Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Nowy komputer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    witajcie,
    wiem, że podpinam sie pod niewłaściwy do końca temat, ale przynajmniej "pochodny" i aktywny (a potrzebuje szybkiej porady ,. otóż mam do wyboru lapka 15,6cali z rozdziałką 1366x768 kontra 17,3cali z 1600x900, i moje pytanie: czy przeglądając internet, w 17calowym bedę miał większą czcionkę?, czy po prostu zwiększy mi się ilość wyświetlanych informacji na ekranie, jakie są wielkości piksela w tych rozmiarach laptopów i przy tych rozdziałkach,? Na lapku czasami będę się bawił NXem i View NX, rozumiem, że wtedy lepszy będzie większy?, nie potrzebuje mobilności, bo z zasady to ma być sprzęt stacjonarno-domowy
    pomożecie?
    Zależy jakie powiększenie ustawisz w przeglądarce :]

Domyślnie

nawet nie wiem, gdzie to sie ustawia, chce używać lapka przy nominalnej rozdziałce, powiększenie naturalne, wszystko tak standardowo, bez jakiś skalowań sztucznych powiększeń itp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    nawet nie wiem, gdzie to sie ustawia,
    Naciskasz ctrl i kręcisz rolką.

Domyślnie

aa, robiłem to do tej pory naciskając plus, minus na klawiaturze, ale wtedy wychodzą schodki - a chcę tego uniknąć,.. no nic, wybiorę się do jakiegoś marketu i sobie obejrzę obraz na 15stce vs 17tka

Oszczędny w słowach Awatar overaid
    Miasto
    Stargard Szczecński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Oooo... Widze, ze mimo wielu wyjasnien -- przeczysz prawdzie i wymyslasz nowe teorie. Jak taka "padaka" nie da sobie rady z praca w Photoshopie, to wytlumacz mi jakim cudem kiedys pracowano w Photoshopie, kiedy karty nie mialy nawet 1/10 tej wydajnosci jaka maja dzisiejsze "padaki"? Napisz tez, jakim cudem niektorzy pracuja nawet na "grafice" zintegrowanej. Sparafrazuje: "opowiadasz bzdury, jak malo ktory"...
    Uuuu ale brzydko Czy napisałem że Photoshop nie będzie działał - nie wydaje mi się.
    Co do kart to może porównajmy jeszcze tak skoro kiedyś jeździło się wozem drabiniastym to dla czego teraz przesiadać się do samochodu, w końcu przecież wozem też dojedziemy. Więc gdzie tu sens i logika.

Jeszcze taki cytacik :
    "Wśród produktów certyfikowanych przez firmę Adobe do użytku profesjonalnego znalazły się procesory Quadro FX 5800, Quadro FX 4800, Quadro FX 4800 dla komputerów Mac, Quadro FX 3800 i Quadro CX."

A oto link do aukcji z jedną z tych kart:
    http://allegro.pl/nvidia-quadro-fx-4...497045105.html
    D700, N 24-70 2,8; N 70 - 200 2,8 VR I; N 105 MAcro 2,8,; 2 x SB 900; parasolki dyfuzory i inne bajery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez overaid Zobacz posta
    Uuuu ale brzydko Czy napisałem że Photoshop nie będzie działał - nie wydaje mi się.
    Co do kart to może porównajmy jeszcze tak skoro kiedyś jeździło się wozem drabiniastym to dla czego teraz przesiadać się do samochodu, w końcu przecież wozem też dojedziemy. Więc gdzie tu sens i logika.
    Sens jest taki, ze nie ma o czym w ogole rozmawiac -- bo nie masz bladego pojecia co faktycznie uzywane jest przez Photoshopa, podczas wszelkich operacji w nim przeprowadzanych. Podczas obrobki wszystko liczy procesor przy pomocy pamieci, a karta grafiki sluzy jedynie do wyswietlenia efektow tych obliczen. Nie siej bzdur, bo naprawde zle to swiadczy o Twojej elementarnej wiedzy. Photoshop to nie jest gra 3D, ktora musi obliczac polozenie swiatla i teksturowanie obiektow z predkoscia 30 klatek na sekunde, zeby karta grafiki miala jakiekolwiek znaczenie do tempa pracy.

Jeszcze taki cytacik :
    "Wśród produktów certyfikowanych przez firmę Adobe do użytku profesjonalnego znalazły się procesory Quadro FX 5800, Quadro FX 4800, Quadro FX 4800 dla komputerów Mac, Quadro FX 3800 i Quadro CX."
    I co z tego? Wiesz co te karty realizuja w Photoshopie CS5? Nowe, zbajerowane przesuwanie obrazu w dokumencie, jego powiekszanie i obracanie. A to sa jedynie bajery wizualne, ktorych nieobecnosc czy minimalne uposledzenie, nie wplywa na szybkosc pracy programu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Dokładnie tak jak stig pisze. W chwili obecnej do prawidłowej pracy PSa wystarczy cokolwiek co wyświetli nam obraz na monitorze.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Jeszcze taki cytacik :

Photoshop to nie jest jedyne oprogramowanie sprzedawane przez Adobe.

Domyślnie

Jeszcze taki cytacik :

Heh, no Quadro się przydaję przy obróbce 3D - niewątpliwie. Ale przy liczeniu obrazu płaskiego...
    Tak naprawdę Quadro stosuje się w stacjach roboczych do CADa.
    Gdzieś u mnie na chacie leży karta z 16MB pamięci pod PCI. Podepnę u siebie Powinno pójść tylko wyłączę Aero w windzie.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Po wielu przemyśleniach i Waszych wypowiedziach zdecydowałem się powiększyć trochę budżet i zrobiłem sobie zestawik na intelku:

CPU: Intel Core i5-2500K
    MOBO: Gigabyte GA-H67MA-D2H
    RAM: Ocz 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Platinium AMD 1,65V
    HDD: Samsung 1TB 7200rmp 32MB cache SATA-II F3
    Zasilaz: OCZ ModXStream Pro 500W
    GPU: GeForce gtx 460

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów