Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: Pytanie laika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    To już wole kupić szpule 30 metrów i się bawić po ciemku w łazience.

tak to robiłem

Domyślnie

No to standard jest ze jak wychodze z czarnowbiałym filmem to widze kolory i na odwrót, ale ma co wariować. Zresztą jak idę z wielkim to też nie biorę kasety z kolorem i kasety z bw, bez przesady. To samo ze szkłami - ostatnio podczepiłem dawno nie uzywanego 127 i tak idąc pomyslalem, ze moglem tez wziać 90, bo jakbym cos fajnego zobaczył to bym założył 90. Ale zaraz potem stwierdziłem ze pewnie bym wszystko wypstrykał na 90ce i tyle by wyszło z focenia 127ką. Wychodzę z bw to myslę w bw, wychodzę z szerokim kątem to myslę szerokim kątem - nie ogladam się za kolorami i detalami. Z kolei jak biorę kolor i wąskie szkło to szukam detali
    Völkchlor

Domyślnie

normalka przecież jak idziesz na grzyby z koszykiem to nie ubolewasz nad brakiem wiadra napotykając wodę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Hehe no robiłem już tak ale wiesz - tam jest tylko kit'ek więc żadne znowu szaleństwo + w małym obrazku nie lubię tego że nie można wymieniać kaset więc albo trzeba lecieć na czarno białym albo ciągle na kolorze i nie da się zrobić np 2 kolorowych jak się jest przy 10 fotce na czarno białej rolce
    Korpus kosztuje jak kilka filmów. Bez obiektywu, gripa, silnika z zatyczką wchodzi w zakamarki torby. Jak magazynek do średniego, myślę na dziś tak to można traktować.

jednak mocne cięcie filmów (np 12kl) to jednak straty na końcówkach i pieron wie jak z chemią.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    Korpus kosztuje jak kilka filmów. Bez obiektywu, gripa, silnika z zatyczką wchodzi w zakamarki torby. Jak magazynek do średniego, myślę na dziś tak to można traktować.
    Ja nie mówię że jest duży tylko ja samego korpusu nie wezmę bo Minolta to nie Nikon i swoich szkieł tam nie zapnę więc trzeba albo brać ze szkiełkiem albo kupić analogowego Nikona. To że niektóre korpusy są małe to wiem - miałem przez jakiś czas pożyczonego do sprawdzenia FG-20, który leżał w szafie i wymiary miał prawie jak kompakt nie licząc szkła
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Ja nie mówię że jest duży tylko ja samego korpusu nie wezmę bo Minolta to nie Nikon i swoich szkieł tam nie zapnę
    A ja mam kilka tamronów adaptalli
    Przez chwilę kusił mnie Olek OM, ale mi przeszło. Np migawki sporo za nikonami.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

To adaptale to wiem ale Nikkor podpięty do Minolty?
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomgl Zobacz posta
    czym różni się analog od cyfry.
    Wracając do tematu - niczym. Tak samo ustawia się czas/przysłonę do czułości, oraz ostrość. Zasady dokładnie te same, dopuszczalny błąd większy.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    phi...nic nie przebije kartonu do sinara.
    528 EUR za pudełko, to chyba niezła cena ?
    ktoś sie lekko zdziwił jak odebrał przesyłkę, było ponad 20stu licytujących, mimo opisu w dwóch językach.
    jak widać idiotów nie brakuje na całym świecie
    To je vyborne!
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów