Close

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 140

Wątek: d7000 czy d300s

Domyślnie

to teraz już całkiem mam namieszane we łbie :/ chyba że kupie już ten d7k i sprzedam moje szkiełko 70-300 i kupie 300/4 + kenko i bo wtedy miał bym funduszy akurat.

bo d5000 i tak mam już praktycznie sprzedany więc muszę jakieś body i tak kupić , a to tez nie ma być tylko na zwierzaki tak samo często za granice jeżdżę czy portrety robię ale najbardziej interesuje mnie robienie zdjęć dzikich zwierząt
    Ostatnio edytowane przez Binio90 ; 12-04-2011 o 00:00

Domyślnie

Moim zdaniem daruj sobie na chwilę obecną sprzedaż D5000, tym body naprawdę da się robić fajną fotografię przyrodniczą. Zbierz wszystkie siły i środki i kup dobre szkło. Niestety fotografia przyrodnicza to jedna z najdroższych dziedzin fotografii, im lepsze (droższe) kupisz szkło tym lepsze osiągniesz wyniki.
    M9, X-T1, FM3a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Binio90 Zobacz posta
    Fotografuje praktycznie wszystko zależy na co mam ochotę od jakiś krajobrazów po zwierzęta, portrety że tak powiem zależy od humoru albo co się ciekawego akurat nawinie .
    W poście otwierającym temat napisałeś, że fotografujesz "wszystko". W kolejnych okazało się, że masz tylko taki zamiar z naciskiem na dzikie zwierzątka. Jednocześnie okazało się, że nie masz o czymkolwiek zielonego pojęcia. Nie wiesz czego oczekujesz od nowego sprzętu, nie wiesz jakie obiektywy potrzebujesz. Oceniam to jako męską chęć zmiany zabawek. To nic zdrożnego, wszystkich mężczyzn to dopada.
    Moja propozycja:
    Podszkol się teoretycznie i praktycznie na posiadanym już sprzęcie. Przemyśl jakich zdjęć zwierząt nie zrobiłeś z powodu ograniczeń sprzętowych. Zastanów się czy zdjęcia nie powstały, bo nie miałeś odpowiedniego aparatu ze stosownym obiektywem, czy też nie chciało Ci się wstawać dwie godziny przed świtem, aby zdążyć na stanowisko, gdy słońce będzie wschodziło.
    Na razie jesteś królem. Masz/będziesz_miał towar (czyli pieniądze), który chcą mieć wszyscy posiadacze magazynowych zapasów elektronicznych i optycznych gruchotów. Sto razy przemyśl zanim pozbędziesz się go podczas wymiany na rzeczy, o których nawet nie wiesz w jakim zakresie są Ci potrzebne.
    Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.

Domyślnie

D5k to aparat który daje lepszy obrazek niż d300(s) szczególnie przy większym iso ale ten aparat ma taką wadę iż nie wzbudza takiego respektu jak wyższe modele. Chcąc uzyskać większy prestiż (skoro już wiemy że nie ładniejszy obrazek) należało by zakupić d300 przynajmniej z gripem no i koniecznie z wielką lufą, z duża tulipanową osłoną (im większa tym lepsza). Poza tym jest jeszcze jedna rzecz bezcenna - na czarnym pasku będziesz miał napisany model aparatu (d300) w D5000 jest tylko napis nikon
    Ostatnio edytowane przez lothar345 ; 12-04-2011 o 15:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lothar345 Zobacz posta
    D5k to aparat który daje lepszy obrazek niż d300(s) szczególnie przy większym iso ale ten aparat ma taką wadę iż nie wzbudza takiego respektu jak wyższe modele. Chcąc uzyskać większy prestiż (skoro już wiemy że nie ładniejszy obrazek) należało by zakupić d300 przynajmniej z gripem no i koniecznie z wielką lufą, z duża tulipanową osłoną (im większa tym lepsza). Poza tym jest jeszcze jedna rzecz bezcenna - na czarnym pasku będziesz miał napisany model aparatu (d300) w D5000 jest tylko napis nikon

Temat dotyczy chyba D7k a nie D5k.. jeśli ktoś kupuję D300 po to żeby mieć napis na pasku to super.. wybrałem D300S bo przekonała mnie ergonomia przedewszystkim, jaka jest ergoniomia w D7k to nie wiem - ale za to ja mam fajny pasek

Domyślnie

Nieźle się ubawiłem tą wypowiedzią. Myślisz, że zawodowcy zwracaliby uwagę na napis na pasku, czy lepszy obrazek? Zresztą zawodowcy wymieniają zaraz pasek na bardziej ergonomiczny. Porównanie d5000 do d300s to jakaś totalna pomyłka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Długi Zobacz posta

Nieźle się ubawiłem tą wypowiedzią. Myślisz, że zawodowcy zwracaliby uwagę na napis na pasku, czy lepszy obrazek?
    Zawodowcy nie, ale autor tego wątku nie jest zawodowcem.

Cytat Zamieszczone przez Długi Zobacz posta
    Porównanie d5000 do d300s to jakaś totalna pomyłka.
    Naprawdę tak myślisz? Mógłbyś rozbudować swoją opinię? Jakiś przepis tego zabrania? A może istnieją jakieś przeciwwskazania lekarskie? Nigdy by mi do głowy nie przyszło, że nie można np. porównywać szampana i kwaśnego mleka?
    Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -Nikon- Zobacz posta
    D5000 ma lepszy obrazek od D300s? masz niezły "brain damage".
    A jak chcesz porównać fiata małego do mercedesa nie ma problemu:
    http://snapsort.com/compare/Nikon_D300S-vs-Nikon_D5000

To forum to bagno, porównywać D5000 do D300s buahahhaha
    Jak bagno to aż boję się zapytać na jakich forach bywa kolega to że d5k ma lepszy obrazek (jakość zdjęcia itp) to chyba fakt - a ja nie pisałem o pozostałych ficzerach takich jak ergonomia itd. w których d300s rozkłada inne puchy na łopatki.

No i d300 ma również tą cechę że oszczędza czas i energię. Kupując d300 i wielką rurę (tzn długi obiektyw z dużą osłoną) można stać się profesjonalistą bez pracochłonnej nauki, czytania książek i eksperymentowania z foceniem. Mając d5k lub inne amatorskie puchy trzeba zużyć mnóstwo czasu, włożyć kupę pracy a i tak na koniec dnia będzie się jedynie amatorem z ambicjami niedorastającym do pięt posiadaczowi wyższego modelu
    Ostatnio edytowane przez lothar345 ; 12-04-2011 o 19:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -Nikon- Zobacz posta
    To forum to bagno, porównywać D5000 do D300s buahahhaha
    Nie ma to jak się wbić do kogoś na przyjęcie i od razu puścić bąka.

Nie chce mi się stopki modyfikować ale tym razem nie pozdrawiam.
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

No i d300 ma również tą cechę że oszczędza czas i energię. Kupując d300 i wielką rurę (tzn długi obiektyw z dużą osłoną) można stać się profesjonalistą bez pracochłonnej nauki, czytania książek i eksperymentowania z foceniem. Mając d5k lub inne amatorskie puchy trzeba zużyć mnóstwo czasu, włożyć kupę pracy a i tak na koniec dnia będzie się jedynie amatorem z ambicjami niedorastającym do pięt posiadaczowi wyższego modelu

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów