Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 93

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    ale są i lepsze, jeśli ktoś ma jakiekolwiek wymagania.
    Ja mam takie wymagania by po tych np. 10 latach nie było problemów z odczytem i z tego powodu nie kupuję niefirmowego dziadostwa, typu Hawk itp.. Z płyt których używam (TDK lub Verbatim) problemów z odczytem po latach nie mam.

Zamiast kupować płyty DVD za 5-6zł/szt. lub o zgrozo ~11zł/szt. już chyba lepiej kupić te dwa dyski twarde o których wspominałem.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 09-04-2011 o 17:32

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kyle, a kto powiedział, że ja nie archiwizuję na HDD?

Oczywiście archiwizuję, ale wybrane fotki wrzucam też na inne nośniki, o których Ci już wspomniałem.

Zastanawiam się jednak poważnie nad archiwizacją na BD-Rach.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Zastanawiam się jednak poważnie nad archiwizacją na BD-Rach.
    Ciekaw jestem ceny takich BD ze złotem czy tam srebrem i innymi cudami, czyli np. klasy tych Kodak za 11zł/szt.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kyle, sam jestem ciekaw, bo tymczasem to dopiero projekt, ale jak się rozejrzałem, to szykuje się dość ciekawie, szczególnie ze strony korporacji Matsushita, która szykuje nośniki trzywarstwowe o pojemności od 100 do 128GB.

Zapowiada się ciekawie.

Tak, czy owak jednak dyski BD-R są wykonane dużo staranniej od DVD, więc ich trwałość, nawet tych z dolnej półki jest o wiele większa, niż standardowych DVD.

Koniec końców, tymczasem celuję w nośniki DL o pojemności 50GB, tak do 30 zeta za sztukę.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

No wszystko fajnie, ale czy ktoś pomoże mi biednemu żuczkowi? bo nie wiem już co kupić a potrzebuje dysku...

Domyślnie

Kyle, sam jestem ciekaw, bo tymczasem to dopiero projekt, ale jak się rozejrzałem, to szykuje się dość ciekawie, szczególnie ze strony korporacji Matsushita, która szykuje nośniki trzywarstwowe o pojemności od 100 do 128GB.
    Przecież BD ma 25GB/warstwę, skąd takie pojemności?
    BTW. nazywajmy rzeczy po imieniu - "korporacja Matsushita" to po prostu Panasonic.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    No wszystko fajnie, ale czy ktoś pomoże mi biednemu żuczkowi? bo nie wiem już co kupić a potrzebuje dysku...
    Praktycznie każdy WD powinien Cię zadowolić.

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Przecież BD ma 25GB/warstwę, skąd takie pojemności?
    BTW. nazywajmy rzeczy po imieniu - "korporacja Matsushita" to po prostu Panasonic.
    Gęściej upakowane ścieżki?

Te dyski będą wymagały innego, niż obecnie produkowany sprzęt do zapisu/odczytu, ale tak sobie myślę, że kiedy już nośniki tego typu stanieją (obecnie ok. 150 jednostek płatniczych), to będzie to ciekawa zabawka.

Dla jednych Matsushita, dla drugich Panasonic, ale ta pierwsza nazwa jest mi bliższa z pewnych powodów.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 09-04-2011 o 21:27
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    a moze cos takiego
    NewerTech Voyager Q-Quad
    a pozniej dyski jakie chcesz mozesz uzywac
    jak mialem kupic w marcu ale ze mialem/mam inne wydatki to kupie na pewno w maju
    do robienia backupu (trzymanego nie w domu) z innych dyskow uzywanych na co dzien

Domyślnie

Skoro inna gęstość i inne urządzenia, to to już BD nie będzie...

EDIT: a taki dock jak powyżej to bardzo fajna sprawa jak ktoś używa kilku dysków.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Skoro inna gęstość i inne urządzenia, to to już BD nie będzie...

EDIT: a taki dock jak powyżej to bardzo fajna sprawa jak ktoś używa kilku dysków.
    Przy obecnej filozofii rozwoju sprzętu raczej będzie to BD, tylko nowej generacji i kompatybilne z dół.

A co do stacji dokującej to raczej bym się w to nie pakował, tylko kupił zwykłą obudowę FireWire, bo to rozwiązanie wygodniejsze.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów