W czasie walki?![]()
Szukaj
Jak dobrze, że mi się wczoraj usnęło przed walką. Przynajmniej porządnie się wyspałem.![]()
Czyli jednak coś w tym jest, że imprezy sportowe zdecydowanie lepiej jest oglądać w TV. Zdecydowanie więcej widać i więcej słychać. Zresztą nie ma po co ich bronić. Ludzie przyszli na boks zawodowy, na walkę o pas, a zobaczyli "szlachetną walkę na pięści", czyli widowisko pod tytułem, jak nie dać się trafić, jak uciekać przez 12 rund, jak nie zrobić krzywdy rywalowi, tylko "punktować" u sędziów lekkim lewym prostym. Taka szlachetna idea olimpijska Barona de Cubertina, ale to było dobre w boksie amatorskim, jakieś 40-50 lat temu.
![]()
Jacek
Panowie komentatorzy, a szczególnie Kostyra za zdecydowane wygrane rundy diablopowinni dostać tez jakiś pas.
Kulejowi się nie dziwię, swoje chłop już zrobił ale ten drugi to mistrz !
O walce już napisano, więc dodam, że baaardzo spodobał mi się portorykański hymn ! Naprawdę
ff
Słuchać - bardzo możliwe, ale nie wszystko. Oglądać - na pewno nie. To nie piłka nożna - byłem pół metra od czerwonego narożnika, słyszałem wszystkie rady trenerów, a obraz 2D wielu rzeczy nie pokazuje. Wielokrotnie widziałem komentarze w stylu "ale ten sierpowy pięknie wszedł", a ja miałem na zdjęciu rękawicę uderzającą na gardę
Co do idei szlachetnej sportowej rywalizacji - gdybyś wiedział chociaż o 10% zakulisowych działań, to dopiero byłbyś zawiedziony. No ale niestety teraz każdy sport wyczynowy tak ma
No niestety, tęsknię za komentarzami Przemka Salety czy Grzesia Proksy - fajnie czytają boks, potrafią się normalnie wysławiać i nie pierniczą farmazonów. Szoda, że Janusz Pindera nie komentuje częściej, a Edek Durda mógłby przeskoczyć z C+ do mniej niszowej telewizorni
Ostatnio edytowane przez fIlek ; 04-04-2011 o 20:22
aoby Adamka była ciekawsza...
Nikon D90 i D80 | 50mm 1,8D AF | N 18-105 VR | S 18-200 | T 70-300 Macro | SB600
Skontaktuj się z nami