Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 92

Wątek: Nec PA241W

Domyślnie

Będę miał do porównania dotychczasową LCD 24" bardzo szybkiej marki HYUNDAI do porównania i to już mi da mam nadzieje wgląd na to co się dzieje miedzy takimi monitorami. Teraz pytanie techniczne. Czy jak np zdecyduje sie na kalibrację u Ciebie czy gdzieś po prostu zewnętrznie to lepiej żeby matryca już miała jakiś konkretny przebieg? Mi się póki co nie będzie spieszyło bo nie mam za bardzo pracy. Zmieniam też serwer plików. Więc mogę odczekać (pobawić się) na spokojnie te parę dni czy tam tydzień, dwa. Mam tez inny sprzęt do pracy. Choć i tak myślę że będzie niebo a ziemia z tym poprzednim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kruszyna Zobacz posta
    Czy jak np zdecyduje sie na kalibrację u Ciebie czy gdzieś po prostu zewnętrznie to lepiej żeby matryca już miała jakiś konkretny przebieg?
    Nie zaszkodzi trochę wygrzać. Bez przesadyzmu oczywiście, kilkanaście, kilkadziesiąt godzin wystarczy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

przenoszę się do tego wątku z moimi pytaniami dotyczącymi PA241W

udało mi się podpiąć bez problemu PS3 kablem HDMI-DVI. Pytanie tylko - jak wyłączyć "upscaling"? chciałbym, żeby wykorzystywane było w pionie tylko 1080px, bez rozciągania obrazu do 1200px. Da się tak?
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyetya Zobacz posta
    Pytanie tylko - jak wyłączyć "upscaling"? chciałbym, żeby wykorzystywane było w pionie tylko 1080px, bez rozciągania obrazu do 1200px. Da się tak?
    Oczywiście. Menu serwisowe, zakładka 5, pozycja "Expansion".
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

bardzo dziękuję, jutro jak przywiozę z pracy NECa spróbuję to zrobić. Na razie jeszcze siedzę przy mojej 6 letniej Belinei 101920B, którą nota bene bardzo lubię ale czas na coś lepszego
    Ostatnio edytowane przez pyetya ; 17-02-2011 o 22:41

Domyślnie

no i wsio pięknie działa (PC-DVI1, PS3-DVI2), teraz jeszcze "tylko" muszę go skalibrować

Domyślnie

Dobra teraz potrzebuje wstępnej pomocy. Posiadam już Nec PA241W i teraz chciałbym wstępnie go ustawić na ustawieniach fabrycznych (bez kalibracji). Juz widzę bardzo dużą różnicę co do poprzedniej 24" TN która stoi równolegle podpięta do wglądu jak to widać na ekranach TN. Prosił bym o linka lub krótki opis podstaw. Balans, kontrast, jasność co i jak ustawić na początek aby było miło(jak to zrobić i o co się opierać). Nie mówię tu świadomie o kalibracji tylko o wstępnym ustawieniu póki co. Jestem skazany na zakup dobrego kalibratora mimo wszystko więc ten temat zacznę około lata. Kiedy zacznie się już dużo dziać a i odbuduję budżet.

Domyślnie

Proszę zainstalować aplikację Multiprofiler i z resztą powinien Pan sobie poradzić.

Domyślnie

Praktycznie nigdzie nie można kupić tego monitora. Zastąpi go wkrótce nowy model, czy wszyscy sprzedawcy czekają na nową dostawę ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr_u. Zobacz posta
    Praktycznie nigdzie nie można kupić tego monitora. Zastąpi go wkrótce nowy model, czy wszyscy sprzedawcy czekają na nową dostawę ?
    To jest dobry moment żeby pomyśleć o SX2462W, PA271W, SX2762W...

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów