Szukaj
Pokazal, tylko nie kazdy to widzi. Wlasnie o tym pisalem w mojej poprzedniej wypowiedzi. Podchodzisz do tematu w bardzo uproszczony sposob: nie widze tzn. nie ma. A ja Ci mowie, ze jest. Ja (i nie tylko ja) te roznice widze i uwazam, ze jesli ktos na zdjeciach zarabia na papu, powinien te obiektywy kupic (24/1.4,35/1.4).
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Szkło obiektywnie potrzebne i podnoszące wartość systemu.
Subiektywnie jestem jednak trochę rozczarowany - zakładałem, że potencjalne słabości arsenału będą łatane w innej kolejności, nie od miejsca w którym nie są znaczące, bo systemowe alternatywy absolutnie nie dają się określić jako kiepskie.
Argument, że w tej działce było najłatwiej dorównać & przebić C-konkurencję, do mnie nie trafia. Nie wierzę, że trudno jest zrobić lepszy prosumerski obiektyw niż C28/1.8. Optycznie nikonowskie 85/1.8 czy 135/2(DC) nie mają się czego wstydzić, przepakowanie napędu, dodanie VR do 135-tki nie powinno być dramatycznym wyzwaniem. Także dalej czekam![]()
Powiedz, tak szczerze: czy kupujac 35/1.4 zostawilbys sobie egzemplarz, ktory jest knotem? Sadze, ze wybralbys taki, ktory Cie zadowoli. W obecnych czasach nawet duzo drozsze rzeczy przeplywaja przez rzadkie sito kontroli jakosci, wystarczy wejsc na jakiekolwiek forum samochodowe![]()
Nie no, to oczywiste. Kto jak kto, ale ja o tym doskonale wiemPoprzedni post był bardziej żartem...... choć uważam, że cena 35 1.4 jest nie adekwatna do jego możliwości, a właściwie to chodzi mi o różnicę w stosunku do 35 1.8 -zwłaszcza przy zdjęciach, które tym obiektywem robię.
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
A czy przypadkiem tematem nie jest AF-S50/1.8G?
Może tak wystarczy tych przepychanek, co komu jest potrzebne?
Wracając do tematu, ciekaw jestem dlaczego nikon dał takie małe sample na stronie, zawsze dawał full size, a teraz takie miniaturki.
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Skontaktuj się z nami