Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Czegoś takiego mi trzeba! Można to gdzieś kupić w pl?
    wiesz co pojecie nie mam bo nie mieszkam w PL, ale na 100% kupisz to online na ich stronie www lub na ebejcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Mówcie co chcecie, ale ja takim rozwiązaniom po prostu nie ufam choćby były najlepiej wykonane.
    e tam, gadasz himi. R-strap się ani nie pruje, ani nie pęka i nie słyszałem by komuś się coś z nim porobiło. Dwie puszki wieszam, z lamkpami, jedną z gripem, gonię ostatnio wręcz puszczam, czasem się obiją o biodro i nie zauważyłem nic niepokojącego. Nie wyobrażam sobie teraz pracy na jakichkolwiek zwykłych paskach. Jak już wcześniej pisałem jedyną wadą jest możliwość zostawienia szelek w domu na fotelu jak mi się to raz zdarzyło i na jednej sesji poucinałem parciane paski od masek pegaz, które to w aucie woziłem

Domyślnie

Polecam zobaczyć http://przeswietlenie.syrjus.com/szw...sek_na_aparat/ zaczyna się od 5:22
    Sam zrobiłem sobie coś na wzór tego (na razie prowizorka) i powiem szczerze, że jestem zaskoczony funkcjonalnością. Wszystko bezpiecznie zamocowane, bez obaw o bezpieczeństwo sprzętu (2 punkty mocowania). Jeśli wszystko poprawnie zrobione to nie ma siły, żeby się coś stało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez militarius Zobacz posta
    Polecam zobaczyć http://przeswietlenie.syrjus.com/szw...sek_na_aparat/ zaczyna się od 5:22
    Sam zrobiłem sobie coś na wzór tego (na razie prowizorka) i powiem szczerze, że jestem zaskoczony funkcjonalnością. Wszystko bezpiecznie zamocowane, bez obaw o bezpieczeństwo sprzętu (2 punkty mocowania). Jeśli wszystko poprawnie zrobione to nie ma siły, żeby się coś stało.
    Ej, kurtka, dobre! Nie żeby skąpić na dobry sprzęt, ale on to fajnie sobie przystosował - m. in. nietypowe mocowania.

Pytanie: jak się nazywa ta sprzączka w kształcie litery D i gdzie można kupić takie karabińczyki? I jak zrobiłeś mocowanie do statywu - tzn. wierciłeś jakieś otwory w gotowym czy jak?

Domyślnie

Hmm, nie wiem jak się nazywa, ale jak powiesz "kółko" do plecaka to może będzie wiadomo. Ewentualnie narysuj :P Karabińczyki kupisz w marketach budowlanych lub w sklepach z akcesoriami do wspinaczki.
    Co do mocowania do statywu - po prostu przewlekłem taśmę przez jeden uchwyt do paska, zszyłem na końcu, lekko przykręciłem mocowanie do statywu i przełożyłem przez nie taśmę dokręcając "na siłę" mocowanie. Nie potrafię tego dokładnie wytłumaczyć, ale wieczorem mogę porobić foty
    Najważniejsze jest to, że to jest bardzo wygodne, puszkę masz dosłownie pod ręką i nic się nie ma prawa stać z nią.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Czegoś takiego mi trzeba! Można to gdzieś kupić w pl?
    Polska firma reporter robi podobne paski. www.reporterstrap.com

a co do chińskiego quickstrap to mi się zerwał na pierwszym reportażu.

Obecnie używam i jestem bardzo zadowolony z blackrapid DR-1 (na dwa aparaty)
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Nie no - perspektywa zrobienia sobie tego samemu z takiego paska jaki się chce i z takich materiałów jakie uważa się za słuszne, mając w domu starego Łucznika do szycia - jest jak dla mnie EKSTRA!

@militarius - ciągle nie rozumiem jak połączyć karabińczyki ze śrubą od statywu. Jedyne co mi przychodzi do głowy to kupić płytkę, nawiercić w niej dziury i wepchnąć tam karabińczyki... Dobrze myślę? Byłbym wdzięczny gdybyś cyknął parę ujęć swojemu rozwiązaniu

Domyślnie

Marek, ja nie tyle wątpię w paski, co w mocowanie statywowe biorąca na siebie cały ciężar puszki. Chętnie bym wlazł w tego duala od Reportera na próbę. Może bym zmienił zdanie.

Domyślnie

korsarz, jak chcesz robić swój pasek to karabińczyk i mocowanie do statywu możesz osobno kupić zarówno w sklepie reportera jak i na ebay oryginały firmy black rapid. Uważam, że mocowania powinny być sprawdzone.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Ja używam takiego paska i jest ok :
    http://www.pacsafe.pl/product-pol-10...ysafe-100.html
    Mam też na co dzień doświadczenie z Blackrapidem ( bardzo polecam ).
    KM

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów