Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: Nowy komputer

Domyślnie

Wg mnie nie ma sensu pchać się w AMD : http://nvision.pl/Intel-Core-i7-2600...details-7.html
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Dokładnie też tak uważam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vimes Zobacz posta
    liczyłem na kilku kalkulatorach i w stresie spożycie nie osiągało nawet 400W
    Zamiast kilku kalkulatorów wystarczy jeden amperomierz. Współczesne komputery ciągną 150-250W, nie więcej.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Nie można tak generalizować, bo to przecież zależy, co kto ma we wnętrzu takiego komputera, ale ten co tutaj omawiamy zapewne taki będzie miał pobór.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    ale ten co tutaj omawiamy zapewne taki będzie miał pobór.
    Szczerze wątpię żeby było znacznie więcej niż 150W. Lekko ponad 200W miał mierzony przeze mnie serwer HP z dwoma Xeonami i 4 twardzielami.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Nie będziemy się licytować o kilkadziesiąt W ;] Poza tym większy zasilacz nie "zje" więcej prądu, a będzie wydajniejszy, niemniej jednak ta 500tka jest wysoce wygórowana, co zresztą w pierwszym poście zaznaczyłem.

Domyślnie

Teraz to powiem szczerze niezły mętlik mam w głowie. Muszę jeszcze raz to wszystko przemyśleć... A jak to wygląda w rzeczywistości? Na prawdę jest aż taka różnica między zestawem z phenomem II a np. i5, czy różnica dostrzegalna tylko w "laboratoryjnych warunkach"? Różnica w cenie troszkę jest...;/

Domyślnie

a mało masz choćby na tej stronie wątków, gdzie do znudzenia tłuczono podobne dylematy..?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Skoro już założyłem posta to od razu zapytałem. Nie chcesz, nie odpowiadaj.

Domyślnie

Chodzi o to, że w kilku poniższych wątkach znalazłbyś odpowiedzi na swoje pytanie - i to niejedną. Gdy je pobieżnie choć przejrzysz zrozumiesz dlaczego nie chce mi się odpowiadać , zresztą widzę, że nie tylko mnie
    Teraz każdy kto będzie chciał sklepać kompa i zmienić choćby jeden podzespół w stosunku do tych z innych wątków będzie zakładał osobny temat i pytał czy jest ok?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów