Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Brakuje jedynie czlowieka w oddali, ktory oddalby skale krajobrazu. No chyba, ze te dwa piksele obok wiezy, to jakis czlek
    dokładnie tak, tam stoi ludzik, drugiego było pół stał za nogą masztu i został występlowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    być może nawet i światełko mogłoby być ciekawsze ale tę fotkę robiłem z myślą o wypróbowaniu konwertera i bardziej się skupiałem na nieporuszeniu (fota z ręki ) a czas 1/250 sek, co przeczy kanonom, bo dla ogniskowej 400mm winno się mieć 1/400sek ale VRII tutaj pokazał klasę, więc nad fotką raczej nie będę rozdzierał szat, mam trochę lepsze w galerii, ale propozycja przycięcia w lekką panoramkę wydaje się być sensowna
    Szacun za taką sprawną rękę. Aż strach pomyśleć jak by to wyglądało w moim przypadku, pewnie nawet VR-osiem by nie pomógł
    Mam nadzieję, że pokażesz jeszcze jakieś pracę z Tatr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Szacun za taką sprawną rękę. Aż strach pomyśleć jak by to wyglądało w moim przypadku, pewnie nawet VR-osiem by nie pomógł
    Mam nadzieję, że pokażesz jeszcze jakieś pracę z Tatr.
    trochę nefów jeszcze się ostało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    być może nawet i światełko mogłoby być ciekawsze ale tę fotkę robiłem z myślą o wypróbowaniu konwertera i bardziej się skupiałem na nieporuszeniu (fota z ręki ) a czas 1/250 sek, co przeczy kanonom, bo dla ogniskowej 400mm winno się mieć 1/400sek ale VRII tutaj pokazał klasę, więc nad fotką raczej nie będę rozdzierał szat, mam trochę lepsze w galerii, ale propozycja przycięcia w lekką panoramkę wydaje się być sensowna

december - wierz mi, ciężar sprzętu to kwestia przyzwyczajenia, lotnicy i przyrodnicy walą nieporuszone foty z ręki 500-tką, a na pokazach jest co robić i nieraz jest to też klika godzin, tutaj ważny jest aspekt finansowy konwerter to 2tys a zyskuje się rewelacyjną jakość na dwukrotnie dłuższej ogniskowej, razem z Tadziem Wilkiem robiliśmy takie szybkie testy, on z 200-400mm F4, i sam mi przyznał ze w prostych porównaniach na bdb monitorze, różnica objawiała się tylko tym że z jego szkła był minimalnie lepszy kontrast, zresztą Pablook ma w swojej galerii wiele swietnych zdjęć z Moraw właśnie z takiego zestawu
    Ja akurat do ciężkiego sprzętu jestem przyzwyczajony. Piszesz o pokazach lotniczych i przyrodzie - to jest co innego. Tam wybierasz się w jedno miejsce i fotografujesz kilka godzin ,albo przemieszczasz sie nieznacznie. Możesz użyc statywu, monopodu, trzaskac z reki. Tu waga ma mniejsze znaczenie Ja mówię o sytuacji, gdzie sprzęt samemu trzeba wnieśc na szczyty plecak z jedzeniem ciuchami i sprzetem foto i tachac przez 30 km. Każdy gram ma znaczenie uwierz mi. Jak napisalem w zadnym razie nie podwazam jakosci tego sprzetu ani jego ceny - kazdy ma to na co go stac. Wiem ze Pablook ma ten zestaw, widzialem zdjecia z Moraw. Ale widzialem tez jak taszczy to na Kalenice Na jednodniowy wypad bez ciuchów i jedzenia - ok. Ale na więcej dni w górach raczej odpada.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez december Zobacz posta
    Ja akurat do ciężkiego sprzętu jestem przyzwyczajony. Piszesz o pokazach lotniczych i przyrodzie - to jest co innego. Tam wybierasz się w jedno miejsce i fotografujesz kilka godzin ,albo przemieszczasz sie nieznacznie. Możesz użyc statywu, monopodu, trzaskac z reki. Tu waga ma mniejsze znaczenie Ja mówię o sytuacji, gdzie sprzęt samemu trzeba wnieśc na szczyty plecak z jedzeniem ciuchami i sprzetem foto i tachac przez 30 km. Każdy gram ma znaczenie uwierz mi. Jak napisalem w zadnym razie nie podwazam jakosci tego sprzetu ani jego ceny - kazdy ma to na co go stac. Wiem ze Pablook ma ten zestaw, widzialem zdjecia z Moraw. Ale widzialem tez jak taszczy to na Kalenice Na jednodniowy wypad bez ciuchów i jedzenia - ok. Ale na więcej dni w górach raczej odpada.
    no tak, ja mam na mysli krótkie wypady

Domyślnie

Natomiast jesli chodzi tez o wygode robienia zdjecia na takim sprzecie to jest to bajka. Robilem zdjecia d3 z 70-200 vrI na operze Tosca i wychodzily mi ostre zdjecia przy 1/30 sek na 150mm

Domyślnie

harb o jakim konwerterze piszesz? Wytłumacz to dla laika
    D7000 + N18-105; Czajka II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulmus102 Zobacz posta
    harb o jakim konwerterze piszesz? Wytłumacz to dla laika
    proszę bardzo http://tech.wp.pl/kat,1,title,Nikon-...l?ticaid=1c02c
    pozdrawiam

Domyślnie

Kapitalne zdjęcie przez swoją oryginalność. Nieczęsto można oglądać tak zacne i udane próby i w dodatku w takich warunkach jakie miałeś wykonane. Szacunek...
    NIKON

Domyślnie

Fajna fotka, jednak uprzedzam, że oglądam na lapku. Gotuj się na jutro.
    LED ZEPPELIN

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów