Close

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 192
    Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Ale jak kolega twierdzi, że nie chce używki, to "trudno, co zrobić". Może jakoś przeboleje tego TNa. Tak z ciekawości, po ile teraz chodzą na allegro T60p z IPSem w dobrym stanie wizualnym?

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Ale jak kolega twierdzi, że nie chce używki, to "trudno, co zrobić". Może jakoś przeboleje tego TNa. Tak z ciekawości, po ile teraz chodzą na allegro T60p z IPSem w dobrym stanie wizualnym?
    Da się wyrwać za 1000 jak się poluje długo i cierpliwie. Ale widziałem też takie do 2k zł
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    No to chyba będę musiał przeboleć tego TN mówi się trudno :/
    Cytat Zamieszczone przez Bartek1218 Zobacz posta
    Teraz pora na dylematy:
    15 czy 17 cali?
    Grafika: ATI czy GE FORCE
    Marka
    Która wersja i5?
    Tak więc wróćmy do dylematów ATI czy Ge Force??
    D60|L100|18 - 55 f3.5 - 5.6G|35 f1.8G|SB700| i sporo chęci

Domyślnie

hp elitebooki i probooki mają fajne matryce,
    do tego dochodzą hp envy, delle xps.
    Nie polecajcie jakiegoś starego thinkpada, różnice w wydajności w porównaniu do nowych sandy bridge są olbrzymie.

Gdzieś mi się przewinął temat della vostro na tym forum - też nie jest taki zły:

Jeżeli ktoś nie zna to polecam stronkę notebookcheck, bardzo fajne testy, także wyświetlaczy.

ATi vs NVIDIA - geforce mają technologię optimus czyli przełączanie pomiędzy grafiką zintegrowaną w procesorach intela a gpu nvidii. Dla mnie najważniejsze jest to, że dzięki temu lapy z geforce mogą wyświetlać obraz na 2 zewnętrznych monitorach oraz ekranie laptopa naraz. Duuuuża przestrzeń robocza. Nie wiem jak to wygląda z ATI i ich konkurencyjnym powerXpress. Może ktoś się orientuje? Obecnie sam jestem na etapie poszukiwania lapa, który dałby mi 3-monitorowy obraz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sha81 Zobacz posta
    hp elitebooki i probooki mają fajne matryce,

Nie polecajcie jakiegoś starego thinkpada, różnice w wydajności w porównaniu do nowych sandy bridge są olbrzymie.
    Rrozumiem, że polecane przez ciebie HP miałeś przed oczami? Ja miałem wiele z nich i 90% ma śmieciowe TN, które nawet do czytania się nie nadają...
    Wydajność starego dobrego t60 nie jest zła, biorąc pod uwagę CENĘ i budżet na kompa. Pewnie ze lepiej kupić nówkę sztukę Lenowo W520 za... 8-13tys...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Rrozumiem, że polecane przez ciebie HP miałeś przed oczami? Ja miałem wiele z nich i 90% ma śmieciowe TN, które nawet do czytania się nie nadają...
    Wydajność starego dobrego t60 nie jest zła, biorąc pod uwagę CENĘ i budżet na kompa. Pewnie ze lepiej kupić nówkę sztukę Lenowo W520 za... 8-13tys...
    Chyba przeczysz sam sobie. Ile modeli Ty miałeś przed oczami, że nie polecasz 90% z nich?
    HP EliteBook 8740w - matryca właśnie taka jak w Lenovo serii W, chyba nadaje się do czytania.

T60 - najmocniejszy, jaki widzę akurat na allegro ma c26 t7600 - prawie 4-letni procesor i antyczną kartę Ati. Wg Ciebie warto za niego zapłacić prawie 2 tysiące? Wydajność po prostu niesamowita. Co drugi netbook/każdy budżetowy notebook bije go na głowę. Do tego brak e-sata, usb 3.0 oraz dvi/hdmi/dp, wifi w standardzie n czy modemu 3g.

Domyślnie

Chyba przeczysz sam sobie. Ile modeli Ty miałeś przed oczami, że nie polecasz 90% z nich?
    HP EliteBook 8740w - matryca właśnie taka jak w Lenovo serii W, chyba nadaje się do czytania.

T60 - najmocniejszy, jaki widzę akurat na allegro ma c26 t7600 - prawie 4-letni procesor i antyczną kartę Ati. Wg Ciebie warto za niego zapłacić prawie 2 tysiące? Wydajność po prostu niesamowita. Co drugi netbook/każdy budżetowy notebook bije go na głowę. Do tego brak e-sata, usb 3.0 oraz dvi/hdmi/dp, wifi w standardzie n czy modemu 3g.
    Podany przez Ciebie HP kosztuje około 7,5tys za najsłabszą wersję... Budżet w pytaniu 2-2,5tys... Mam dalej ciągnąć? Poza tym co ma karta grafiki do obróbki foto?

Domyślnie

Poza tym co ma karta grafiki do obróbki foto?
    też pierwotnie myślałem, że trzeba kupić coś z dedykowaną kartą - po głębokim przemyśleniu twierdzę, że zdecydowanie NIE. mało tego nie widzę sensu, żeby laptop ją posiadał. zwiększa tylko zużycie energii i jest dodatkowym czynnikiem mogącym powodować problemy (vide odlutowywujące się chipy w HP pavilion). wydajność obecnych kart zintegrowanych jest wystarczająca do wszystkiego poza wymagającymi grami. HD3000 z nowych SB daje radę sprzętowemu dekodowaniu 1080p - nic mi więcej nie potrzeba.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Podany przez Ciebie HP kosztuje około 7,5tys za najsłabszą wersję... Budżet w pytaniu 2-2,5tys... Mam dalej ciągnąć? Poza tym co ma karta grafiki do obróbki foto?
    czyli oczekujesz, że za 2 tyś. dostaniesz notebooka posiadającego wyświetlacz porównywalny z monitorem kosztującym ok 2 tyś, plus do tego gratis resztę komputera? Wysokie oczekiwania.

apropos pro-/elitebooków - chodziło mi o modele wyposażone w matrycę hd+ (1600:900), są całkiem spoko jak na standardy laptopowe. Sorki, zapomniałem uściślić wcześniej.
    Probook 6560b, matryca hd+, dysk sata 7200 (chyba seagate momentus ale mogę się mylić), procesor i5-2520 (!) można kupić za ok. 3tyś., wersję i5-2410 za 2700 (+ system operacyjny, jeżeli nie masz).

Z mojej strony EOT, chciałem podzielić się efektami moich poszukiwań lapa, nie mam ochoty ani czasu na kłótnie na forum.

Jeżeli możesz mi coś napisać o powexpress/bacon to byłbym wdzięczny.

Domyślnie

czyli oczekujesz, że za 2 tyś. dostaniesz notebooka posiadającego wyświetlacz porównywalny z monitorem kosztującym ok 2 tyś, plus do tego gratis resztę komputera? Wysokie oczekiwania.
    to nie moje oczekiwania...

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów