Close

Strona 394 z 3103 PierwszyPierwszy ... 2943443843923933943953964044444948941394 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 931 do 3 940 z 31025

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    A trzeba było czytać, jak się za łby braliśmy na temat CPE-2
    E tam zaraz za łby
    Lutnąć Ci?

EDIT:
    A propos lutowania - bo tak sobie czytam forum. Czy mógłby mnie ktoś oświecić, od którego momentu historii fotografii ucięcie np stopy stało się TAK poważnym błędem?
    Ostatnio edytowane przez samek ; 22-03-2011 o 19:23

Domyślnie

Nieuzasadnione ucięcie stopy jest błędem. Możesz mi wierzyć
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    […]Najlepiej sprawdzić osobiście jak lubisz najbardziej
    Do tego jeszcze kombinacje temperatur i rozcieńczeń. Mnożąc to przez ilość dostępnych materiałów. No kilka litrów zupy trzeba przygotować.

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    […]Czy mógłby mnie ktoś oświecić, od którego momentu historii fotografii ucięcie np stopy stało się TAK poważnym błędem?
    Zdaje się, że od momentu przeniesienia dyskusji na temat fotografii pod forumowe strzechy — gdzieś, mniej więcej, w tych okolicach.
    To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Nieuzasadnione ucięcie stopy jest błędem. Możesz mi wierzyć
    No dobra. Zgadzam się. Tyle, że mam coś ostatnio wrażenie, że ocena zdjęć uległa pewnemu uśrednieniu. Rzut oka czy coś ucięte, wypalone, niepoziome itd. i natychmiastowa dyskwalifikacja. Ostra najczęściej. Bez względu na treść, temat, okoliczności. I coś podejrzewam - znając troszkę zdjęć z historii - że to po prostu kolejny objaw znawstwa współczesnych fotografów skupionych w galeriach internetowych.

EDIT:

Cytat Zamieszczone przez donkiszot Zobacz posta
    ...Zdaje się, że od momentu przeniesienia dyskusji na temat fotografii pod forumowe strzechy — gdzieś, mniej więcej, w tych okolicach.
    O właśnie. Dobra - kończę ten OT.

Domyślnie

No dobra. Zgadzam się. Tyle, że mam coś ostatnio wrażenie, że ocena zdjęć uległa pewnemu uśrednieniu. Rzut oka czy coś ucięte, wypalone, niepoziome itd. i natychmiastowa dyskwalifikacja. Ostra najczęściej. Bez względu na treść, temat, okoliczności. I coś podejrzewam - znając troszkę zdjęć z historii - że to po prostu kolejny objaw znawstwa współczesnych fotografów skupionych w galeriach internetowych.
    O ileż łatwiej oceniać gdy znajdzie się od razu bład - wystarczy wtedy napisać: Przepalone, do kosza. Nie trzeba się już wysilać i kombinować nad ocenianiem

A tak na serio to myślę ze to jest zwykłe zatrzymanie się na pewnym etapie rozwoju fotograficznego, czyli na opanowaniu poprawnego warsztatu. Oceniasz wtedy zdjęcia wg tego czy jest poprawnie wykonane i to jest najważniejsze. Jedni idą dalej, a inni zostają.
    Völkchlor

Domyślnie

A propos lutowania - bo tak sobie czytam forum. Czy mógłby mnie ktoś oświecić, od którego momentu historii fotografii ucięcie np stopy stało się TAK poważnym błędem?
    Rzut oka czy coś ucięte, wypalone, niepoziome itd. i natychmiastowa dyskwalifikacja. Ostra najczęściej. Bez względu na treść, temat, okoliczności.
    A pamiętasz, jak xx stron temu pisałem, że nie opłaca się wychylać poza 'Analogowych'? Też widziałem to zdjęcie Maria - nota bene prześwietne...

Nad monitorem mam zawieszoną kartkę A4 z napisanym na niej wyrazem 'NIE'. Ilekroć nachodzi mnie chęć polemiki w takich wątkach, wznoszę wzrok ku Panu i mimowolnie czytam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    ...Nad monitorem mam zawieszoną kartkę A4 z napisanym na niej wyrazem 'NIE'. Ilekroć nachodzi mnie chęć polemiki w takich wątkach, wznoszę wzrok ku Panu i mimowolnie czytam
    Tyyy... to jest dobre!
    W sumie jak widać ja też staram się tkwić w analogowych. Jakoś tu przyjemnie.
    A pastwisko to ladnie podsumował:
    A tak na serio to myślę ze to jest zwykłe zatrzymanie się na pewnym etapie rozwoju fotograficznego, czyli na opanowaniu poprawnego warsztatu. Oceniasz wtedy zdjęcia wg tego czy jest poprawnie wykonane i to jest najważniejsze. Jedni idą dalej, a inni zostają.

Domyślnie

Chciałem dodać mój głos w sprawie komentowania na forum:

- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Uprzedzam, że kontrastów, poziomów jak i wyostrzania nie ruszałem . Goły skan Acros, 10 minut w Rodinalu (1:50) bardzo delikatnie ruszanym:

i wycinek kadru:

Ziarenko niestety zauważalne lecz jak najbardziej akceptowalne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztefanek Zobacz posta
    Uprzedzam, że kontrastów, poziomów jak i wyostrzania nie ruszałem
    Eee, i to jest zdjęcie z małym kontrastem? To w takim razie jakie jest z normalnym kontrastem? O mocny kontrast, to już nawet boję się zapytać.

i wycinek kadru:
    Jak ktoś już zauważył w wątku. Cropy zdjęć analogowych, to niezły overkill jest.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 394 z 3103 PierwszyPierwszy ... 2943443843923933943953964044444948941394 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów