Szukaj
nawet nie wiem, gdzie to sie ustawia, chce używać lapka przy nominalnej rozdziałce, powiększenie naturalne, wszystko tak standardowo, bez jakiś skalowań sztucznych powiększeń itp
aa, robiłem to do tej pory naciskając plus, minus na klawiaturze, ale wtedy wychodzą schodki - a chcę tego uniknąć,.. no nic, wybiorę się do jakiegoś marketu i sobie obejrzę obraz na 15stce vs 17tka
Uuuu ale brzydkoCzy napisałem że Photoshop nie będzie działał - nie wydaje mi się.
Co do kart to może porównajmy jeszcze tak skoro kiedyś jeździło się wozem drabiniastym to dla czego teraz przesiadać się do samochodu, w końcu przecież wozem też dojedziemy. Więc gdzie tu sens i logika.
Jeszcze taki cytacik:
"Wśród produktów certyfikowanych przez firmę Adobe do użytku profesjonalnego znalazły się procesory Quadro FX 5800, Quadro FX 4800, Quadro FX 4800 dla komputerów Mac, Quadro FX 3800 i Quadro CX."
A oto link do aukcji z jedną z tych kart:
http://allegro.pl/nvidia-quadro-fx-4...497045105.html
D700, N 24-70 2,8; N 70 - 200 2,8 VR I; N 105 MAcro 2,8,; 2 x SB 900; parasolki dyfuzory i inne bajery
Sens jest taki, ze nie ma o czym w ogole rozmawiac -- bo nie masz bladego pojecia co faktycznie uzywane jest przez Photoshopa, podczas wszelkich operacji w nim przeprowadzanych.Podczas obrobki wszystko liczy procesor przy pomocy pamieci, a karta grafiki sluzy jedynie do wyswietlenia efektow tych obliczen.
Nie siej bzdur, bo naprawde zle to swiadczy o Twojej elementarnej wiedzy. Photoshop to nie jest gra 3D, ktora musi obliczac polozenie swiatla i teksturowanie obiektow z predkoscia 30 klatek na sekunde, zeby karta grafiki miala jakiekolwiek znaczenie do tempa pracy.
I co z tego? Wiesz co te karty realizuja w Photoshopie CS5? Nowe, zbajerowane przesuwanie obrazu w dokumencie, jego powiekszanie i obracanie. A to sa jedynie bajery wizualne, ktorych nieobecnosc czy minimalne uposledzenie, nie wplywa na szybkosc pracy programu.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Dokładnie tak jak stig pisze. W chwili obecnej do prawidłowej pracy PSa wystarczy cokolwiek co wyświetli nam obraz na monitorze.
Heh, no Quadro się przydaję przy obróbce 3D - niewątpliwie. Ale przy liczeniu obrazu płaskiego...![]()
Tak naprawdę Quadro stosuje się w stacjach roboczych do CADa.
Gdzieś u mnie na chacie leży karta z 16MB pamięci pod PCI. Podepnę u siebiePowinno pójść tylko wyłączę Aero w windzie.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Po wielu przemyśleniach i Waszych wypowiedziach zdecydowałem się powiększyć trochę budżet i zrobiłem sobie zestawik na intelku:
CPU: Intel Core i5-2500K
MOBO: Gigabyte GA-H67MA-D2H
RAM: Ocz 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Platinium AMD 1,65V
HDD: Samsung 1TB 7200rmp 32MB cache SATA-II F3
Zasilaz: OCZ ModXStream Pro 500W
GPU: GeForce gtx 460
Skontaktuj się z nami