Szukaj
Ja akurat do ciężkiego sprzętu jestem przyzwyczajony. Piszesz o pokazach lotniczych i przyrodzie - to jest co innego. Tam wybierasz się w jedno miejsce i fotografujesz kilka godzin ,albo przemieszczasz sie nieznacznie. Możesz użyc statywu, monopodu, trzaskac z reki. Tu waga ma mniejsze znaczenie Ja mówię o sytuacji, gdzie sprzęt samemu trzeba wnieśc na szczyty plecak z jedzeniem ciuchami i sprzetem foto i tachac przez 30 km. Każdy gram ma znaczenie uwierz mi. Jak napisalem w zadnym razie nie podwazam jakosci tego sprzetu ani jego ceny - kazdy ma to na co go stac. Wiem ze Pablook ma ten zestaw, widzialem zdjecia z Moraw. Ale widzialem tez jak taszczy to na KaleniceNa jednodniowy wypad bez ciuchów i jedzenia - ok. Ale na więcej dni w górach raczej odpada.
Natomiast jesli chodzi tez o wygode robienia zdjecia na takim sprzecie to jest to bajka. Robilem zdjecia d3 z 70-200 vrI na operze Tosca i wychodzily mi ostre zdjecia przy 1/30 sek na 150mm![]()
harb o jakim konwerterze piszesz? Wytłumacz to dla laika![]()
D7000 + N18-105; Czajka II
proszę bardzo http://tech.wp.pl/kat,1,title,Nikon-...l?ticaid=1c02c
pozdrawiam![]()
Kapitalne zdjęcie przez swoją oryginalność. Nieczęsto można oglądać tak zacne i udane próby i w dodatku w takich warunkach jakie miałeś wykonane. Szacunek...
NIKON
Fajna fotka, jednak uprzedzam, że oglądam na lapku. Gotuj się na jutro.![]()
LED ZEPPELIN
Skontaktuj się z nami