Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    No musze sie pod tym podpisać Arturze - zabrakło miękkiego śwatełka
    Tak jak pisałem w poprzednim wątku, nie miałem możliwości wybrania innej, korzystniejszej pory. Mam tylko nadzieję, że jak będę tamtędy przejeżdzał za dwa tygodnie, to jeszcze maki będą Co do przysłony to racja, no ale....
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Dyfrakcja troche zabila detal pospolu z ostrym swiatlem. Choc jakbym tam przejezdzal nawet w samo poludnie, to tez bym wyciagnal aparat. Kadr fajny, maki tez.
    Koniecznie spruboj podejscia z lepszym swiatlem, chyba maki powinny jeszcze byc-choc botanik ze mnie zaden.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    Tak jak pisałem w poprzednim wątku, nie miałem możliwości wybrania innej, korzystniejszej pory. Mam tylko nadzieję, że jak będę tamtędy przejeżdzał za dwa tygodnie, to jeszcze maki będą Co do przysłony to racja, no ale....
    Nie martw się, przynajmniej próbowałeś, nie tylko Ty przeżywasz takie "cierpienia młodego Wertera". Ja prawie co dzień przechodzę w poprzek drogi z poboczami pełnymi maków. Rano są pięknie podświetlone od tyłu przez słońce. Niby ideał... ale niebo białe. Raz się nadarzył pochmurny poranek. Popatrzyłem, maki nadal tam są, w nocy popadało, więc kolory wysycone, lecz znowu światło jakieś nie takie. I jak tu skomponować takie ujęcie, żeby było dobrze widać maki... i żeby nie było banalnie. Po południu zaś maki dosłownie wizualnie giną - raz myślałem nawet, że już ktoś je wyciął(!).

Kilkanaście przymiarek i ani razu nawet nie wyjąłem aparatu (choć raz już było blisko). Czyżby w moim przypadku kolejny "rok bez bzów i bez maków"? Ty już jesteś o krok dalej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów