Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Wlochy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Tak, robiac reprodukcje plocien dla klientow , zachowuje symetrie i proporcje.
    I po co się unośić.Mnie guzik obchodzi co ty tam kolego robisz "dla klijentów".W mojej opinie foty powyższe sprawiają wrażenie przypadkowych kadrów-co nie jest ich zaletą bynajmniej.
    Jedynkę widzę w pionie-teraz jest tam tego za dużo wszytkiego-"za daleko"to miasto jest.No i skrajne elementy po obu stronach(kopuła i żurawie)nie pomagają.Na dwójce za dużo nieba...albo inaczej-za mało dołu definitywnie(ładna konwersja w miarę).
    Trójka strasznie wypłowiała,szara do bólu,zupełnie kadr mi nie podchodzi-nawet cięzko powiedzieć czemu.
    Czwórka prócz pana który patrzy nerwowo na ciebie też niczego ciekawego w sobie nie ma-do tego ta fatalna krzywica i ogromny przepał na budynkach,a na głównej kamienicy zbyt cień wyciągnięty(niczym AIDS fotografi)
    Piątka to już zupełna porażka.Ogromny budowlany "waleń"podkreślony i przerysowany krzywizną.pusta lewa strona,z jakimiś zbędnymi elementami.
    Osobiście nie jestem fobem czy perfekcjonistą,ale wychodzę z założenia że jak już łamać zasady to przynajmniej dawać coś w zamian.A sam fakt żę miałaś jakiś zamiar,plan nie czyni ze zdjęć fotografii-to byłoby za proste.

Domyślnie

ŁAŁ, wszystkie są świetne, bardzo mi się podobają, na trójce wg mnie przydałaby się podłoga, ale i tak jest rewelacja
    F90X, D600

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nos74 Zobacz posta
    ŁAŁ, wszystkie są świetne, bardzo mi się podobają, na trójce wg mnie przydałaby się podłoga, ale i tak jest rewelacja
    Dzieki piekne ale z 12mm na DX juz wiecej nie dalo sie wycisnac

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Odnosnie twojego pierwszego zdania to proponuje zmienic ton bo taktu w nim tyle co kot naplakal a po co tak pisac? bo jestes na odleglosc ? tak sie nie rozmawia z osoba , ktorej na oczy nie widziales . Ale wybaczam Ci

Cien na fot. 4 wcale nie byl tak mocno wyciagniety, zreszta na powiekszalniku tez mozna taki efekt uzyskac a uwazam, ze to co mozna w ciemni to maks wg. moich zasad . Czasem odstepuje od nich i robie jakas wieksza edycje. Zdjecia nie byly robione z doskoku lub przypadkiem . HDR to AIDS fotografii , nie cierpie nie lubie i nie trawie . Dzieki za wpis .

Domyślnie

Taktu tam jest dokładnie tyle ile w Twojej odpowiedzi na post Dudera,nie uważasz?No chyba że chodzi Ci o szczegóły w stylu "ty".

Właśnie tak się rozmawia z osobą której nie widziałem na oczy-od tego jest internet-w tym tkwi jego innowacyjnoć.Patrzę,czytam,analizuję nateżenie emocjii róznego typu zależności i spontanicznie reaguję.A jak kogoś spotykam,poznaję osobiście to podaję rączkę i ładnie się uśmiecham...do czasu gdy ktoś nie zacznie gadac od rzeczy,zadzierać nosa,lub jest chamski etc(ogóle zasady pszetaka-nie koniecznie korelujące z wątkiem bierzącym).Wtedy ripostuję bez ogródek.

Co do HDR,to zupełnie nie miałem przyjemności zapoznać się z tą techniką.Czemu jesteś tak negatywnie nastawiony?Idę o zakład że co najmniej raz w życiu patrzyłeś na dobrego HDr z otwartymi ustami i nawet o tym nie wiedziałeś.Po co się tak zamykać.To tak jak być ortodoksem gitary klasycznej i przez to z góry przekreślać brzmienie dobrej głowy Marshala.Tkie myślenie zawęza horyzonty...Przecież liczy się efekt a nie narzędzie.
    Ostatnio edytowane przez pszetak ; 20-04-2011 o 00:57 Powód: albo nie...miałem przecież iść spać...dobranoc

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Ehh ... skad tyle jakiejs zawisci czy agresji no nie rozumiem ale mniejsza z tym . Co ja komus cos zrobilem ? smutne to i tyle .

Domyślnie

Czwórka fajna, i wiem nawet dlaczego W dwójce rzeczywiście chyba brakuje trochę dołu Zastanawiam się, czy nie warto by mocno skadrować 5. w pionie i zostawić jedynie zakonnicy na tle elewacji
    Ostatnio edytowane przez ame ; 20-04-2011 o 09:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ame Zobacz posta
    Czwórka fajna, i wiem nawet dlaczego
    Pomyłka - miałam na myśli trójkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Ehh ... skad tyle jakiejs zawisci czy agresji no nie rozumiem ale mniejsza z tym . Co ja komus cos zrobilem ? smutne to i tyle .
    Ale o co chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Ale o co chodzi?
    "pszetak" ? - bardziej pasowałoby w tej sytuacji Janosik, Robin Hood, Batman albo Zorro. Ciosy rozdane, causa finita. Człowiek klika, chce pooglądać zdjęcia, albo poczytać sensowne komentarze, a tu jak na wp.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów