sztuka 1.4 G mógłbym mieć/trafić, ale nie było mi dane niestety..

Domyślnie

http://www.video.banzaj.pl/film/9283...ie-obiektywow/
    odnoszę wrażenie, że nowa 1.8G w moim odczuciu, nie wiele się różni jeżeli chodzi o bokeh od 1.4G. Szybkość i celność AF wyraźnie odczuwalna na plus 1.8G a teraz wujek dobra rada jak ktoś ma zamiar kupić jakąś tam 50mm żeby tylko mieć ją w torbie proponuję jeszcze obejżeć to; http://www.video.banzaj.pl/film/9236...ch-obiektywow/ osobiście cieszę się że nie wyplułem kasy na 1.4G bo różnica już leży w skarbonce na 85mm a obrazek naprawdę porównywalny
    D700+50mm f1.8G+Di866

Domyślnie

No nie wiem - ja tam różnicę widzę ale nie będę się sprzeczał. Wiadomo że to zależy od tego też co np znajdzie się w tle jednak wg mnie 1.4G ma lepszy bokeh. Jakby tylko nie te piłeczki rugby to już dawno by u mnie to szkło było "na stanie" a tak to wciąż dumam
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Różnica w bokeh między 1.4 G a 1.8 G jest widoczna, chociaż nie jest ogromna. Jeden i drugi obiektyw ładnie maluje tło, chociaż każdy inaczej, obydwa mają piłeczki rugby, chociaż w 1.4 G są mniejsze (wiadomo dlaczego). Mi to nie przeszkadza, a wręcz nawet pasuje, ale ja lubię mieć w różnych szkłach różny bokeh (takie przy okazji - dla mnie - urozmaicenie).
    Na co dzień jednak tych "piłeczek" nie mam dużo więc tym bardziej mam to gdzieś - tu mały przykład z pierwszego dnia z nowym nabytkiem. Wszystko 1.8 http://www.flickr.com/photos/6391923...th/5820365050/ Nie jest to rewelacja jakaś dla testerów, ot mocno poglądowe fotki spacerowe, a i to tylko kilka wrzuciłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Jakby tylko nie te piłeczki rugby to już dawno by u mnie to szkło było "na stanie" a tak to wciąż dumam
    Chyba będziesz jeszcze długo dumał bo ciężko będzie o jasną 50-tkę bez tej wady optycznej. Duża koma w prypadku jasnych stałek o ogniskowych 50 mm i mniej to norma.

Domyślnie

loki_p - 50'tka to jest taka moja chyba najdziwniejsza ogniskowa. Miałem 50/1.8D i chwaliłem sobie generalnie nie licząc braku doostrzania więc sprzedałem. Miałem 50/1.4D i była dobra ale sprzedałem dla kasy na inne szkło. A paradoks polega na tym że ogniskowej 50mm zawsze bardzo dużo używałem (tamtymi 2 50'tkami zrobiłem masę zdjęć (zwłaszcza 1.8D)). Jednak od dłuższego czasu nie mam tej ogniskowej, nie licząc 50mm w 24-70 i od jakiegoś czasu tak się zbieram do zakupu 50'tki, a trwa to już faktycznie dłuższą chwilę więc chyba trafiłeś w sedno

Jest 5 50'tek nad którymi "dumam" i wydumać nie mogę hehe (z tym że tych co miałem już nie rozważam )

P.R.P. - fajne sampelki, tylko szkoda że takie małe - zwłaszcza te "cmentarne" mi się podobają
    Ostatnio edytowane przez Mariusz888 ; 19-06-2011 o 09:44
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    to chcesz powiedzieć że twoja 50 na 1,8 jest gorsza niż nowa 50 1,8?
    eee, nie wierze
    nie chcę powiedzieć tylko stawiam FAKT. Miałem dawno temu 50mm 1.8 made in japan "bez D" i na 1.8 była ostra w punkt ... los chciał, że musiałem ją sprzedać .... potem podniecając się super opiniami i onanizmem "świetlnym" zakupiłem 50mm 1.4 D made in china... obiektyw na jest użyteczny od 2.8 ... serwis nikona nie widział w tym żadnego problemu. dlatego jeżeli mam sample na 1.8 z nowej 50tki nikkora to chyba wiem czy są lepsze niż te które daje mój najprofesjonalniejszy madeinchinak 1.4
    tel 695 135 917, gg 8833453

Strona 50 z 95 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów