ŁAŁ, wszystkie są świetne, bardzo mi się podobają, na trójce wg mnie przydałaby się podłoga, ale i tak jest rewelacja![]()
Szukaj
ŁAŁ, wszystkie są świetne, bardzo mi się podobają, na trójce wg mnie przydałaby się podłoga, ale i tak jest rewelacja![]()
F90X, D600
I po co się unośić.Mnie guzik obchodzi co ty tam kolego robisz "dla klijentów".W mojej opinie foty powyższe sprawiają wrażenie przypadkowych kadrów-co nie jest ich zaletą bynajmniej.
Jedynkę widzę w pionie-teraz jest tam tego za dużo wszytkiego-"za daleko"to miasto jest.No i skrajne elementy po obu stronach(kopuła i żurawie)nie pomagają.Na dwójce za dużo nieba...albo inaczej-za mało dołu definitywnie(ładna konwersja w miarę).
Trójka strasznie wypłowiała,szara do bólu,zupełnie kadr mi nie podchodzi-nawet cięzko powiedzieć czemu.
Czwórka prócz pana który patrzy nerwowo na ciebie też niczego ciekawego w sobie nie ma-do tego ta fatalna krzywica i ogromny przepał na budynkach,a na głównej kamienicy zbyt cień wyciągnięty(niczym AIDS fotografi)
Piątka to już zupełna porażka.Ogromny budowlany "waleń"podkreślony i przerysowany krzywizną.pusta lewa strona,z jakimiś zbędnymi elementami.
Osobiście nie jestem fobem czy perfekcjonistą,ale wychodzę z założenia że jak już łamać zasady to przynajmniej dawać coś w zamian.A sam fakt żę miałaś jakiś zamiar,plan nie czyni ze zdjęć fotografii-to byłoby za proste.
Odnosnie twojego pierwszego zdania to proponuje zmienic ton bo taktu w nim tyle co kot naplakal a po co tak pisac? bo jestes na odleglosc ? tak sie nie rozmawia z osoba , ktorej na oczy nie widziales . Ale wybaczam Ci![]()
Cien na fot. 4 wcale nie byl tak mocno wyciagniety, zreszta na powiekszalniku tez mozna taki efekt uzyskac a uwazam, ze to co mozna w ciemni to maks wg. moich zasad . Czasem odstepuje od nich i robie jakas wieksza edycje. Zdjecia nie byly robione z doskoku lub przypadkiem . HDR to AIDS fotografii , nie cierpie nie lubie i nie trawie . Dzieki za wpis .
Taktu tam jest dokładnie tyle ile w Twojej odpowiedzi na post Dudera,nie uważasz?No chyba że chodzi Ci o szczegóły w stylu "ty".
Właśnie tak się rozmawia z osobą której nie widziałem na oczy-od tego jest internet-w tym tkwi jego innowacyjnoć.Patrzę,czytam,analizuję nateżenie emocjii róznego typu zależności i spontanicznie reaguję.A jak kogoś spotykam,poznaję osobiście to podaję rączkę i ładnie się uśmiecham...do czasu gdy ktoś nie zacznie gadac od rzeczy,zadzierać nosa,lub jest chamski etc(ogóle zasady pszetaka-nie koniecznie korelujące z wątkiem bierzącym).Wtedy ripostuję bez ogródek.
Co do HDR,to zupełnie nie miałem przyjemności zapoznać się z tą techniką.Czemu jesteś tak negatywnie nastawiony?Idę o zakład że co najmniej raz w życiu patrzyłeś na dobrego HDr z otwartymi ustami i nawet o tym nie wiedziałeś.Po co się tak zamykać.To tak jak być ortodoksem gitary klasycznej i przez to z góry przekreślać brzmienie dobrej głowy Marshala.Tkie myślenie zawęza horyzonty...Przecież liczy się efekt a nie narzędzie.
Ostatnio edytowane przez pszetak ; 20-04-2011 o 00:57 Powód: albo nie...miałem przecież iść spać...dobranoc
Ehh ... skad tyle jakiejs zawisci czy agresji no nie rozumiem ale mniejsza z tym . Co ja komus cos zrobilem ? smutne to i tyle .
Czwórka fajna, i wiem nawet dlaczegoW dwójce rzeczywiście chyba brakuje trochę dołu
Zastanawiam się, czy nie warto by mocno skadrować 5. w pionie i zostawić jedynie zakonnicy na tle elewacji
![]()
Ostatnio edytowane przez ame ; 20-04-2011 o 09:03
Z całym szacunkiem, taktem, estymą, poważaniem, respektem i uznaniem, te zdjecia w kategorii architektury to nieporozumienie.
To są zdjecia widokowe, mniej czy bardziej udane, ale raczej raczej bez ekscytacji.
Ale, powtarzam, to nie są zdjecia architektury. Architektura nie jest tematem przewodnim tych zdjec.
A nawet gdyby przypadkiem była, to stosowany szeroki kąt w połaczeniu z takimi a nie innymi kadrami, spowodował by raczej skarykaturowanie tej architektury niz jej pokazanie.
Architektura to w koncu kompozycja budowli, harmonijne proporcje bryły, perspektywa, detale, kontekst otoczenia.
W tym zestawie ewentualnie do zaakceptowania jest widok z placu sw Marka, za ciekawą budowę kadru.
Reszta - przykro mi - zupełnie sie nie broni.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Skontaktuj się z nami