Close

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 140

Wątek: d7000 czy d300s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Pewno D5K bo coś z ostrością nie tak
    Masz jakieś złe doświadczenia z ostrością w D5k? Ja używałem go ponad rok z rożnymi obiektywami i nigdy z ostrością nie miałem problemu

Domyślnie

Naprawdę nigdy?

Domyślnie

Ja mam problemy z ostrością, jeżeli w ciemnym pomieszczeniu- nawet z Sabinką mam odpalony automatyczny wybór, albo punktowy gdy wybieram inny punkt niż środkowy.

Domyślnie

Witam! Dawno nie zabierałem głosu na forum Dzisiaj właśnie zamówiłem D7K + 35mm DX 1.8. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
    Do tej pory fotografowałem D70-tką (ok. 6 lat). Niestety w puszcze brakuje mi paru drobiazgów dlatego wybór padł na D7K.
    Jest ktoś chętny na D70-tkę? Stan używany ale w pełni sprawny

Czego mi zabrakło? Najbardziej używalnego ISO 1600 > oraz- co tu dużo gadać - jakości obrazka i rozdzielczości.
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stryj Zobacz posta
    Jakim body zrobiłem to zdjęcie? :P
    A na tym zdjęciu jest coś specjalnego żeby zgadywać?
    D700/D300s/D50

Domyślnie

Dzisiaj po rozmowie z znajomym sprzedawcą rozwiązałem problem d7000 czy d300s.
    W wtorek za 5100zł dostanę d300s + grip orginał MB-D10 + akumulator do gripa.
    Miałem pozbierane plusy i minusy w głowie z każdym z tych modeli , ale z rozmowy z znajomym doszliśmy do wniosku, że d7k z cieknącym olejem oraz znanymi mu problemami z jasnymi szkłami aparat ma duży minus i nie poleca go kupującym. Za d300s przemawiało dobry af , mała awaryjność oraz łatwiejsza wymiana w razie czego na d400, łatwiej i szybciej bez dużej straty w wartości go można sprzedać. Po prostu mam mu przynieś aparat, trochę gotówki i mam nówkę d400. Z d7k takiego układu by mi nie dał. Rozmawiając z nim jak się sprzedaje d7k powiedział że słabo, dlaczego ? Kupujący znają problemy z af i zachlapaną matrycą ( doczytali się może na tym naszym forum) oraz, że aparat o tysiaka jest za drogi. Ci co mają kasę dołożą do d300s a ci co mają mniej kupią inne puszki za mniejszą kasę które też robią zdjęcia.
    pozdrawiam i życzę przemyślanych kadrów jak i decyzji jaką puszkę kupić.

Domyślnie

D300s to ciężkie bydlę, jak na mój gust, ale wierne i pracowite, jak każde zwierzę domowe))).Ja też chcialem rasowego , wyscigowego d7000 ale odstąpilem od zakupu w ostatniej chwili.W akcie desperacji chcialem przytulic pentaxa k5, bardzo mile sie go trzyma, ale brak pentaxowej szklarni mnie trochę wyhamował.Niedawno w MM byla fajna promocja i moglem kupić d300s za 4400 minus 800 zl, ale....ja uparty muł, chcialem d7000, ktorego tam nie bylo.Teraz d300s kosztuje ile kosztuje...ot.Chcialem puszkę z dobrym ISO i autofocusem, a pierwsze zawody mojego dzieciaka robilem kompaktem...., jak na szewca bez butów przystalo))))No i cóż mi pozostalo, albo dalej chodzić boso, albo chodzic w butach, jeno garbatym)))Pozdrawiam wszystkich w rozterce.

Domyślnie

No, za taką cenę już d300s nie kupisz ale za jeszcze całkiem rozsądną tak więc może jeszcze warto się zdecydować.

Domyślnie

Wczoraj zamówiłem D7000 + 35-tkę 1.8 (w sumie 4600zł brutto za zestaw). Ale po przeczytaniu tych wszystkich niepokojących doniesień w internecie nt D7000 zastanawiam się, czy nie wziąć D300s, ale bez obiektywu w cenie 4400zł brutto. Kurde - dylemat
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Wczoraj zamówiłem D7000 + 35-tkę 1.8 (w sumie 4600zł brutto za zestaw). Ale po przeczytaniu tych wszystkich niepokojących doniesień w internecie nt D7000 zastanawiam się, czy nie wziąć D300s, ale bez obiektywu w cenie 4400zł brutto. Kurde - dylemat
    Jak się rozejrzysz za używką 18-105, to może wiele drożej nie wyjdzie ale to już każdy musi sam sobie odpowiedzieć, co potrzebuje, ile ma kasy i jakie ma nastawienie do d7k. Dla mnie to jest świetny aparat ale czytając specyfikację. Czytając różne opinie (na zagranicznych forach również), to jednak zdecydowałem się na d300s i nie żałuję. Jedynie szkoda mi, że nie mam na tyle kasy, żeby od razu kupić sobie taki osprzęt jaki by chciał. Puszka jest znakomita, żadnych problemów z af, czy chlapaniem olejem, tylko robić zdjęcia.

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów