Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 79 z 79

Wątek: Podziekowania.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Panowie, są święta Wielkanocne, szkoda się denerwować zaczepkami valo. Świętujmy, wybierzmy się w plener, róbmy dobre zdjęcia, cieszmy się nimi. Sądzę, że założycielowi wątku tylko chodzi o włożenie "kija w mrowisko". A tak nawiasem sprzęt jakim się chwali to może widział tylko w internecie.
    Zdrowych i spokojnych świąt.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Kazdy aparat umozlwia zrobienie zdjecia. To niestety prawda - dla jednych stety dla innych niestety. Ksiezniczki na ziarnkach grochu , inni nic nie maja a paradoksalnie robia fantastyczne zdjecia ! pudelkiem od butow trzaskaja piekne fotografie . No dobra... bo zaraz stworzy sie kolejny ferment... trzaskaja piekne fotografie ale artystyczne .. uff.
    Reasumujac- bo co tutaj sie bede rozpisywal, wezcie sobie jakis tani kompakt , idzicie na zdjecia i nie rozczarujcie nimi siebie samych jak i bliskich , kolegow i kolezanki z forum lub z pracy. Nie wstydzcie sie , przeciez macie fach w rekach i taki dobry sprzet, ze takim kompaktem to z palcem w nosie mozna ustawic ekspozycjena "M" , w koncu wasze aparaty maja niezliczona ilosc opcji to w takim malutkim kompakciku wystarczy klik , klik i juz gotowe bulka z maslem . Wiecie, w moim Nikonie czytam Canonie to tyle funkcji, nastawow itd, itp , ze ho ho .

Po takiej przygodzie wrocicie do swoich szaf, sejfow, biurek, regalow czy czego tam w domu nie macie i ... ukochacie swoje wielgachne aparaty z dlugimi obiektywami , zapomnicie , ze guma sie odkleja, ze chlapie olej ( ale dno, jak tak mozna ? ), ze kolega mi zarysowal plastikowa folie ochronna na monitorku...wszystko wam przejdzie , gwarantuje.

Zarty zartami ale seryjnie, niektorym sie odkleja lub ulewa czy wylewa... ale chyba z glowy... czy wy nie widzicie, ze nic nie jest doskonale ? czy wasz telewizor lub pralka zawsze funkcjonuje na setke ? Niektorzy naprawde musza sie cofnac w czasie i przestrzeni i zaczac robic foty jakims szmelcem, zeby docenic to co sie posiada zamiast narzekac na jakies gumki ... wszystko sie psuje , nawet owoce... a zobaczcie co potem wychodzi ? alko , alko do picia Tak, wiec i uszkodzonym sprzetem mozna zrobic dobre zdjecie a cala reszta to i tak Viva Espania, Viva Barca :P

Aloha !

Domyślnie

Valo, Twój pierwszy post potraktowałem, jako skrót bolączek z którymi borykają się użytkownicy kilku puszek i kilku szkieł spod znaku N. Wiedz jednak, że wśród użytkowników nikona zdarzają się bardzo zadowoleni użytkownicy- na przykład ja. Mam d300, n35 1.8, n50 1.8, n85 1.8. i nie miałem z nimi żadnych problemów. Żadnego BF/FF, jeden martwy piksel na matrycy- nie robię z tego problemu. Używam wszystkich dostępnych wartości przysłony (no chyba ze paprochy zaatakują, wtedy czyszczę). Gumy się nie odklejają, co więcej, puszka ma przebieg 35k i wygląda niemal jak nowa. Co do plucia olejem... pierwsze słyszę o takim problemie...
    Podsumowując, przeczytałeś Valo kilka tematów dotyczących usterek sprzętu nikona i na tej podstawie napisałeś post z którego wynika, że użytkownicy tego systemu maja skłonność do umartwiania się za spore pieniądze To chyba dość powierzchowne i jednostronne ujęcie tematu.

Domyślnie Re: Podziekowania.

Może nie będę zbyt mily, zwłaszcza w święta, ale Valo vali to co tu chopaki napiszemy, dlatego ten wątek powinien był się skończyć na drugim poście, który mógłby brzmieć: "nie karmić trola!"

P.s. Wesołych Świąt wszystkim Nikoniarzom i nie tylko życzę..

SGS+Swype+Tapatalk

Domyślnie

Kurde to ja w takim razie jestem mega szcześciarzem, bo jestem zadowolony z Nikusia czy to d90 czy z d2h czy czasem nawet d50/60/40x/3100...
    Używam także trzech sabinek i też kurczę ani jęknie że coś nie tak...

Domyślnie

[QUOTE=Jacek_Z;2370639]Mój post ma nr 51, więc nie jako jeden z pierwszych, a wręcz przeciwnie. To zresztą nie ma najmniejszego znaczenia.

Ma,bo Ty piszesz a innym chcesz postawic szlaban
    Jasne, że wolno. I się wypowiadali.

nie mylę. Po prostu by wytrącić ci argumenty zawczasu rozpatrzyłem rózne możliwe przypadki.
    Argumenty skierowalem do valo ,chyba go nie popierasz? Mnie nie masz co wytrącać

Co ty tu widzisz interesującego ???

Tu,t.zn na forum.Zaznaczylem,ze wyjatkowo w tym wątku cos napisalem,bo sprowokowal mnie założyciel wątku swoimi idiotyzmami.Ale uważam,ze należy z nim polemizowac a nie kasowac,bo nikogo nie obraża i jest na swoj sposób merytorytczny.Co innego jest pilnowanie porzadku i OT a co innego jest cenzurą.
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 24-04-2011 o 10:11
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Ale o czym Ty chcesz tu polemizowac ? Chcesz polemizowac z kimś kto nigdy nie użytkował tego sprzętu, a już wie , że mu się popsuje? Każdy kto logicznie myśli wie , że każdy sprzęt może się popsuc ... Powiedz mi co ten wątek ciekawego wnosi do tego forum ?
    Fx

Domyślnie

Ciągnięcie tego tematu nie ma sensu. Zamykam. Tzn cenzuruję
    Wesołych Świąt życzę
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

valo - to dla ciebie: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=178488
    tu masz wpisy o tym, że nikony działają, a użytkownicy są zadowoleni. Nieprawdopodobne, ale jednak możliwe
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów