Szukaj
Kolejny nie trafiony strzał... Pracowałem ponad rok jako fotoreporter, sprzęt zwrócił mi się powiedzmy ze 4 razy, wiele sytuacji przeżyłem i nabawiłem się tylko wrzodów na żołądku...
Dlaczego? przez takich właśnie "fotopstryków" za darmo na utrzymaniu rodziców którzy za przeproszeniem wtryniali się gdzie nie trzeba, robili różne niebezpieczne akcje, bo przecież oni mogą bo ich aparat nic nie kosztował, im nie płacą za dobry materiał tylko w ogóle za materiał...
Litości, naprawdę za dużo chleba zjadłem z tego "zawodu" żeby byle kto wciskał takie kity...
@Sapphiron; nie zaczynaj znowu o tym jaki to ty jesteś pokrzywdzony przez los i wszyscy wokoło są źli. I jeśli sądzisz że po roku pracy wszystko już widziałeś to jesteś w grubym błędzie, pokazuje tylko jak bardzo próżny jesteś.
Nie widziałem wszystkiego, nigdy tak nie twierdziłem ani nie twierdzę. Stwierdziłem tylko że takie fotoziutki za friko to wielka zmora dla normalnych fotoreporterów... Raz że psują rynek, dwa że psują ujęcia innym wtryniając się gdzie popadnie, nie znając podstawowych zasad współżycia zawodowego...
"nie zaczynaj znowu o tym jaki to ty jesteś pokrzywdzony przez los i wszyscy wokoło są źli."
Ulżyło Ci jak to napisałeś? jeśli tak to na zdrowie...
Starcie interesów, jak nic!
Nie chodzi o praktyki, sprzęt, rodziców, bilety, koncerty itp. Chodzi o kasę, ekonomię, podaż i popyt. O to z czego? skonstruowany jest kapitalizm. Dla studenta, hobbysty, zapaleńca takie "praktyki" są atrakcją a bilet na imprezę znaczną prowizją. Dla kogoś, kto z tego utrzymuje rodzinę - psuciem interesu. Tak jest w wielu grupach zawodowych /przodują chyba w tym nauczyciele, którym się wydaje, że robią coś dla dzieci, dla misji? dla zbawienia świata - tam zawsze się znajdzie jelenia, który zrobi za free/. Wiele grup trzyma też "fason" i nie psuje sobie wizerunku - idź do dentysty, mechanika samochodowego - wyśmieją cię, gdy powiesz - zrób za darmo. Zaczynają łamać się prawnicy - np. pierwsza porada za free. Tak skonstruowany jest dzisiaj świat. I czucie się urażonym, że ktoś mówi o kasie jest bezsensowne. A jeżeli ktoś nie ma na utrzymaniu jeszcze rodziny - niegrzeczne.
Niestety![]()
Tutaj jest... podpis
Skontaktuj się z nami