Szukaj
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Dyfrakcja troche zabila detal pospolu z ostrym swiatlem. Choc jakbym tam przejezdzal nawet w samo poludnie, to tez bym wyciagnal aparat. Kadr fajny, maki tez.
Koniecznie spruboj podejscia z lepszym swiatlem, chyba maki powinny jeszcze byc-choc botanik ze mnie zaden.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Nie martw się, przynajmniej próbowałeś, nie tylko Ty przeżywasz takie "cierpienia młodego Wertera". Ja prawie co dzień przechodzę w poprzek drogi z poboczami pełnymi maków. Rano są pięknie podświetlone od tyłu przez słońce. Niby ideał... ale niebo białe. Raz się nadarzył pochmurny poranek. Popatrzyłem, maki nadal tam są, w nocy popadało, więc kolory wysycone, lecz znowu światło jakieś nie takie. I jak tu skomponować takie ujęcie, żeby było dobrze widać maki... i żeby nie było banalnie. Po południu zaś maki dosłownie wizualnie giną - raz myślałem nawet, że już ktoś je wyciął(!).
Kilkanaście przymiarek i ani razu nawet nie wyjąłem aparatu (choć raz już było blisko). Czyżby w moim przypadku kolejny "rok bez bzów i bez maków"? Ty już jesteś o krok dalej![]()
Skontaktuj się z nami