Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Domyślnie Aneta + Film by [ Hanibal ]

Witam.

Aneta to urocza Polka mieszkajaca w tej samej miejscowosci co ja.. poznalismy sie juz jakis czas temu i teraz nadszedl czas by zrobic wspolnie kilka zdjec...

jest to jej debiut przed obiektywem. mam nadzieje ze ciepło przyjmiecie Anete na forum.

Film standartowo tu :
    http://www.youtube.com/watch?v=U2UXiJJwcwc

zdjecia:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

+++
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Nie znam się na portrecie, ale to co przykuwa moją uwagę na tych obrazach jest ciągle zmieniające położenie oraz formę logo. Jakaś zawoalowana forma autopromocji?
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Tym razem napiszę które mi się nie podobają i dlaczego. W kolejności 8, 10 i 3
    8 - kadr leży a obróbka nie najlepsza, sam blur i mydło
    10 - podobnie jak 8 do tego sztucznie i za ciasno
    3 - zbyt agresywna obróbka przez co się nie podoba

Domyślnie

5 i 6 bardzo nie. 5 niekorzystny wyraz twarzy, 6 kadr i korpus układający się w bezkształtną bryłę, z której w dodatku wystaje kolano. w porównaniu z innymi Twoimi zdjęciami ten set bardzo odbiega od nich na minus.

Domyślnie

Mogłem poniższą uwagę zamieścić w dowolnym wątku z Twoimi zdjęciami, ale ten był akurat na szczycie.

Kolejne zdjęcia robione na to samo kopyto. Nic nowego nie wnoszą ani do portretu jako gatunku fotograficznego, ani do Twojego portfolio. Modelka postawiona przed obiektywem, mała głębia ostrości i jazda. Pozy, miny, kadry i obróbka. Wszystko się powtarza w kolejnych wrzutach na forum.
    Oglądanie Twoich zdjęć porównałbym, do oglądania kolejnego amerykańskiego blockbustera. Fajnie raz na jakiś czas obejrzeć coś nieskomplikowanego, coś co nie wymaga zbytniego wysiłku umysłowego, ładnie wygląda oraz idealnie się komponuje z chrupaniem popcornu i siorbaniem coli. Mimo całkiem niezłej zabawy podczas oglądania o obrazie zapomina się już po godzinie od wyjścia z kina.
    W pamięci szybciej pozostanie obraz twórcy niezależnego, że nadal posłużę się porównaniem do kina, który czasem trzeba obejrzeć kilka razy, żeby wyłapać kolejne smaczki. Do Twoich zestawów niestety nie ma po co wracać, nie ma też potrzeby, innej niż zwykła ciekawość, otwierania kolejnych wątków, ponieważ o ile pierwszą część takiego blockbustera da się jeszcze obejrzeć, to kolejne są najzwyczajniej w świecie nudne.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Mogłem poniższą uwagę zamieścić w dowolnym wątku z Twoimi zdjęciami, ale ten był akurat na szczycie.

Kolejne zdjęcia robione na to samo kopyto. Nic nowego nie wnoszą ani do portretu jako gatunku fotograficznego, ani do Twojego portfolio. Modelka postawiona przed obiektywem, mała głębia ostrości i jazda. Pozy, miny, kadry i obróbka. Wszystko się powtarza w kolejnych wrzutach na forum.

z jedna rzecza (tą ) sie nie zgodze..
    te zdjecia robione sa na manualu... a jak czesc osob mnie zna to wie ze ja preferuje piorytet przysłony... i to juz rozni je od innych, prac...
    i dobrze ze sie powtarza.. jakis styl jest i rozpoznawalne zdjecia sa...
    jakjuz kiedys wspomnialem ciezko pokazac za kazdym razem cos innego jesli robi sie zdjecia komercyjnie a nie raz w miesiacu TFP itd..

dziekuje za uwage przyjalem do wiadomosci.. i nadal robie swoje
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    te zdjecia robione sa na manualu... a jak czesc osob mnie zna to wie ze ja preferuje piorytet przysłony... i to juz rozni je od innych, prac...
    Rzadko kiedy interesują mnie techniczne aspekty powstawania zdjęcia. Prace oceniam jako całość, nie wnikam w jaki sposób autor doszedł do takiego efektu. Możesz zatem napisać, pytam poważnie, jak przestawienie aparatu w tryb manualny spowodowało, to, że te zdjęcia uważasz za inne od reszty Twoich?
    Miałeś jeden parametr więcej do kontrolowania, ale naprawdę nie rozumiem jak to wpłynęło na efekt. Zdjęcia są poprawnie naświetlone, ale nie widać tu jakiejś specjalnej zabawy światłem, która usprawiedliwiałby użycie trybu ręcznego.

i dobrze ze sie powtarza.. jakis styl jest i rozpoznawalne zdjecia sa...
    jakjuz kiedys wspomnialem ciezko pokazac za kazdym razem cos innego jesli robi sie zdjecia komercyjnie a nie raz w miesiacu TFP itd..
    Twój styl jest tylko powieleniem stylu jaki widuje się na co dzień w czasopismach modowych na przykład, a że zdjęcia są robione komercyjnie, to się domyśliłem. Jednak ta informacja nie zmienia mojego zdania. Oczywiście rozumiem, że trzeba coś jeść, ale z drugiej strony są na forum osoby, które zajmują się komercyjnym robieniem zdjęć, ale nie pokazują ich na forum. Pokazują zdjęcia robione dla przyjemności w tzw. czasie wolnym. Może zatem tędy droga, zamiast pokazywać kilka zestawów zdjęć na raz, pokazać jeden.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 20-06-2011 o 12:58
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Twój styl jest tylko powieleniem stylu jaki widuje się na co dzień w czasopismach modowych na przykład, a że zdjęcia są robione komercyjnie, to się domyśliłem. Jednak ta informacja nie zmienia mojego zdania. Oczywiście rozumiem, że trzeba coś jeść, ale z drugiej strony są na forum osoby, które zajmują się komercyjnym robieniem zdjęć, ale nie pokazują ich na forum. Pokazują zdjęcia robione dla przyjemności w tzw. czasie wolnym. Może zatem tędy droga, zamiast pokazywać kilka zestawów zdjęć na raz, pokazać jeden.
    i znow z Toba poplemizuje... 95% zdjec modowych magazynowych czasopismowych jest robiona z uzyciem Flasha lamp ogolnie mowiac studia.. w roznym tego slowa znaczeniu nawet outdoor jest robiony z lampami jak np zdjecia remika.. o ktorym juz tu dzis byla mowa..

ja natomiast nie robie lamp błyskow itp gadzetów. i to juz mnie znaczaco rozni od tego co piszesz.

0 ja niestety nie mam czasu wolnego. fotografia to nie jedyne moje zrodlo utrzymania.. mam za co jesc i placic rachunki stac mnie na sprzet i po to to robie.
    a osoby na moich zdjeciach płaca mi za moj czas a nie za fotografie..
    i to tez mnie rozni od innych

co do ilosci zestawow i ilosci zdjec w zestawach moze i masz racje...
    ale wiesz co ja lubie pokazywac jestem takim exibicjonista :P

widzisz problem z subiektywnoscia widze...
    kiedys napisano ze za duzo u mnie kwiatkow murkow laskow jeziorek itp... wiec zacalem robic zdjecia w miescie
    tego nikt nie zauwazyl...
    zmienilem obrobke w secie z nikki.. taka jak nie moja malo kontrastowa... crossowana to mi napisano ze kopiuje remika ( SIC )
    jak powiedziano mi ze nie korzystam z d3 jak powinienm bo siekam foty na A to przelaczylem na manual bo ktos powiedzial ze sobie z nim nie poradze..
    no to mi napisales co napisales..
    wiedzisz ja wychodze z zalozenia... jak sie nie odwrocisz i tak dupa z tyłu bedzie.

i co kolwiek bys nie zrobil bedzie zle, wiec przestalem sie ym przejmowac...
    sprzedaje moja fotografie i robie to dla przyjemnosci i mam gleboko w powazaniu czy to ktos lubi czy nie.
    gdyby nie wasze maxmodels i inne portaliki to to forum by tu milczalo głosnym krzykiem od braku zdjec...
    gdyby nie kolezanki siostry przyjaciółki to 80% forum nie mialo by co pokazac...
    oczywiscie sa tu ludzie ktorzy maja zamowienia na swoja fotografie ( wrocmy do remika ) z tym ze on tez duzo robi TFP ja w ostatnim okresie wykonalem dwie sesje z czystej przyjemnosci bez kasy ot tak..
    uwazam ze najwieksza sztuka jest pokazac swoje mizerne prace i namowic dziewczyne LIVE na sesje.. ktora jej nie potrzebuje ktora nigdy nie bedzie modelka.. i do tego niech ci jeszcze za to zaplaci.

jak to tu mowimy Good LUCK and have a good day.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    a osoby na moich zdjeciach płaca mi za moj czas a nie za fotografie..
    a tego to zupelnie nie rozumiem, placa zeby spedzic milo z toba czas, porozmawiac, posmiac sie z twoich kawalow?
    Road to Manila

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów