Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    @militarius - ciągle nie rozumiem jak połączyć karabińczyki ze śrubą od statywu. Jedyne co mi przychodzi do głowy to kupić płytkę, nawiercić w niej dziury i wepchnąć tam karabińczyki... Dobrze myślę? Byłbym wdzięczny gdybyś cyknął parę ujęć swojemu rozwiązaniu
    Więc u mnie to tak wyglądało (powtarzam, prowizorka na razie):

Przewlekasz pasek przez jeden uchwyt:

Zszywasz na końcu:

Układasz mniej więcej tak na spodzie puszki:

Przykładasz uchwyt do statywu i przykręcasz:

Potem zapinasz karabińczyk na tej taśmie i z drugiej strony na "kółku" na pasku, który masz założony przez ramię.

Jak będzie mi się chciało iść kupić porządniejsze materiały to na pewno lepiej to sobie wykonam...

Domyślnie

Hua, ja bym nie podpial aparatu do czegos takiego. :/

Korzystam z reporter strap dual x i jestem zachwycony. Chodze z podpieta d3s z 70-200 i d700 z 24-70 i jest super. Sa podwojne zabezpieczenia jakby mialo cos sie urwac. Puszczam, rzucam nim, biegam i jest totalny luz. Brakuje tylko metalowej linki w srodku w razie przeciecia

Domyślnie

Fakt faktem, że można sobie wzmocnić konstrukcję i materiał jakiego się używa. Ja cały czas myślę o nawierceniu dwóch otworów przez stopkę od statywu jakiegoś w miarę dobrego i przeprowadzeniu przez nie karabińczyków a karabińczyki przez to coś w kształcie D. Choć mam kilka zleceń "na jutro" i nie wiem czy nie kupię czegoś od Reportera, a najwyżej potem sprzedam, jak zrobię sobie taki customowy.

Anyway, @militarius, serdeczne dzięki za patent.

Domyślnie

Wściekłem się i w przypływie gotówki kupiłem sobie toto - model Reporter PRO RS stąd:
    http://www.reporterstrap.com/reporter.swf

Nie chodzę z dwiema puszkami więc dla mnie rozwiązanie optymalne.
    Dziś doszło, byłem na ulicy z tym. I powiem tyle - genialna sprawa. Super do streeta, a na czekające mnie zlecenia będzie o wiele wygodniejsze niż dyndający aparat na szyi.
    Wszystkim polecam to rozwiązanie - oprócz statywowej śruby z karabińczykiem jest dodatkowe zabezpieczenie do aparatu.
    IMHO wytrzyma wiele.

Domyślnie

Fakt. Mam i fajna zabawka. Nie rzuca sie w oczy aparat pod marynarka.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów