Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 79

Wątek: Podziekowania.

Domyślnie

..oj tam, oj tam.. kolega Valo pracuje od niedawna na Postępu 14 i odpowiedzialny jest za poprawę wizerunku ..drobna prowokacja, parę logicznych wpisów i nagle gumy już tak nie przeszkadzają, wyszło na jaw jak używać sb900 by się nie przegrzewała.. a sam olej jakiś taki szlachetniejszy No cóż, jako użytkownik D70/D80/D200/D300/D700/D7k ani raz nie korzystałem z serwisu. Przyznam, że raz udało mi się okazyjnie kupić kolejne D200 gdzie lekko odchodziły gumy, za "pare pln" wkleiłem nowe u Kadejów, bo raczej estetą jestem Pozostałe puszki kupowałem nowe.. "delikatny" 24-70 wygląda do dziś jak nowy, choć już kilka razy się zamortyzował.. a w sabinie po pierwszym razie zignorowałem przegrzewanie w menu i do tej pory palnik krystalicznie czysty

..Valo, przyznam, że wiele racji w tym co napisałeś.. znajdziesz na tym forum więcej utyskiwań niż na pozostałych. Porównaj jednak ilość użytkowników.. choćby zalogowanych w tej chwili.. tutaj - 542, na CB - 229, pozostałe fora raczej nie chwalą się takimi danymi. Być może problem w tym, że szukając odpowiedzi starałeś się mierzyć jedną miarką..
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Domyślnie

A ja proponuję zamknąć posta bo dalsza dyskusja nie ma większego sensu... Kolega Valo z pewnością zakupi sprzęt NAJLEPSIEJSZY, którym zrobi NAJLEPSIEJSZE zdjęcia na świecie To, że nie będzie to Nikon - trudno Wesołych Wszystkim!
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Kolego VALO.

Mogę się założyć, że wypuszczenie na rynek 10% lustrzanek firmy - skądinąd znakomitej - Mamiya, wywołałoby podobną falę uwag, jaką mamy w przypadku pozostałych marek.
    Moja Mamija miła problemy, ale kupiłem ję z drugiej ręki. Problemy przeszły same. Ale sztuka kolegi, nówka, wylądowała w serwisie. To próbka z sześciu aparatów tej marki, tego samego typu.
    Takich problemów zapewne nie ma Hasselblad, ale również Kolega z jakiegoś magicznego powodu nie pisał wiele o swoich doświadczeniach z tą marką. Choć ponoć szerokie szkła do tego aparatu bywały nierówna. Jako koneser Kolega zapewne to potwierdzi lub odrzuci.
    A tak nawiasem - kto robi samochody w hali średnim formatem? Żart jakiś??? Czy zwykła amatorka?

Skądś znam taki styl pisania...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
    Według mnie watek do zamknięcia ...
    Chore skłonności do cenzury.Jest demokracja i sznurowanie ust do niczego nie doprowadzi.Kim jestes,ze rezerwujesz sobie prawo do decydowania kto i o czym pisze? Smutne...

Cytat Zamieszczone przez Badol
    A ja proponuję zamknąć posta bo dalsza dyskusja nie ma większego sensu... Kolega Valo z pewnością zakupi sprzęt NAJLEPSIEJSZY, którym zrobi NAJLEPSIEJSZE zdjęcia na świecie To, że nie będzie to Nikon - trudno Wesołych Wszystkim!
    J.w.
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    Chore skłonności do cenzury.Jest demokracja i sznurowanie ust do niczego nie doprowadzi.
    Ty to kwalifikujesz jako cenzurę. A to nie o cenzurę (pojmowaną tak jak za dawnych lat) chodzi. Tylko o pewien porządek na forum, wyciszanie emocji itd itd. Bo jaki sens ma bicie piany? Albo OT ? Jest to cos tak cennego że trzeba to zostawiać dla potomnych?
    Cenzurą możesz nazwac to, że poleciały 4 ostatnie posty. Tylko, że one zaczęły zbaczać w strone polityki, a tej sobie (jest o tym w regulaminie) na tym forum nie zyczymy. Podobnie bywa z wycinaniem OT. To uz kwestia naszego (moderatorskiego) uznania. Ale robimy tak od lat i jakoś widać to forum tak bardzo ci sie nie nie podoba, że na nim nadal pisujesz. Mimo, a może właśnie przez takie moderowanie.

Wątek zmierza do zamknięcia.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta

Albo i na śmietnik. Ja też uważam, ze z cenzurą to nie ma nic wspólnego. Czemu służy wątek, gdzie ktoś wywala swoje niczym nieuzasadnione żale i nie przyjmuje żadnych argumentów? Nie odpowiada na zadane pytania, argumenty ignoruje, a jak mu takowych brakuje to się ulatnia. Po co komu taki temat? Co on wnosi? Nic.

Oszczędny w słowach Awatar Paweł Krystek
    Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Długi Zobacz posta
    Albo i na śmietnik. Ja też uważam, ... Po co komu taki temat? Co on wnosi? Nic.
    Popieram. Po to jest forum, aby czytać i wyrobić sobie zdanie na jakiś temat. Jak masz coś do powiedzenia KONSTRUKTYWNEGO to powiedz, a nie miel wodę. A jak ktoś ma nadmiar czasu to niech znajdzie sobie jakieś hobby. Anie pod pretekstem "wolności słowa" tu trollować.

Domyślnie

To chyba najszybciej rozwijający się wątek na tym forum
    To nie prawda, że nikon bardziej się psuje od np: canona, wręcz odwrotnie, zdecydowanie canony częściej jeżdżą do serwisu. Skąd to wiem? Mam szczegółowe dane dotyczące serwisowania DUŻEJ ilości aparatów fotograficznych od kilku lat.
    Tak się akurat składa, że ostatnio wyprzedałem wszystko z nikona łącznie ze szkłami, bo przesiadałem się na FX. Mogłem kupić canona, pentaxa czy cokolwiek inego, szczerze mówiąc jedynym konkurentem był canon. Nie jestem jakimś maniakiem fotografii, raczej zwykłym amatorem. Kupiłem d700 bo uważam, że jest to najlepszy na świecie aparat fotograficzny (cyfrowy - bo tylko takie mnie interesują) w tej cenie.
    F90X, D600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ty to kwalifikujesz jako cenzurę. A to nie o cenzurę (pojmowaną tak jak za dawnych lat) chodzi. Tylko o pewien porządek na forum, wyciszanie emocji itd itd. Bo jaki sens ma bicie piany? Albo OT ? Jest to cos tak cennego że trzeba to zostawiać dla potomnych?
    Cenzurą możesz nazwac to, że poleciały 4 ostatnie posty. Tylko, że one zaczęły zbaczać w strone polityki, a tej sobie (jest o tym w regulaminie) na tym forum nie zyczymy. Podobnie bywa z wycinaniem OT. To uz kwestia naszego (moderatorskiego) uznania. Ale robimy tak od lat i jakoś widać to forum tak bardzo ci sie nie nie podoba, że na nim nadal pisujesz. Mimo, a może właśnie przez takie moderowanie.

Nie rozumiem.Jako jeden z pierwszych zacząłes dyskutowac z "dziekującym".Węiec dla Ciebie nie ma problemu?A innym nie wolno? Poza tym mylisz cenzure z OT. No i pisze tu nie dlatego,że coś "slusznie" wycinacie,ale dlatego,ze pisza tu userzy,ktorzy maja cos interesujacego do powiedzenia.
    Zreszta nie ważne.Zaznaczylem,ze napisalem w tym watku posta wyjatkowo.To mi lotto.A cenzura jest ZAWSZE cenzura i nie mozna jej "pojmowac" inaczej niż jednoznacznie.Wesołych Świąt
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 24-04-2011 o 00:46
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Nie rozumiem.Jako jeden z pierwszych zacząłes dyskutowac z "dziekującym".Węiec dla Ciebie nie ma problemu?
    Mój post ma nr 51, więc nie jako jeden z pierwszych, a wręcz przeciwnie. To zresztą nie ma najmniejszego znaczenia.

A innym nie wolno?
    Jasne, że wolno. I się wypowiadali.

Poza tym mylisz cenzure z OT.
    nie mylę. Po prostu by wytrącić ci argumenty zawczasu rozpatrzyłem rózne możliwe przypadki.

No i pisze tu nie dlatego,że coś "slusznie" wycinacie,ale dlatego,ze pisza tu userzy,ktorzy maja cos interesujacego do powiedzenia.
    Co ty tu widzisz interesującego ???
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów