Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 93

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Przy obecnej filozofii rozwoju sprzętu raczej będzie to BD, tylko nowej generacji i kompatybilne z dół.

A co do stacji dokującej to raczej bym się w to nie pakował, tylko kupił zwykłą obudowę FireWire, bo to rozwiązanie wygodniejsze.
    Wygodniejsze pod jakim wzgledem, przy takim backupie o jakim piszemy?
    bo ja ja uzywam akurat 4 dyskow po FW plus dwa w obudowie FW i usb

w tym 2 podlaczone na stale, 1 uzywany czesto ale na roznych kompach, 1 uzywany rzadko ale z jednym kompem
    a w obudowie 1 prawie caly czas, jeden czesto ale nie caly czas

i uwazam ze do backupu taka stacja jest bardzo ok, wpinam dysk robie backup z jednego miejsca/dysku, wpinam drugi dysk - bacup, wpinam trzeci ktory sluzy do magazynowania pewnych danych wypinam dyski
    pakuje do torby i wywoze w bezpieczne miejsce

ps jak kupie ta stacje to napisze jak sie z nia pracuje
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 09-04-2011 o 22:26

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

marszull, miałem na myśli mobilność, większą szybkość przesyłu danych niż na USB 2 i brak obciążania procka przy transferze danych.

Taką obudowę z dyskiem razy n, wrzucasz sobie po dokonanym backupie do skrytki bankowej i heya.

Nie wychodzi taka obudowa może zbyt tanio, bo to ponad 2 stówy, ale wygodne jest.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

ale w tej stacji masz usb, FW, i esata
    i mozesz z nia uzyc nie jednego dysku

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Też racja, ale goły dysk jest tak przerażająco bezbronny, że wolę go uzbroić w obudowę, tym bardziej, że zdarza mi się łazić z owymi to tu, to tam, zanim trafią w bezpieczne miejsce.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

To pakujesz go w plastikowe pudełko transportowe, w jakich są sprzedawane dyski. Skoro przeżył w nim statek, tira i kuriera, to przeżyje i Twoje noszenie
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Hmmm w FireWire bym sie nie pchał bo... no właśnie bo nie mam tego standardu w kompie, a tym bardziej w lapku...

Zastanawiam się teraz nad RAID0... ale ciekawe jaka to cena będzie żeby było dobrze ale też i relatywnie tanio...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    To pakujesz go w plastikowe pudełko transportowe, w jakich są sprzedawane dyski. Skoro przeżył w nim statek, tira i kuriera, to przeżyje i Twoje noszenie
    Co do pomysłu ze stacją w którą wkładamy zwykłe, wewnętrzne HDD - mi się ten pomysł nie podoba (elektronika na wierzchu = łatwiej uszkodzić elektronikę dysku ładunkiem elektrostatycznym).

Domyślnie

Więc jeszcze jedno pytanie,

Jakich firm, modeli itp się wystrzegać? Co omijać z daleka?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Hmmm w FireWire bym sie nie pchał bo... no właśnie bo nie mam tego standardu w kompie, a tym bardziej w lapku...

Zastanawiam się teraz nad RAID0... ale ciekawe jaka to cena będzie żeby było dobrze ale też i relatywnie tanio...
    RAID0 do archiwizacji? Rozumiem, że kolega popełnił literówkę i miał RAID1 na myśli
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

No sie pomyliło mnie albo poprostu palec poleciał po klawiaturze...

Dzisiaj byłem w Euro, Znalazł się dysk WD Elements 3,5" 1TB za 249zł. Siakaś promocja do 11.04
    Dodatkowo dokupiłem gwarancję na uszkodzenia mechaniczne na 3 lata która kosztowała "aż" 69zł

Ciekawe jak mi się będzie sprawować

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów