Close

Strona 16 z 95 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 942

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a jaka jest roznica w zakresie 2 pierwszych przyslon poza oznaczeniem na obiektywie? jestes pewien ze rozroznisz obrazki bez exifa z tych szkiel? wszystko jedno, moze byc na malej matrycy zeby nie bylo ze z tego drogiego od razu wylezie brak ostrosci i winieta
    )
    Jeżeli mówisz tutaj o małym obrazku to ja już milczę, bo nie wyobrażam sobie gościa który kupiłby 35/1.4 na dx. Ale chyba jest tutaj mowa o pełnoklatkowym szkle jakim jest 50mm.

Też sorry za OT bo zaraz się wywiąże dyskusja czy 35/1.8 można podpinać na fx.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

ale tych subtelnosci za ponad 6kpln jeszcze nikt nie pokazal... (dot. 24 i 35)
    Pokazal, tylko nie kazdy to widzi. Wlasnie o tym pisalem w mojej poprzedniej wypowiedzi. Podchodzisz do tematu w bardzo uproszczony sposob: nie widze tzn. nie ma. A ja Ci mowie, ze jest. Ja (i nie tylko ja) te roznice widze i uwazam, ze jesli ktos na zdjeciach zarabia na papu, powinien te obiektywy kupic (24/1.4,35/1.4).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    uwazam, ze jesli ktos na zdjeciach zarabia na papu, powinien te obiektywy kupic (24/1.4,35/1.4).
    oj oj oj... to chyba jest zdecydowanie bledna teoria

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

oj oj oj... to chyba jest zdecydowanie bledna teoria
    Dlaczego? Ja nie oszczedzam na narzedziach do pracy, wybieram zawsze to co najlepsze, to czym sie najlepiej pracuje. Powiedz mi teraz, ze komfort pracy na FX z 35/1.8G jest wyzszy niz z 35/1.4G. Oczywiscie dla zamoznych amatorow rowniez polecam

Domyślnie

Powiedz mi teraz, ze komfort pracy na FX z 35/1.8G jest wyzszy niz z 35/1.4G.
    No jeśli sugerować się 35 1.4 dostępną na stoisku Nikona podczas Targów, to zapewniam, że zdecydowanie większy komfort zapewnia wybrana i sprawdzona 35 1.8DX
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Szkło obiektywnie potrzebne i podnoszące wartość systemu.

Subiektywnie jestem jednak trochę rozczarowany - zakładałem, że potencjalne słabości arsenału będą łatane w innej kolejności, nie od miejsca w którym nie są znaczące, bo systemowe alternatywy absolutnie nie dają się określić jako kiepskie.

Argument, że w tej działce było najłatwiej dorównać & przebić C-konkurencję, do mnie nie trafia. Nie wierzę, że trudno jest zrobić lepszy prosumerski obiektyw niż C28/1.8. Optycznie nikonowskie 85/1.8 czy 135/2(DC) nie mają się czego wstydzić, przepakowanie napędu, dodanie VR do 135-tki nie powinno być dramatycznym wyzwaniem. Także dalej czekam

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    No jeśli sugerować się 35 1.4 dostępną na stoisku Nikona podczas Targów, to zapewniam, że zdecydowanie większy komfort zapewnia wybrana i sprawdzona 35 1.8DX
    Powiedz, tak szczerze: czy kupujac 35/1.4 zostawilbys sobie egzemplarz, ktory jest knotem? Sadze, ze wybralbys taki, ktory Cie zadowoli. W obecnych czasach nawet duzo drozsze rzeczy przeplywaja przez rzadkie sito kontroli jakosci, wystarczy wejsc na jakiekolwiek forum samochodowe

Domyślnie

Powiedz, tak szczerze: czy kupujac 35/1.4 zostawilbys sobie egzemplarz, ktory jest knotem? Sadze, ze wybralbys taki, ktory Cie zadowoli. W obecnych czasach nawet duzo drozsze rzeczy przeplywaja przez rzadkie sito kontroli jakosci, wystarczy wejsc na jakiekolwiek forum samochodowe
    Nie no, to oczywiste. Kto jak kto, ale ja o tym doskonale wiem Poprzedni post był bardziej żartem...... choć uważam, że cena 35 1.4 jest nie adekwatna do jego możliwości, a właściwie to chodzi mi o różnicę w stosunku do 35 1.8 -zwłaszcza przy zdjęciach, które tym obiektywem robię.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Nie no, to oczywiste. Kto jak kto, ale ja o tym doskonale wiem Poprzedni post był bardziej żartem...... choć uważam, że cena 35 1.4 jest nie adekwatna do jego możliwości, a właściwie to chodzi mi o różnicę w stosunku do 35 1.8 -zwłaszcza przy zdjęciach, które tym obiektywem robię.
    Widzisz, ja tez mam Tamrona 17-35/2.8-4 i jestem zadowolony. Do tych zdjec, ktore ja robie doplacanie do N17-35/2.8 moim zdaniem nie ma sensu, ale nie twierdze, ze Tamron jest lepszy od Nikkora i zapewne gdybym uzywal tego obiektywu w pracy, kupilbym go

Domyślnie

A czy przypadkiem tematem nie jest AF-S50/1.8G?
    Może tak wystarczy tych przepychanek, co komu jest potrzebne?
    Wracając do tematu, ciekaw jestem dlaczego nikon dał takie małe sample na stronie, zawsze dawał full size, a teraz takie miniaturki.
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Strona 16 z 95 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów