Close

Strona 48 z 95 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 942

Domyślnie

Hehe, przybyło ci zmarszczek od momentu zrobienia fotki z 1.4G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P.R.P. Zobacz posta
    I nie zobaczysz z wiadomych przyczyn..
    Bojowo to by było w wersji 1.2 G, którą chętnie nabędę jeśli kiedykolwiek się pojawi, będzie równie szybka AF'owo co 1.8G. Ale to raczej marzenia ściętej głowy. Jedno wiem na pewno, po raz 3-ci do 1.4 G nie wrócę, mimo, że ma 1.4 i bardziej rozwala tło. Wolę celniej, szybciej i w sumie taniej, bo za tę cenę to mogę sobie co rok zmieniać na nową sztukę ot tak.
    Heh, to zależy od kosztów...
    Imo "power" wynikajacy z posiadania jasnej optyki zmniejsza się z ogniskową.
    Jeżeli 24 i 35 1.4 dają unikalną możliwość rozmycia drugiego planu, o tyle w 50-ce różnica 1,4 i 1,8 jest niewielka...
    Dla 85 jeszcze mniejsza ( 85 1.8G... to bądzie rewolucja... ).
    Ale jeżeli komus "pasuje" 50mm, z tenże 1,2 miałby jakość rodem z 35/24 1.4 (imo lepszą niż 50/1.4)...
    No i ta ssssoczewka...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    85 1.8G... to bądzie rewolucja...
    Nie wiem czy rewolucja, ale widzac co potrafi moja 50 1.8G, chetnie zamienie rowniez swoja 85 1.8D (nomen omen świetna sztukę) na wersję 1.8G jeśli się pojawi. I tu również głownie dla; rozmiarów (male stalki na codzien), celnosci AF-S, szybkosci.

Domyślnie

Z wytęsknioną przez niektórych AF-s 85/1.8G może być różnie. Pojawił się patent niezmiernie ciekawego obiektywu, AF-s 105/2G VR. Znów były by problemy z ustaleniem, co lepsze

W każdym razie ja raczej czekam na 135/2VR (niestety, spodziewam się zaporowej ceny).

Skończy się tak, że pozostanę przy 105/2.8VR - której nie mogę nic zarzucić. To a propos dyskusji o "powerze" światła w zależności od ogniskowej, w której trudno nie przyznać racji Marcinowi.

Postaram się wciągnąć 50/1.8g jakiś bardziej realny bój (bliżej faktycznych zastosowań), żeby rzetelniej porównać ją z 50/1.4g.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Pojawił się patent niezmiernie ciekawego obiektywu, AF-s 105/2G VR.
    Daj Bóg, jeszcze chętniej bym zamienil!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Z wytęsknioną przez niektórych AF-s 85/1.8G może być różnie. Pojawił się patent niezmiernie ciekawego obiektywu, AF-s 105/2G VR. Znów były by problemy z ustaleniem, co lepsze
    Dla wielu nie byłoby żadnego problemu w wyborze, różnica w cenie tych dwóch hipotetycznych obiektywów byłaby znaczna :]

Domyślnie

Dla mnie to nowe szkiełko jest genialne - ale żeby nie było za pięknie to do jego zakupu zniechęcają mnie "piłeczki rugby" w bokehu tylko tyle i aż tyle brakuje mi w tym szkle do ideału... :
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Dla mnie to nowe szkiełko jest genialne - ale żeby nie było za pięknie to do jego zakupu zniechęcają mnie "piłeczki rugby" w bokehu tylko tyle i aż tyle brakuje mi w tym szkle do ideału... :
    może Kai i spółka to nie najlepsze źródło informacji, ale w porównaniu 1.8 G w tym temacie wypada lepiej niż D.
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Pełna dziura z większej odległości nie wygląda już tak różowo (wywoływane ViewNX sharpness 1)

crop 1:1

I coś z AF-C
    crop 1:1

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cholera, wylać się nie można spokojnie nawet...

Strona 48 z 95 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów