Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: Wlochy

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nos74 Zobacz posta
    Ja nie potrafię zachować spokoju, dlatego to piszę. Wśród setek zdjęć, jakie ostatnio widziałem, także na tym forum (za dużo oglądam a za mało robię), te ZDECYDOWANIE wyróżniają się, są trochę inne, świat w nich, pomimo tego, że w większości są czarnobiałe, wydaje się kolorowy. Być może są krzywe, nie do końca pokazują architekturę, ale gdyby były super proste, spełniały wszystkie "normy" zdjęć architektury, były by ciekawe dla budowniczego-architekta-projektana, ale nie dla mnie. I to właśnie mi się tak w nich podoba.
    ps: nie jestem z rodziny.
    ps2: wesołych świąt wielkanocnych.
    Dziekuje , trafiles w sedno tego co chcialem powiedziec hehehe i takze zycze wszystkim spokojnych swiat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta

(...) stosowany szeroki kąt w połaczeniu z takimi a nie innymi kadrami, spowodował by raczej skarykaturowanie tej architektury niz jej pokazanie.

Architektura to w koncu kompozycja budowli, harmonijne proporcje bryły, perspektywa, detale, kontekst otoczenia.
    Tak sobie myślę, że Kolega lechupe trafnie zwrócił uwagę na szereg istotnych kwestii związanych z fotografią architektury. Część z nich dotyczy warsztatu i środków wyrazu, jakimi można posługiwać się przy tej tematyce. Może warto pociągnąć ten temat, zwłaszcza w jego praktycznych aspektach. Krajobrazowcy mają swój temat "Słów kilka w punktach, do miłośników fotografii krajobrazu", napisany wiadomo przez Kogo. W tym dziale nie ma takiego odpowiednika. Może warto założyć ogólny wątek, który zbierałby wiedzę na temat fotografii architektury, najlepiej popartą przykładami ? Nie ukrywam, że liczę tu trochę na LECHUPE
    W tym wątku jest to już chyba niemożliwe, unosi się nad nim zbyt wiele negatywnych emocji.

Ps. a wracając do dyskusji - jak sądzicie, zdjęcia Dune "W poszukiwaniu gór" powinny być umieszczone w tym dziale ? To zdjęcia architektury, czy może architektura stanowi tam już tylko środek do pokazania czegoś zupełnie innego ?

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ame Zobacz posta
    Tak sobie myślę, że Kolega lechupe trafnie zwrócił uwagę na szereg istotnych kwestii związanych z fotografią architektury. Część z nich dotyczy warsztatu i środków wyrazu, jakimi można posługiwać się przy tej tematyce. Może warto pociągnąć ten temat, zwłaszcza w jego praktycznych aspektach. Krajobrazowcy mają swój temat "Słów kilka w punktach, do miłośników fotografii krajobrazu", napisany wiadomo przez Kogo. W tym dziale nie ma takiego odpowiednika. Może warto założyć ogólny wątek, który zbierałby wiedzę na temat fotografii architektury, najlepiej popartą przykładami ? Nie ukrywam, że liczę tu trochę na LECHUPE
    W tym wątku jest to już chyba niemożliwe, unosi się nad nim zbyt wiele negatywnych emocji.

Ps. a wracając do dyskusji - jak sądzicie, zdjęcia Dune "W poszukiwaniu gór" powinny być umieszczone w tym dziale ? To zdjęcia architektury, czy może architektura stanowi tam już tylko środek do pokazania czegoś zupełnie innego ?
    W koncu robiac zdjecia budynkow, budowli, obiektow nie pokazujemy na nich dziewczyn w mini spodniczkach tylko architekture. No chyba, ze ja sie za to wezme ale to ze wzgledu na zgrabne nogi

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów