Jako, że zdecydowałem się na nową d90tkę, to jakby ktoś był zainteresowany, to d80 sprawną mechanicznie z nowym modułem sterowania przysłona ale z wyżej opisaną wadą elektroniczną sprzedam za 700zł.
Szukaj
Jako, że zdecydowałem się na nową d90tkę, to jakby ktoś był zainteresowany, to d80 sprawną mechanicznie z nowym modułem sterowania przysłona ale z wyżej opisaną wadą elektroniczną sprzedam za 700zł.
Mogę kupić za 100zł - i to dlatego, że miałem, rozbierałem i spróbuję naprawić.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Jak sprawdzić co to za kod error, jak go odczytać, żeby wiedzieć jaka część sprawia problem.
Może kiedyś go podrzucę do Grzegorza, za 100zł na pewno nie ma sensu sprzedawać, bez znaczenia ile straci, dla mnie już stracił i się z tym pogodziłem.
Umarł król niech żyje król, d90 w drodze![]()
U mnie się coś takiego zepsuło:
Serwisant mi przysłał na pamiątkę![]()
Kobieta z Sonnarem też może
Witam
Miałem taki przypadek z moim Nikosiem. Szykuje się do focenia balu mojej córy a tu zonnk na wyświetlaczu magiczny komunikat Err i szlag mnie trafił. Nic nie pomagało kilka razy nacisnąłem spust lustro działa ale nie podnosi się migawka. Na chwilę wszystko wróciło do normy ja glany na kopyta i startuje ale jeszcze jedno zdjęcie i znowu zonnk ale już na dobre. Działa menu ale w opcja ,, uniesienie lustra ,, nie działa. Magiczne restart guzikami z zielonymi kropeczkami nie ma szans ponieważ też nie działają. Po prostu częściowa zwiecha. Żegnalski bateria z korpusu wciskam nową z ładowarki ale rewolty niema. Tel. do servisu a tam odpowiedz żeby przysłać sprzęt to oni zrobią diagnoze pacjentowi co mu dolega i dadzą cyna jakie rokowania i koszty leczenia. No to forum ale konkretów niema jakiś kolo napisał żeby DELIKATNIE czymś miękkim migawkę ,, ruszyć ,, tak sobie myślę nikos prawie nie żyje co mi szkodzi paluchami lustro dźwignąłem i delikatnie bardzo delikatnie wacikiem do uszu mojego mniejszego dziecka ,, posmyrałem ,, po migawce.
I jaka radość moja wielka NIKOŚ ŻYJE foci jak by go ktoś świeżo z kartonu wypakował.
Teraz tylko nie pewność taka czy to jest stan ciągłej jego euforii czy powolne umieranie.
I mnie w moim D80 spotkał ten sam problem czyli ErrCzy kolega rstr575 nadal oferuje możliwość naprawy ?
Skontaktuj się z nami