Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Domyślnie

nie nie rozumiesz
    ona nie placi mi za fizyczne wykonanie zdjec... za to ze je dostaje np w ilosci 50 sztuk...
    inaczej nie placi za ilosc... tylko za czas w ktorym je robie najpierw aparatem a pozniej obrobka..
    bo znam fotografow ktorzy biora pieniadze za ilosc zdjec...
    np mozesz zamowic u niego zdjecia np w ilosci 5 sztuk i placisz mu jakas tam cene
    u mnie jest jedna cena niezalezna od ilosci zdjec..
    mam tylko minium ( 30 sztuk )
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal;2432972[...
    ( wrocmy do remika ) z tym ze on tez duzo robi TFP ja w ostatnim okresie wykonalem dwie sesje z czystej przyjemnosci bez kasy ot tak..
    uwazam ze najwieksza sztuka jest pokazac swoje mizerne prace i namowic dziewczyne LIVE na sesje.. ktora jej nie potrzebuje ktora nigdy nie bedzie modelka.. i do tego niech ci jeszcze za to zaplaci.

jak to tu mowimy Good LUCK and have a good day.

tak sobie poczytałem i pozwolę się wtrącić: dużo robię TFP? A skąd te informacje czerpiesz?
    Chciałbym móc sobie na to pozwolić Konradzie Niestety ostatnimi czasy zmuszony byłem odnaleźć przyjemność w sesjach kotletowych i z restrykcjami, bo jest sezon i jest ich tyle, że przyjemnością jest móc zjeść obiad o normalnej porze
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Ale Remik ja to wiem ze czas robic nie TFP i wiele o tym rozmawialismy
    w czasie kiedy sie znalismy sam mowiles ze bardzo duzo pstrykasz TFP i ciesze sie ze sie to zmienilo ... WKONCU
    jednak nadal jak mi ostatnio napisales robisz TFP czasem

och z tym obiadem to prawda
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    i znow z Toba poplemizuje... 95% zdjec modowych magazynowych czasopismowych jest robiona z uzyciem Flasha lamp ogolnie mowiac studia
    skoro tak piszesz, to chyba Twoja wiedza o fotografii mody ogranicza się do zdjęć z okładek typu "Pani domu" czy "500 krzyżówek panoramicznych".

gdyby nie wasze maxmodels i inne portaliki to to forum by tu milczalo głosnym krzykiem od braku zdjec...
    gdyby nie kolezanki siostry przyjaciółki to 80% forum nie mialo by co pokazac...
    uprzejmość wypowiedzi jak zwykle u Ciebie, na bardzo wysokim poziomie. tak się składa, że na tym "naszym"maxmodels i innych portalach pokazuje swoje prace wiele, wiele osób, które prezentują bardzo dobre fotografie mody, ale i nie tylko, a nie tylko zdjęcia Pani z piekarni, która akurat odłożyła trochę grosza na kilka fotek zrobionych przez arcyzdolnego i przyjemnego Pana fotografa z Irlandii.

A tak w ogóle zastanawia mnie, jak jeden człowiek może zbierać tyle nieprzychylnych opinii i negatywnych komentarzy na swój temat i wciąż uważać, że z nim jest wszystko ok, a to cała reszta jest ta "zła"
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Ale Remik ja to wiem ze czas robic nie TFP i wiele o tym rozmawialismy
    w czasie kiedy sie znalismy sam mowiles ze bardzo duzo pstrykasz TFP i ciesze sie ze sie to zmienilo ... WKONCU
    jednak nadal jak mi ostatnio napisales robisz TFP czasem

och z tym obiadem to prawda
    czasem ale naprawdę bardzo czasem, nie jak napisałeś "dużo TFP". trzeba jeść, trzeba płacić rachunki, trzeba inwestować w rozwój. Obecnie zyję z fotografii, więc sam rozumiesz. Teraz stosuję zasadę FTP: Fotografowi Trzeba Płacić

A w ogole to odezwij sie na FB czy Gadu, chcialem sie Ciebie poradzić odnośnie kalibratora, bo zdaje się masz Spydera, nie?
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

i znow z Toba poplemizuje... 95% zdjec modowych magazynowych czasopismowych jest robiona z uzyciem Flasha lamp ogolnie mowiac studia.. w roznym tego slowa znaczeniu nawet outdoor jest robiony z lampami jak np zdjecia remika.. o ktorym juz tu dzis byla mowa..

ja natomiast nie robie lamp błyskow itp gadzetów. i to juz mnie znaczaco rozni od tego co piszesz.
    Niestety w moim odbiorze nie rożni. Po raz wtóry, nie interesują mnie aspekty techniczne i warsztat, a sam wynik sesji. Jeśli nie rzuca mnie na kolana, to nie interesuje mnie, że w Twoim mniemaniu, jesteś w 5% która robi inaczej.
    Poza tym nadal nie wiem jak tryb manualny sprawił, że te zdjęcia są inne? Tylko nie pisz, że tylko po to, żeby udowodnić, że sobie poradziłeś. Toż D3 nie ma światłomierza? Warunki zmieniały się jak w kalejdoskopie? Mierzyłeś punktowo i ręcznie liczyłeś korektę ekspozycji?
    Jak ktoś napisze, że nie wykorzystujesz możliwości aparatu, bo ostrość ustawiasz za pomocą AFa, to co następną sesję zrobisz na MF i będziesz tłumaczył, że to powoduje jej inność.

Zwykle pijam herbatę z kubka, dziś wypiłem ze szklanki, a to zupełnie zmienia postać rzeczy.

a osoby na moich zdjeciach płaca mi za moj czas a nie za fotografie..
    i to tez mnie rozni od innych
    To, że masz zryczałtowaną opłatę za zdjęcia, nie czyni że płacone masz za swój czas, nie za zdjęcia. Czy jeśli efektem sesji nie okazałyby się zdjęcia (np. na skutek przypadkowego skasowania zdjęć z karty), to też miałbyś zapłacone? Wątpię.

ale wiesz co ja lubie pokazywac jestem takim exibicjonista :P
    Zauważenie, że się promujesz i Twoje posty są pod względem komercyjnym bardzo dopracowane, też nie wymaga spostrzegawczości indiańskiego zwiadowcy.
    Począwszy od tytułu wątku przez filmy z BS, logo, a zakończywszy na ilości Twoich zestawów, wszystko to nie pozostawia wielkich wątpliwości.

zmienilem obrobke w secie z nikki.. taka jak nie moja malo kontrastowa... crossowana

jak powiedziano mi ze nie korzystam z d3 jak powinienm bo siekam foty na A to przelaczylem na manual bo ktos powiedzial ze sobie z nim nie poradze..
    Nie tylko o obróbkę się rozchodzi. Wymieniłem w poście nr 10 o co.
    Nie uważam, że korzystanie z automatów w czymś deprecjonuje prace czy też samego autora. W aparatach, w które mam jakiekolwiek automaty, zawsze z nich korzystam. Wszystko co odrywa od kadru uważam za niepotrzebne.

uwazam ze najwieksza sztuka jest pokazac swoje mizerne prace i namowic dziewczyne LIVE na sesje.. ktora jej nie potrzebuje ktora nigdy nie bedzie modelka.. i do tego niech ci jeszcze za to zaplaci.
    To nie jest takie trudne, a już na pewno nie w przypadku kobiet o takiej urodzie jak Twoje modelki.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    czasem ale naprawdę bardzo czasem, nie jak napisałeś "dużo TFP". trzeba jeść, trzeba płacić rachunki, trzeba inwestować w rozwój. Obecnie zyję z fotografii, więc sam rozumiesz. Teraz stosuję zasadę FTP: Fotografowi Trzeba Płacić

A w ogole to odezwij sie na FB czy Gadu, chcialem sie Ciebie poradzić odnośnie kalibratora, bo zdaje się masz Spydera, nie?
    wkoncu wkoncu Remik

odezwe sie jak tylko skoncze te cholerne wesela...
    i wal smialo na FB

Domyślnie

ja nie rozumiem dlaczego się tak chełpisz tym, że żyjesz z fotografii i że sprzedajesz zdjęcia

dla mnie nie zmienia to faktu, iż seryjnie produkujesz-gniotki koszmarki, mniej więcej takie same od 2 lat i nic się nie rozwijasz, a wszelka krytyka napotyka na wątpliwą kulturę osobistą

Oszczędny w słowach Awatar santiago_78
    Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Domyślnie

Chociaż jestem zupełnym amatorem najbardziej podobają mi się w tej kolejnośći 1, 2, 9.

EDIT 1: Chciałbym żeby moje najlepsze foty były choć trochę podobne do tych które tu krytykujecie

EDIT 2: Wielu z nas chciałoby dorównać Remikowi i dobrze, że są na tym forum ludzie którzy ustawiają poprzeczkę
    D90 + N35 1.8 + N18-105VC + T17-50 2.8VC + T50-135 2.8 + SB900

Domyślnie

jestem emet.. bezwglednie i bezapelacyjnie
    zgadzam sie z toba w 100%

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów