Close

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 140

Wątek: d7000 czy d300s

Domyślnie

Sam użytkuję D5000 i jestem zadowolony, w prawdzie to mój pierwszy aparat cyfrowy- wcześniej pożyczałem sprzęt, ale jeżeli ktoś ma chęci to może na prawdę świetny efekt uzyskać. Ma problemy z łapaniem ostrości, czasem długo myśli, ale zdecydowanie do zdjęć przyrodniczych się nadaje. dobry demot był, który odda tutaj w zupełności zachciankę autora posta: http://demotywatory.pl/1405079/Fotografia-jest-jak-seks

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wa12 Zobacz posta
    Na ale zawsze można przejść na LV lub ustawić ostrość manualnie. Autofokus to tylko wspomagacz ustawiania ostrości, kiedyś go nie było, a zdjęcia Zenitem robiłem ostre.
    Argument ciekawy, tyle tylko że z tych durnowatych. Durnowatość argumentu polega na tym, że płacimy za aparat z autofokusem (w domyśle sprawnym). A nie takim, o którym w instrukcji obsługi napisano, że raz działa, a trzy razy nie. Twoja propozycja, to jak powiedzenie kierowcy samochodu w którym zepsuł się silnik, aby wprzągł konia. Przecież kiedyś wszystkie pojazdy tak się poruszały. Oprócz tych, które ciągnęły woły czy osły.
    Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pieczarek Zobacz posta
    Argument ciekawy, tyle tylko że z tych durnowatych. Durnowatość argumentu polega na tym, że płacimy za aparat z autofokusem (w domyśle sprawnym). A nie takim, o którym w instrukcji obsługi napisano, że raz działa, a trzy razy nie. Twoja propozycja, to jak powiedzenie kierowcy samochodu w którym zepsuł się silnik, aby wprzągł konia. Przecież kiedyś wszystkie pojazdy tak się poruszały. Oprócz tych, które ciągnęły woły czy osły.
    To tylko moja odpowiedź na durnowate teksty osób, które D7000 nie miały nawet w ręku. Ja mam D7000 i problemów z autofokusem nie stwierdziłem.

Domyślnie

Moim zdaniem zmieniając D5000 na D7000, czy nawet D300s poruszasz się ciągle w tej samej linii poziomej, zamiast wspinać się w pionie do góry. Przede wszystkim szkło, szkło i jeszcze raz szkło. Puszkę zmień jak Cię stać na coś z wyższego szczebla a najlepiej kup porządne szkło i daj szansę D5000.
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Domyślnie

Nieprecyzyjność autofokusa ZDARZA SIĘ tak samo jak wam, kiedy wracacie do domu późno w nocy z wypadu z kumplami próbując trafić kluczem do zamka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -Nikon- Zobacz posta
    D5000 ma lepszy obrazek od D300s? masz niezły "brain damage".
    A jak chcesz porównać fiata małego do mercedesa nie ma problemu:
    http://snapsort.com/compare/Nikon_D300S-vs-Nikon_D5000

To forum to bagno, porównywać D5000 do D300s buahahhaha
    Skrócimy Twoje męki. Żegnamy bez żalu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Nieprecyzyjność autofokusa ZDARZA SIĘ tak samo jak wam, kiedy wracacie do domu późno w nocy z wypadu z kumplami próbując trafić kluczem do zamka.
    NEX- 5R

Domyślnie

posiadam d300s i d5000, oba aparaty uzupełniają się świetnie w rożnych tematach fotografii. Twierdzenie, że kupno d300s to poruszanie się w poziomie to jakaś bzdura. Oba aparaty dzieli przepaść jednak uzupełniają się w różnych dziedzinach fotografii. Patrzenie na te dwie puszki przez "pryzmat" tych samych matryc...Panowie czas zacząć robić zdjęcia Co do LV - Nikon oferuje coś pieknego czyli możliwość dowolnego ustawienia punktu ostrości na ekranie praz jego powiększenia (chyba 27 razy) tak że manualne ustawianie ostrości (przy makro) to prawdziwa przyjemność. Jakim body zrobiłem to zdjęcie? :P

Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez Stryj ; 15-04-2011 o 06:51 Powód: literówka
    D610; D300S; Nikkor: 50mm 1.4G; 70-300 VRII; Tamron 17-50 2.8 VC; Samyang 8mm FE; SB-900; few pieces of manual lens

http://www.fotozwardon.blogspot.com/

Domyślnie

Pewno D5K bo coś z ostrością nie tak
    nic...

Domyślnie

Ostrość jest tam gdzie chciał fotograf, bo pewnie robione na LV(tak przynajmniej wnioskuję z posta), pytanie tylko dlaczego akurat tam. D5000 to fajna pucha, ale sądzę, że akurat to zdjęcie nie pokazuje pełni jej możliwości.

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów